Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eumovate

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Eumovate kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Eumovate staat ook bekend als Emovate. Het is een medicijn dat vooral wordt gebruikt om de klachten die voortkomen uit huidaandoeningen, zoals psoriasis, terug te dringen. Het gaat dan bijvoorbeeld om jeuk, schilfering, zwelling en roodheid. Het is belangrijk om te weten dat het alleen de symptomen bestrijdt. Het is geen medicijn waarmee de oorzaken van de symptomen kunnen worden teruggedrongen. Dit is een belangrijk onderscheid dat gemaakt moet worden. Dat neemt niet weg dat Eumovate bij goed gebruik veel waarde kan hebben bij patiënten met flinke klachten. Let hier daarom altijd op.

  • Dosering: crème of zalf – 0,5 mg per 1 g crème clobetasonbutyraat
  • Prijs Eumovate (incl. online consult): 15 of 30 gram – vanaf € 69,99

Eumovate bijwerkingen

Eumovate heeft als bijwerkingen dat het gewichtstoename kan veroorzaken, het pigment kan veranderen, de huid dunner kan maken en haargroei kan stimuleren op bepaalde plekken op het lichaam. Dit zijn klachten die niet vaak voorkomen, maar wel kunnen optreden. In sommige gevallen zal het medicijn averechts werken en worden de klachten heviger in plaats van minder hevig. Daarnaast kan het altijd voorkomen dat er een bepaalde mate van overgevoeligheid voor de werkzame stof bestaat. Dit kan zich dan uiten in allergische reacties. Waarschuw in zulke gevallen de arts om te bekijken wat de beste oplossing is.

Hoe is Eumovate te gebruiken?

Eumovate kan eenmaal of tweemaal per dag gebruikt worden afhankelijk van wat is voorgeschreven. Gebruik een dun laagje, ongeveer een vingertop, en smeer deze goed uit. Zodra de huid beter begint te worden moet de frequentie van gebruik ook worden verminderd. Let er daarbij op dat binnen twee tot vier weken duidelijke verbetering zichtbaar moet zijn. Is dit niet het geval, dan is het mogelijk zo dat dit medicijn onvoldoende zal werken en moet naar een andere oplossing worden gezocht. Was altijd de handen voor en direct na het aanbrengen. Laat het middel goed drogen na aanbrengen.

Actieve stoffen

In Eumovate is de stof clobetasonbutyraatte vinden. Dit is een corticosteroïde, ook wel bekend als bijnierschorshormoon. Deze stof zorgt ervoor dat de symptomen die op de huid merkbaar zijn worden verminderd. Op die manier is al op korte termijn de eerste verbetering in de situatie zichtbaar. De stof is ook in andere medicijnen te vinden.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen