Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dermacort

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Dermacort kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Dermacort is een medicijn dat wordt voorgeschreven door artsen wanneer een behandeling van psoriasis nodig is. Het is een medicijn dat in een kuurvorm wordt gebruikt om op die manier de klachten waarmee psoriasis gepaard gaat te bestrijden. Wanneer deze lachten afnemen krijgt ook de aandoening zelf de kans om te genezen. Zo kan de psoriasis worden tegengegaan. Omdat psoriasis een chronische aandoening is, kan het voorkomen dat er vaker periodes van gebruik van dit medicijn nodig zijn. Het is daarom van belang om hier op de juiste wijze mee om te gaan.

  • Dosering: 0,1 procent hydrocortison
  • Prijs Dermacort (incl. online consult): 15 gram – € 73,25

Bijwerkingen van Dermacort

Bijwerkingen van Dermacort hebben vooral betrekking op de huid. Deze kan bijvoorbeeld dunner worden op de plek waar de crème wordt aangebracht. Daarnaast is het zo dat er een verlies van pigment kan optreden. In veel gevallen zal het echter vooral om huidirritatie gaan. Dit is in de meeste gevallen vooral net na het aanbrengen het geval. Deze klachten verdwijnen onder normale omstandigheden relatief snel. Wel is het dan van groot belang om goed op te letten of de irritatie ook echt afneemt. Is dit niet het geval, dan is het belangrijk om een dokter hiernaar te laten kijken.

Hoe is Dermacort te gebruiken

De crème moet gedurende een periode van een week worden gebruikt. Het is niet aan te raden deze periode langer te laten voortduren. Gedurende die week moet het medicijn in dunne laagjes tweemaal per dag op de huid worden aangebracht. Ongeveer een vingertop wordt over het algemeen als voldoende ingeschat. Het is belangrijk om de crème goed in te smeren en te laten drogen. Wel moeten de handen direct na het aanbrengen goed gewassen worden zodat de crème niet op andere plekken terecht kan komen. Houd goed in de gaten of de symptomen afnemen.

Dermacort en hydrocortison

Dermacort bevat hydrocortison. Dit is een corticosteroïde. Dit is een stof die als antistof kan worden gezien voor de stoffen in het lichaam die de reactie veroorzaken. Doordat deze stoffen bestreden worden zullen de klachten afnemen. Zaken zoals pijn, irritatie en schilfering zullen dan afnemen waardoor de aandoening minder hevig wordt.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen