Arava

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Arava
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Arava?

Arava is een medicijn dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van bepaalde auto-immuunziekten, zoals reumatoïde artritis. Het geneesmiddel kan online worden aangeschaft, maar dan is het wel van belang dat u weet hoe u dit veilig doet. Daarnaast is het belangrijk om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van de instructies voor gebruik en de mogelijke bijwerkingen van dit middel.

 • Dosering: Arava 10 mg, 20 mg en 100 mg
 • Prijs Arava (incl. online consult): vanaf € 39,25

Arava online kopen

Arava is beschikbaar bij diverse online apotheken. Het online kopen van medicijnen biedt gemak, vooral voor mensen met een drukke levensstijl. U hoeft namelijk geen tijd vrij te maken om de deur uit te gaan voor een consult, of om medicatie op te halen. Dit kan namelijk allemaal vanuit huis gebeuren, op een door u gewenst tijdstip. Zorg er wel voor dat u alleen winkelt bij betrouwbare online apotheken die gecertificeerd zijn.

De online prijzen van Arava

Dit geneesmiddel wordt bij diverse online apotheken verkocht. Het is daarom de moeite waard om prijzen te vergelijken. Houd er rekening mee dat generieke versies mogelijk goedkoper zijn dan het merkmedicijn. Daarnaast kan de prijs ook beïnvloed worden door onder meer dosering en hoeveelheid. Bij veel online apotheken zijn kosten voor verzending en voor een medisch consult al in de medicijnprijs meegenomen. Verkrijgbaar vanaf € 39,25.

Simpel online bestelproces Arava

Het bestelproces om online Arava aan te schaffen is simpel en omvat over het algemeen de volgende stappen:

 1. Zoek een betrouwbare online apotheek;
 2. Selecteer het gewenste product en de juiste dosering;
 3. Voeg het product toe aan uw winkelwagen;
 4. Volg het online bestelproces en vul de nodige informatie in;
 5. Upload, indien nodig, een geldig recept, of vul een online medische vragenlijst in;
 6. Kies de gewenste betaalmethode en voltooi de bestelling.

Online bestelproces Arava

Online bestellen? Let op veiligheid!

Veiligheid is van het grootste belang bij het online bestellen van medicijnen. Neem daarom in ieder geval de volgende maatregelen:

 • Koop alleen bij gecertificeerde apotheken;
 • Controleer of de website beveiligd is (https://);
 • Deel nooit onnodige persoonlijke informatie;
 • Lees beoordelingen van andere gebruikers.

De certificering van de online apotheek kunt u checken via een website van de rijksoverheid: aanbiedersmedicijnen.nl. Op deze website wordt bijgehouden welke medicatie door welke apotheken verkocht mag worden.

Betalen van online bestelling Arava

Online apotheken accepteren vaak verschillende betaalmethoden. Opties zijn bijvoorbeeld creditcards, bankoverschrijvingen en e-wallets. Kies een methode die voor u comfortabel en veilig is. Betaal bijvoorbeeld via iDeal, of via PayPal. Het online kopen van Arava biedt gemak, maar het is cruciaal om waakzaam te zijn. Door verantwoordelijk te handelen, kunt u veilig en efficiënt uw benodigde medicatie verkrijgen.

Betaalmethodes Arava

De werking van Arava

De werkzame stof in dit geneesmiddel is leflunomide. Deze stof zorgt ervoor dat afweerreacties van het lichaam worden onderdrukt. Hierdoor ontstaan er minder antistoffen en worden gewrichtsontstekingen die kunnen ontstaan bij reuma en bij psoriasis geremd. Soms wordt het ook voorgeschreven bij kinderen die jeugdreuma hebben. De werkzame stof leflunomide is een zogeten Disease Modifying Antirheumatic Drug, kortweg DMARD. Dit type medicatie wordt specifiek gebruikt om schade aan gewrichten die kunnen ontstaan bij reuma of psoriasis af te remmen.

De gebruiksaanwijzing van Arava

Gaat u Arava gebruiken? Dan zal uw arts u uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Ook uw apotheker kan u hier meer over vertellen. Kijk voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing in de bijsluiter. In de meeste gevallen gelden de volgende aanwijzingen wat betreft gebruik:

 • Neem de tabletten in met een half glas water;
 • Slik de medicatie heel door;
 • Bent u misselijk? Dan mag u de medicatie ook innemen met wat voedsel. Waarschijnlijk heeft u hierdoor minder last van misselijkheid;
 • U mag de medicatie op ieder moment van de dag innemen. Kies hiervoor wel een vast tijdstip, zodat de kans op het vergeten van een dosering kleiner is;
 • Doorgaans duurt het minimaal vier tot zes weken voordat u zult merken dat de klachten verminderen. Blijkt het te werken? Dan mag deze medicatie jaren gebruikt worden;
 • Bent u een tablet vergeten? Als het nog langer dan acht uur duurt tot de volgende dosering, mag u de vergeten tablet alsnog innemen. Is het korter dan die acht uur? Sla de vergeten tablet dan over en ga verder volgens uw vaste schema;
 • Heeft u last van bijwerkingen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, zoals duizeligheid? Stap dan niet zelf achter het stuur en bedien geen zware machines;
 • Gebruik deze medicatie niet als u zwanger bent of zwanger wilt worden.

Arava bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen van Arava

Als u medicatie gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Ook bij het gebruik van Arava kan dit gebeuren. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, want daarin staat een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen. Zo weet u wat u eventueel kunt verwachten en kunt u, als dat nodig is, snel actie ondernemen. Schakel direct medische hulp in wanneer u tekenen herkent van een allergische reactie (zoals huiduitslag of ademhalingsproblemen). Verder kunnen bijwerkingen ontstaan zoals blaren in de mond (door een ontsteking van de slijmvliezen), maagdarmklachten (bijvoorbeeld diarree, buikpijn, of verminderde eetlust), tintelingen in handen en voeten, of peesontstekingen. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Bij ernstige bijwerkingen kan het gebruik van de medicatie gestaakt worden. Het duurt echter wel even voordat de stoffen uw lichaam allemaal hebben verlaten, waardoor u nog even klachten kunt blijven ervaren.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Arava

Overweegt u Arava online te bestellen? Dan is de kans groot dat u nog vragen heeft over het bestelproces. Ook over het gebruik van Arava kunnen vragen zijn. Deze kunt u stellen aan de arts of apotheker. Daarnaast is het van belang om voor het eerste gebruik van medicatie eerst de bijsluiter goed door te lezen. Zo weet u wat de juiste gebruiksinstructies zijn en welke bijwerkingen er mogelijk kunnen optreden. Hieronder vindt u een lijst van veelgestelde vragen, inclusief beantwoording.

Arava is een medicijn dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van auto-immuunziekten, met name reumatoïde artritis. Het bevat het actieve bestanddeel leflunomide, dat ontstekingen remt en helpt bij het verlichten van symptomen zoals pijn en zwelling.

Arava werkt door het remmen van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het ontstekingsproces. Dit helpt bij het verminderen van ontstekingen in de gewrichten en vertraagt de progressie van auto-immuunziekten.

Ja, Arava is een receptplichtig medicijn. Het mag alleen worden gebruikt onder toezicht en voorschrift van een gekwalificeerde arts. Wel kan het mogelijk zijn om de medicatie te bestellen via een gecertificeerde online apotheek. U wordt dan gevraagd om een medische vragenlijst in te vullen, zodat een arts uw aanvraag kan beoordelen.

Enkele veelvoorkomende bijwerkingen van Arava zijn misselijkheid, diarree, verhoogde bloeddruk en leverfunctie-gerelateerde problemen. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals ademhalingsproblemen of zwelling in keel of mond.

Volg strikt de aanwijzingen van uw arts en de instructies op het receptlabel. Over het algemeen wordt Arava één keer per dag ingenomen met of zonder voedsel. Neem de tabelt in zijn geheel in met wat water.

Het wordt aanbevolen om het gebruik van alcohol te beperken of te vermijden tijdens het gebruik van Arava, omdat dit de leverbelasting kan vergroten.

Als u een dosis Arava heeft gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Nee, Arava kan schadelijk zijn voor de foetus. Vrouwen die Arava gebruiken, wordt geadviseerd effectieve anticonceptie te gebruiken, en zwangerschap moet worden vermeden tijdens de behandeling, tot enkele jaren na het stoppen van het medicijn.

Ja, Arava kan een wisslwerking hebben met andere medicijnen. Het is essentieel om uw arts te informeren over alle medicijnen, inclusief receptplichtige, niet-voorgeschreven medicijnen, supplementen en kruidenpreparaten die u gebruikt. Dit helpt bij het voorkomen van potentiële interacties en bijwerkingen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen