Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bettamousse

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Bettamouse
Categorie
Wij laten zien:

Bij psoriasis kan het geneesmiddel Bettamousse ingezet worden ter behandeling. Dit is een mousse die op de huid kan worden aangebracht. Het middel wordt geproduceerd door Pharmasol en bevat corticosteroïden (Betamethason) die ervoor zorgt dat de huidontstekingen verminderen. Wilt u dit middel gaan gebruiken? Via de online apotheek kunt u een medische vragenlijst invullen. Op basis van deze gegevens kan een gekwalificeerd arts uw aanvraag beoordelen. Na akkoord kunt u direct medicatie bestellen, die u meestal de eerstvolgende werkdag al in huis heeft.

 • Dosering: 1mg betamethesone valerate per gram
 • Prijs Bettamousse (incl. online consult): 100 gram – € 99,19

Beschrijving

Bettamousse kan worden voorgeschreven bij psoriasis en andere huidaandoeningen. In het middel zit de corticosteroïde betamethason. Deze stof kan de huidontstekingen en andere symptomen van psoriasis verminderen. Bettamousse kan twee keer per dag aangebracht worden op de aangedane huid en is speciaal geschikt voor de hoofdhuid.

Kenmerken van psoriasis

De aandoening psoriasis kan op het hele lichaam voorkomen, maar meestal wordt vooral de hoofdhuid aangetast. Symptomen zijn ontstekingen van de huid, die leiden tot jeuk, roodheid en irritatie. Hierdoor ontstaan huidschilfers en die zullen sneller dan normaal door het lichaam worden afgestoten. De meest ernstige vorm van psoriasis is meestal voor het 35e levensjaar al waar te nemen. Psoriasis is een chronische aandoening, waardoor symptomen vaak terugkerend zijn. Dit kan worden getriggerd door bepaalde prikkels, maar die kunnen per persoon verschillen. Stress, roken en alcohol zijn bekende triggers. Maar ook een reactie op medicatie over veranderingen in de hormonen kunnen zorgen voor een opleving van de klachten. De exacte oorzaak van deze aandoening is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat auto-immuniteitsproblemen de veroorzakers kunnen zijn. Wanneer het immuunsysteem het signaal krijgt dat er een dreiging is, reageert dit door een chemisch stofje in het lichaam te verspreiden. Deze stoffen vallen de huidcellen aan, waardoor er sneller vervangende cellen worden geproduceerd. Hierdoor ontstaat de kenmerkende schilferige huid.

Preventieve technieken tegen psoriasis

Als u last heeft van psoriasis is het aan te raden om triggers zoveel mogelijk te vermijden. Helaas is dit lang niet altijd voldoende om klachten te voorkomen. In dat geval kan er medicatie tegen de symptomen van psoriasis voorgeschreven worden. Bettamousse is zo’n middel. Het is een schuimende mousse die aangebracht kan worden op de hoofdhuid. De corticosteroïden in het middel remmen de aanmaak van chemische stofjes die de ontstekingen veroorzaken. Zo verminderen de symptomen en klachten.

Gebruiksaanwijzing

Gaat u deze medicatie voor het eerst gebruiken? Lees dan altijd eerst de bijsluiter goed door. Hierin vindt u meer informatie over de werkingen en het gebruik van het geneesmiddel. Juist gebruik vergroot het effect van de medicatie en verkleint de kans op bijwerkingen.

Over het algemeen geldt voor Bettamousse de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Volg de aanwijzingen van uw arts op;
 • Meestal dient het middel twee keer per dag op de hoofdhuid aangebracht te worden. De frequentie hangt echter af van de ernst van de klachten;
 • Gebruik het middel alleen op de hoofdhuid;
 • Was uw handen voordat u de mousse aanbrengt;
 • Haal de dop van de verpakking;
 • Spuit vervolgens een hoeveelheid mousse ter grootte van een golfbal op een schoteltje. Spuit het niet op de hand, omdat de mousse begint op te lossen zo gauw het in contact komt met de huid;
 • Breng de mousse vervolgens aan op de hoofdhuid en masseer het in;
 • Laat uw haar drogen op natuurlijke wijze en was het niet direct na het aanbrengen van de mousse. De medicatie moet namelijk de hele dag of hele nacht inwerken;
 • Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven dosis;
 • Bent u een dosering vergeten? Sla deze dan over en ga verder volgens uw vaste schema.

In de bijsluiter staat een gedetailleerde gebruiksaanwijzing. Lees deze goed door voor het eerste gebruik. Bovenstaande is slechts een algemene samenvatting.

Bijwerkingen

Bettamousse kan bijwerkingen hebben, net als andere medicatie. Zorg ervoor dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van die mogelijke bijwerkingen. Als u last krijgt van ernstige bijwerkingen dient u direct de stoppen met dit middel en te overleggen met uw arts. Herkent u symptomen van een allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of zwelling van keel, lippen, of oogleden? Schakel dan direct medische hulp in.

Verder kan dit middel de volgende bijwerkingen hebben:

 • Minder regelmatig (bij 1 of minder dan 1 op de 100 mensen): dunner wordende huid op de plek van aanbrengen, huidinfectie, uitslag op het gezicht, blauwe plekken, het verschijnen van donkere lijnen of plekjes;
 • Bij nooit voorkomend (bij 1 of minder dan 1 op de 100 mensen): steken, jeuk, infectie van de haarfollikels, plekjes op de huid;
 • Frequentie onbekend: zweren die met pus gevuld zijn, paarse vlekjes op de huid, uitslag rond de mond, verergering van de klachten.

In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Bij andere aandoeningen

Het is erg belangrijk dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of heeft gehad. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet voor u geschikt. Gebruik het in ieder geval niet wanneer u last heeft van een onbehandelde infectie van de hoofdhuid.

Bij andere medicatie

Zorg er ook voor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Dit geldt niet alleen voor voorgeschreven medicatie, maar ook voor vrij verkrijgbare medicatie en kruidensupplementen. Geneesmiddelen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Uw arts kan beoordelen of daar in uw geval sprake van kan zijn.

Veelgestelde vragen

Een aantal vaak gestelde vragen over dit middel.

Mag ik autorijden als ik deze medicatie gebruik?

Ja, Bettamousse hoort uw rijvaardigheid niet te beïnvloeden. Heeft u last van ernstige bijwerkingen die de rijvaardigheid wel kunnen beïnvloeden? Stap dan niet achter het stuur. Raadpleeg uw arts.

Mag ik Bettamousse gebruiken als ik zwanger ben?

Wilt u dit middel gaan gebruiken als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft? Overleg dan eerst met uw arts.

Kan ik allergisch zijn voor dit geneesmiddel?

Gebruik Bettamousse niet wanneer u allergisch bent voor een van de volgende bestanddelen:

 • Cetyl alcohol;
 • Betamethasone valerate;
 • Stearyl alcohol;
 • Ethanol;
 • Polysorbaat 60;
 • Propylene glycol;
 • Citric acid anhydrous;
 • Drijfgas.
Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen