Dioderm

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Dioderm kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Dioderm gebruiken is een slimme zet voor patiënten die te maken hebben met huidaandoeningen. Een goed voorbeeld is psoriasis, maar ook andere huidklachten met betrekking tot ontstekingen kunnen met dit medicijn op een goede manier worden behandeld. Het gebruik kan afwijken van de manier van gebruiken die voor veel andere middelen die vergelijkbare effecten hebben. Daarom is het ook belangrijk om goede kennis hierover op te doen om zeker te zijn van de juiste werking. Zo kan op de juiste manier worden gezorgd dat er optimale resultaten worden geboekt met het medicijn.

  • Dosering: 0,1% Hydrocortisone – corticosteroïde
  • Prijs Dioderm (incl. online consult): 30 crème – € 72,10

Wat zijn de bijwerkingen van Dioderm?

Bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Dioderm zijn relatief beperkt. Bekend is in ieder geval dat langdurig gebruik van het middel striae kan opleveren. Ook kan het zo zijn dat de balans van het bijnierschorshormoon in het lichaam verstoord kan raken na enige tijd. In sommige gevallen wordt de huid dunner op de plek van aanbrengen waardoor deze sneller open gaat en waardoor de bloedvaten eronder beter zichtbaar worden. Ook is bekend dat er in sommige gevallen overgevoeligheid voor de werkzame stof bestaat. Dit betekent dat er allergische reacties zoals jeuk en uitslag kunnen worden geconstateerd na gebruik.

Hoe is Dioderm te gebruiken?

Het is belangrijk om te weten dat Dioderm, zeker in de beginfase, tweemaal per dag moet worden aangebracht. Doe dit in een dunne laag, ongeveer de hoeveelheid op een vingertop. Smeer de crème goed uit en laat deze goed drogen. Wanneer er verbetering in de gezondheid waarneembaar is, dan kan het slim zijn om de tweede dosis op de dag te laten vervallen om zo af te bouwen. Het is belangrijk niet te veel van het middel te gebruiken. Een vergeten dosis is geen probleem. Het is dan belangrijk daarna weer verder te gaan met de volgende dosis.

Actieve componenten

De actieve stof die in Dioderm te vinden is, is een corticosteroïde. Dit staat ook wel bekend als een bijnierschorshormoon. Het betreft hydrocortison. In sommige kringen is deze stof ook wel bekend onder de naam cortisol. Het is een stof die op natuurlijke wijze voorkomt in het menselijk lichaam.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen