Elocon

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Elocon kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Elocon?

Elocon is een corticosteroïde crème die wordt gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem, dermatitis en psoriasis. Hieronder geven we u belangrijke informatie over het online kopen van Elocon, de prijs ervan en de veiligheid van het online bestelproces. Daarnaast hebben we antwoorden op veelgestelde vragen over dit geneesmiddel en over de online aanschaf ervan.

 • Dosering: crème, zalf, lotion – 0,1% mometasonfuroaat
 • Prijs Elocon (incl. online consult): 30 gram / ml. – vanaf € 77,49

Elocon kopen? De voordelen van online aanschaf

Misschien bent u nog gewend om voor medicatie naar de lokale apotheek te gaan. Dit is vaak een prima optie, maar online aanschaf biedt diverse voordelen ten opzichte van aanschaf via de lokale apotheek. Ten eerste hoeft u voor de medicatie de deur niet meer uit. U bestelt simpelweg online en krijgt de medicatie vervolgens thuisbezorgd. Dit proces kost vaak ook nog eens minder tijd dan het bestellen en ophalen van medicatie bij een lokale aanbieder. Extra handig wanneer u weinig tijd hebt, of de openingstijden van de lokale apotheek te krap zijn. Online aanbieders zijn dag en nacht beschikbaar, dus u kunt uw bestelling op ieder gewenst moment plaatsen.

Online prijzen van Elocon

Als u online op zoek gaat naar Elocon, zal opvallen dat er prijsverschillen kunnen zitten tussen de divers aanbieders. Het is dus de moeite waard om prijzen te vergelijken. Toch is het aan te raden om ook naar andere aspecten te kijken, zoals klantvriendelijkheid en service. En let bij het vergelijken van prijzen goed op: de opbouw van de prijzen kunnen namelijk per aanbieder verschillen.

Stappenplan voor online aanschaf Elocon

Gaat u dit geneesmiddel online aanschaffen? Dan raden we u aan het volgende schema te hanteren:

 1. Ga naar de online aanbieder van uw keuze;
 2. Plaats Elocon in de juiste hoeveelheid en dosering in het winkelmandje;
 3. Rond uw bestelling af door uw gegevens in te voeren en te betalen;
 4. Bij receptplichtige medicatie zal om een recept gevraagd wordt. Dit kunt u uploaden. Als u nog geen recept heeft is het in sommige gevallen mogelijk om in plaats daarvan een medische vragenlijst in te vullen;
 5. Na het plaatsen van de bestelling beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag;
 6. Is de arts akkoord? Dan wordt de medicatie voor u in orde gemaakt en verzonden.

Online bestelproces Elocon

Zo bestelt u veilig online

Als u medicatie online aanschaft, adviseren wij om op een aantal veiligheidszaken te letten. Ten eerste is het belangrijk om Elocon alleen te kopen bij erkende online apotheken, om de authenticiteit en kwaliteit van het geneesmiddel te waarborgen. Controleer ook de legitimiteit van de website. Lees daarnaast beoordelingen van andere klanten en check of de website beveiligd is voordat u persoonlijke informatie invoert.

Betaalmethoden voor online aanschaf medicatie

Gecertificeerde aanbieders bieden altijd verschillende betaalmethoden aan om uw medicatie te betalen. Betaal bijvoorbeeld met creditcard, iDeal of via bankoverschrijving. Doordat u uit diverse mogelijkheden kunt kiezen, is er altijd wel een mogelijkheid waar u ervaring mee heeft. Zo weet u zeker dat het proces goed verloopt. Let er bij het betalen op dat er sprake blijft van een beveiligde verbinding. We raden af om bestellingen te doen via een niet-beveiligde wifi-verbinding, omdat uw gegevens dan gemakkelijk in verkeerde handen kunnen vallen.

Betaalmethodes Elleste Solo

Hoe werkt Elocon?

Corticosteroïden zijn synthetische varianten van cortison dat door het lichaam wordt geproduceerd. Corticosteroïden werken door de ontstekingsreactie van ons immuunsysteem te onderdrukken. Bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis is er sprake van een ontstekingsreactie. Het immuunsysteem valt de huid aan en dit leidt tot klachten zoals jeuk, zwelling en roodheid. Elocon vermindert deze ontstekingsreactie, waardoor symptomen zoals jeuk en roodheid worden verlicht. De werkzame stof in dit geneesmiddel dringt de huid binnen en remt de afgifte van ontstekingsbevorderende stoffen. Dit helpt niet alleen om bestaande symptomen te verminderen, maar voorkomt ook verdere verspreiding van de ontsteking. Het is belangrijk om niet te vergeten dat Elocon alleen bedoeld is voor uitwendig gebruik en niet mag worden ingenomen.

Hoe gebruikt gebruikt u Elocon?

Voordat u Elocon gaat gebruiken, is het belangrijk om de instructies van de arts nauwkeurig op te volgen. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg uw arts of apotheker. Lees voor het eerste gebruik ook de bijsluiter door, omdat u daarin ook een gebruiksaanwijzing kunt vinden. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

 • Was de huid waarop u de medicatie wil aanbrengen eerst met milde zeep en water. Zorg ervoor dat de huid volledig droog is voordat u Elocon aanbrengt, dus dep de huid droog na het wassen;
 • Breng een dunne laag Elocon aan op de aangetaste gebieden. Vermijd daarbij contact met de ogen en slijmvliezen;
 • Masseer de crème of zalf voorzichtig in totdat deze volledig door de huid is geabsorbeerd;
 • De frequentie van toepassing wordt door uw arts bepaald. Meestal is het één of twee keer per dag. Te veel van dit middel gebruiken moet worden vermeden, omdat dit het risico op bijwerkingen kan vergroten;
 • Gebruik Elocon zoals voorgeschreven door de arts, zelfs als de symptomen al verdwijnen. Het abrupt stoppen van het gebruik kan namelijk leiden tot terugkeer van de symptomen;
 • Houd regelmatig contact met de voorschrijvende arts om de voortgang te bespreken. Heeft u het idee dat de medicatie niet of onvoldoende werkt? Overleg dan ook met uw arts en stop niet zomaar met het middel;
 • Zorg dat uw arts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Bij sommige aandoeningen kan deze medicatie namelijk minder of helemaal niet geschikt zijn;
 • Vertel uw arts ook welke medicatie u verder gebruikt. Dat geldt dan niet alleen voor medicatie op doktersvoorschrift, maar ook voor vrij verkrijgbare medicatie en supplementen. Medicijnen kunnen een wisselwerking met elkaar hebben en uw arts kan nagaan of dat bij u ook zou kunnen gebeuren.

Mogelijke bijwerkingen van Elocon

Hoewel Elocon effectief is bij de behandeling van huidaandoeningen, kunnen er net als bij andere medicijnen bijwerkingen optreden. Het is belangrijk om hiervan vooraf op de hoogte te zijn, zodat u als dat nodig is snel actie kunt ondernemen. Schakel in ieder geval direct een arts in wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie. Deze kenmerkt zich door onder meer huiduitslag en zwelling in mond of keel. Allergische reacties zijn zeer zeldzaam. Enkele veelvoorkomende bijwerkingen zijn:

 • Een dunner wordende huid. Langdurig gebruik van Elocon kan leiden tot dunner worden van de huid, wat kan resulteren in meer zichtbaarheid van bloedvaten;
 • Sommige mensen ervaren een lichte irritatie, zoals een branderig gevoel of jeuk op de plaats van toepassing;
 • Blauwe plekken en striemen. Overmatig gebruik kan de huid vatbaarder maken voor striemen en blauwe plekken;
 • In zeldzame gevallen kan Elocon periorale dermatitis veroorzaken. Dit is een uitslag rond de mond en ogen.

Het is van groot belang om ongewone reacties onmiddellijk aan de arts te melden. Bovendien moet Elocon niet worden gebruikt op open wonden, infecties of bij allergieën voor de ingrediënten. Door de juiste instructies te volgen en regelmatig contact te houden met uw arts, kan de medicatie een maximaal effect bereiken. Zo kunt u al op korte termijn een vermindering van de klachten bemerken.

Elocon bijsluiter

Dit zijn veelgestelde vragen en antwoorden over Elocon en de online aanschaf ervan

Als u nog niet eerder online medicatie hebt besteld, kunnen we ons voorstellen dat u vragen heeft over dit proces. Daarnaast kunnen er ook na ontvangst van de medicatie vragen ontstaan over het gebruik hiervan. Raadpleeg bij dergelijke vragen uw arts of apotheker, of kijk in onderstaande lijst met veelgestelde vragen.

Elocon is een corticosteroïde crème die wordt gebruikt voor de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en dermatitis. Elocon vermindert ontsteking, jeuk en roodheid van de huid door de werking van bepaalde chemicaliën in het lichaam te blokkeren.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer een branderig gevoel, jeuk, irritatie en droge huid op de toepassingsplaats.

Elocon is beschikbaar bij diverse online aanbieders.

We raden aan om medicatie alleen te bestellen via gecertificeerde online apotheken. Zo weet u zeker dat u de medicijnen aanschaft via een betrouwbare aanbieder. U kunt de vergunningen van de desbetreffende apotheek zelf checken via een website van de overheid.

Doorgaans duurt het enkele werkdagen voordat u de medicatie thuis ontvangt, maar deze levertijd kan afhangen van diverse factoren. Raadpleeg de betreffende aanbieder voor meer informatie.

Nee, voor dit geneesmiddel heeft u een doktersvoorschrift nodig. Wel is het in sommige gevallen mogelijk om dit te verkrijgen op basis van een medische vragenlijst.

De duur van de behandeling wordt bepaald door uw arts en kan variëren afhankelijk van de ernst van uw aandoening.

Uw arts kan aanbevelen regelmatige controles uit te voeren om uw respons op de behandeling te evalueren.

We raden over het algemeen af om Elocon op gevoelige delen van het lichaam te gebruiken, tenzij voorgeschreven door uw arts.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen