Meloxicam

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Het medicijn Meloxicam wordt gebruikt bij de behandeling van ontstekingen en pijn die worden veroorzaakt door spier-gewrichtspijn, reumatoïde artritis, artrose of de ziekte van Bechterew. Het medicijn werkt relatief snel, vaak na ongeveer een uur en de werking houdt zeer lang aan. Meestal zelfs meer dan een dag. Na ongeveer een week verdwijnen klachten zoals bijvoorbeeld zwellingen en roodheid. Wel is het belangrijk om het medicijn dan op de juiste manier te gebruiken. Dit is een voorwaarde om er zeker van te zijn dat het werkt. Let hier daarom dus ook goed op.

  • Dosering: Meloxicam 7,5 mg en 15 mg
  • Prijs Meloxicam (incl. online consult): 10 – 20 – 30 tabletten – vanaf € 73,20

Bijwerkingen van Meloxicam

Maagklachten in de vorm van maagpijn, ontstekingen, misselijkheid, braken en vergelijkbare klachten kunnen met enige regelmaat bij het gebruik van Meloxicam voorkomen. Ook darmklachten zoals bijvoorbeeld buikpijn en diarree kunnen weleens optreden. Ook hier kan het gaan om ontstekingen. Andere bijwerkingen zijn hoofdpijn, huiduitslag en bloedarmoede. Ook bestaat er ook een kans dat er een allergie bestaat voor de werkzame stof. In dat geval zullen er uitingen van een allergische reactie waarneembaar zijn. Het is dan belangrijk om direct te stoppen met het gebruik van dit medicijn. Dit kan een gevaar voor de gezondheid opleveren.

Hoe is Meloxicam te gebruiken?

Voor de beste werking is het belangrijk om de tabletten Meloxicam in te nemen met een half glas water. Doe dit rondom de maaltijd. Dit heeft twee redenen. In de eerste plaats is het de manier om ervoor te zorgen dat de bijwerkingen zo min mogelijk kans krijgen. Daarnaast is het een belangrijke manier om regelmaat in het gebruik aan te brengen. De kans op vergeten wordt dan flink kleiner gemaakt. In het geval van ochtendstijfheid door reuma, is het ook slim om de tabletten voor het slapen gaan te nemen. Vaak is het gebruik voor de korte termijn. Vaak betreft het periodes van enkele dagen tot maximaal twee weken.

Actieve bestanddelen in Meloxicam

Meloxicam is als actief bestanddeel een zogenaamd NSAID. Dat betekent dat het ontstekingsremmend en pijnstillend is zonder dat hier een steroïde bij aan te pas komt. Ook is het deze stof die koortsverlagend werkt. Dit komt omdat het de stoffen en prikkels in het lichaam beïnvloedt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.