Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dexamethasone

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Dexamethason?

Dexamethason is een corticosteroïde dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder ontstekingen, allergieën, auto-immuunziekten en bepaalde vormen van kanker. Hieronder behandelen we belangrijke aspecten met betrekking tot het online kopen van dit medicijn, de prijs ervan, het proces van online bestellen, de veiligheid van online bestellen, betaalmethoden en beantwoorden we tien veelgestelde vragen over Dexamethason.

 • Dosering: Dexamethason 0,5 mg, 1,5 mg, 4 mg
 • Prijs Dexamethasone (incl. online consult): vanaf € 59,25

De werking van Dexamethasone

De ontstekingsremmende werking van de corticosteroïde Dexamethasone kan ingezet worden in diverse situaties. Zo wordt het wel voorgeschreven bij bepaalde longaandoeningen (zoals CARA), afwijkingen in het bloed, bij sommige reumatische aandoeningen, maar ook bij maag- en darmaandoeningen (zoals de ziekte van Crohn). Verder kan het ook voorgeschreven worden bij sommige hormonale afwijkingen, sommige vormen van kanker en sommige oogaandoeningen. Ook bij heftige overgevoeligheidsreacties kan dit medicijn effect hebben. Soms wordt het preventief ingezet, bijvoorbeeld om misselijkheid en braken te voorkomen bij bepaalde kankerbehandelingen.

Zo gebruikt u Dexamethasone

Voor informatie over het gebruik van dit geneesmiddel kunt u terecht bij uw arts of apotheker. Daarnaast kunt u in de bijsluiter een gebruiksaanwijzing vinden. In de meeste gevallen gelden de volgende instructies voor gebruik:

 • Het ziektebeeld en de ernst hiervan bepalen welke dosering u dient te gebruiken. Meestal is de startdosering 0,75 tot 15 mg per dag. De onderhoudsdosering is vervolgens 1 of 2 mg. Behalve in ernstige gevallen, dan kan 8 mg of meer worden voorgeschreven. Of de dosering verhoogd moet worden, hangt af van het effect van de medicatie;
 • Zo gauw de symptomen verminderen, kan de dosering verlaagd worden, tot een zo laag mogelijke dosering die voldoende effect geeft;
 • Stop nooit zomaar met deze medicatie. Overleg hiervoor met uw arts en bouw de dosering altijd langzaam af;
 • De voorgeschreven dosering bij kinderen is 6 mg, een keer per dag, met een maximale duur van 10 dagen;
 • Neem de medicatie in met wat water. Het wordt aangeraden om hogere doseringen in te nemen bij een maaltijd, om maagdarmklachten te voorkomen;
 • Denkt u te veel van dit middel gebruikt te hebben? Schakel dan direct medische hulp in;
 • Bent u een dosering vergeten? Neem deze alsnog wanneer u hieraan denkt, behalve als het al bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla dan de vergeten tablet over en ga verder volgens uw vaste schema. Neem dus nooit een dubbele dosis om een vergeten tablet te compenseren.

Dexamethason bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit kan ook gebeuren als u Dexamethasone gebruikt. Lees daarom voor gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in als u symptomen van een allergische reactie heeft, zoals huiduitslag en ademhalingsproblemen. Het gebruik van Dexamethasone kan verder leiden tot bijwerkingen zoals een verlaagde weerstand, menstruatiestoornissen en stemmingsveranderingen. Overleg met uw arts als u veel hinder van bijwerkingen ervaart.

Dexamethason online kopen

Overweegt u medicatie online aan te schaffen? Wij adviseren om dat zeker eens te proberen, want het heeft veel voordelen. Hoe handig is het dat u voor de medicatie niet langer het huis uit hoeft, om naar een fysieke apotheek te gaan? In plaats daarvan bestelt u de medicijnen vanuit het comfort van uw eigen woning en krijgt u deze vervolgens thuisbezorgd. Een ander voordeel van online bestellen is dat u de verschillende online aanbieders makkelijk met elkaar kunt vergelijken. Zo kunt u snel het best passende aanbod vinden. Daarnaast kan het erg prettig zijn om niet de deur uit te hoeven wanneer u veel last heeft van klachten. Voor Dexamethason is het zelfs niet altijd noodzakelijk om naar een arts te gaan voor een consult. Zo’n consult kan dan namelijk ook online plaatsvinden, op basis van een medische vragenlijst.

De prijs van Dexamethason

De prijs van Dexamethason kan online variëren. Dit is afhankelijk van de dosering, het aantal tabletten of injecties en de specifieke online apotheek waar het wordt gekocht. Vanwege mogelijke prijsverschillen adviseren we om prijzen te vergelijken. Dit kan online erg makkelijk.

Dit is ons stappenplan voor online medicatie bestellen

Het proces van online bestellen van Dexamethason is over het algemeen eenvoudig en omvat de volgende stappen:

 1. Selecteer de gewenste dosering en hoeveelheid;
 2. Voeg het product toe aan uw winkelwagen en volg de instructies om uw bestelling af te ronden. U moet mogelijk uw verzendgegevens invoeren en een betaalmethode kiezen voordat u uw bestelling plaatst;
 3. Als u receptplichtige medicatie bestelt, zal er gevraagd worden om een recept te uploaden. Heeft u dat nog niet? Dan is het vaak mogelijk om online een medische vragenlijst in te vullen, met meer informatie over uw medische geschiedenis en medicijngebruik;
 4. Na het plaatsen van de bestelling controleert een arts uw aanvraag;
 5. Is de arts akkoord? Dan krijgt u de medicatie snel en discreet thuisbezorgd.

Online bestelproces Dexamethason

Veilig online bestellen? Dit adviseren wij!

Het is over het algemeen veilig om Dexamethason online te bestellen, mits u dit doet bij een betrouwbare en gecertificeerde online apotheek. Controleer altijd de vergunningen van de website, lees beoordelingen van andere klanten en let erop dat de website beveiligd is, voordat u persoonlijke informatie invoert.

Betaalmethoden bij online aanschaf Dexamethason

Online apotheken accepteren verschillende betaalmethoden. Zo kunt u vaak betalen met creditcard, betaalpas, PayPal of iDeal. We raden aan om te kiezen voor een betaalmethode waarmee u goed bekend bent, zodat de kans op het maken van fouten zo klein mogelijk is. Let er ook tijdens het betalen op dat er een beveiligde verbinding is.

Betaalmethodes Dexamethason

Vragen over Dexamethason? Dit zijn onze antwoorden!

Bij het gebruik van medicatie kunt u tegen vragen aanlopen over bijvoorbeeld het gebruik of de juiste dosering. Daarom hebben wij veelgestelde vragen voor u verzameld, met daarbij de beantwoording. Bij vragen kunt u ook een arts of apotheker raadplegen. Daarnaast raden we aan om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, zodat u goed op de hoogte bent.

Dexamethason is een corticosteroïde dat ontstekingen onderdrukt en het immuunsysteem reguleert door de productie van ontstekingsstoffen te verminderen.

Dit geneesmiddel wordt gebruikt voor de behandeling van ontstekingsziekten, allergieën, auto-immuunziekten, bepaalde vormen van kanker en om ontstekingsreacties na een orgaantransplantatie te voorkomen.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer verhoogde eetlust, gewichtstoename, verhoogde bloedsuikerspiegel, verhoogde bloeddruk, slapeloosheid, stemmingswisselingen en vertraagde wondgenezing. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Neem Dexamethason precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg de instructies op het etiket van uw medicatie nauwkeurig op.

Raadpleeg uw arts voordat u Dexamethason gebruikt als u zwanger bent, van plan bent zwanger te worden of borstvoeding geeft.

Dexamethason kan veilig worden ingenomen met de meeste andere medicijnen, maar bespreek eventuele interacties met uw arts.

Dexamethason begint meestal binnen enkele uren tot dagen effectief te zijn, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld.

Ja, mensen die Dexamethason gebruiken, moeten voorzichtig zijn bij het vermijden van infecties en het regelmatig controleren van de bloeddruk en bloedsuikerspiegel.

Neem de gemiste dosis zo snel mogelijk in, maar sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Ja, er zijn verschillende alternatieve corticosteroïden beschikbaar voor de behandeling van ontstekingsziekten, allergieën en auto-immuunziekten. Bespreek met uw arts welk medicijn het meest geschikt is voor u.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen