Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Malarone

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Malarone kopen
Categorie
Wij laten zien:

Malarone, ook bekend onder de generieke naam atovaquon/proguanil, speelt een cruciale rol bij de preventie en behandeling van malaria. Malaria is een potentieel levensbedreigende ziekte, veroorzaakt door de malariaparasiet Plasmodium. Gaat u Malarone gebruiken? Zorg er dan voor dat u de gebruiksaanwijzing kent en dat u weet wat de mogelijke bijwerkingen van dit middel zijn.

 • Dosering: 250 mg/100 mg (250 mg atovaquon en 100 mg proguanil)
 • Gegarandeerd het officiële merkmedicijn van GSK.

Wat zijn de risicolanden?

Malarone wordt gebruikt in gebieden waar malaria endemisch is. Het is bedoeld als preventieve maatregel voor mensen die naar deze gebieden reizen om te voorkomen dat ze besmet raken met de malariaparasiet. De keuze voor het gebruik van Malarone hangt af van het risico op malaria in het specifieke gebied dat je bezoekt, evenals individuele factoren zoals medische geschiedenis en eventuele allergieën. Grote delen van Sub-Sahara Afrika hebben een hoog risico op malaria, inclusief landen zoals Nigeria, Kenia, Tanzania, Mozambique en delen van Zuid-Afrika. In Zuidoost-Azië gaat het om landen zoals Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. In het Midden-Oosten komt malaria ook voor, waaronder in delen van Saoedi-Arabië en Iran. En in Midden- en Zuid-Amerika is er een verhoogd risico in onder meer delen van Brazilië, Colombia, Peru en Bolivia.

Wanneer kiezen voor Malarone?

De keuze voor het gebruik van Malarone, of een ander antimalariamiddel, wordt bepaald door factoren zoals de specifieke regio die wordt bezocht, de prevalentie van malaria in dat gebied en de individuele gezondheid van de persoon die reist. Het is belangrijk om advies in te winnen bij een medische professional of reisadviseur om de juiste malariapreventiemaatregelen te bespreken en het meest geschikte medicijn te bepalen, aangezien verschillende regio’s verschillende malariaparasieten hebben, en resistentiepatronen kunnen variëren.

De werking van Malarone

Malarone bevat een combinatie van twee actieve ingrediënten: atovaquon en proguanil. De synergie tussen deze stoffen maakt Malarone effectief tegen verschillende stadia van de malariaparasiet. De eerste stof, atovaquon, is een krachtige stof die invloed heeft op het elektronentransport binnen de parasieten. Dit leidt tot schade aan de parasietcellen, waardoor de parasieten verzwakken en zich niet verder kunnen verspreiden. De tweede stof, proguanil, zorgt voor het onderdrukken van de groei van de malariaparasieten in de lever. Dit doet de stof door de synthese van foliumzuur te remmen. Dat is een cruciaal proces voor de parasieten om zich te kunnen voortplanten. De levenscyclus van de parasieten wordt hierdoor effectief onderbroken. De gecombineerde werking van beide stoffen zorgt voor een sterke verdediging tegen malaria, die preventief werkt, maar ook als behandeling bij een actieve infectie.

Hoe dien ik Malarone te gebruiken?

Juist gebruik van Malarone is essentieel om de doeltreffendheid te waarborgen en tegelijkertijd bijwerkingen te minimaliseren. Wanneer u deze medicatie krijgt voorgeschreven, zal uw arts u uitleggen hoe u het middel dient te gebruiken. Ook in de bijsluiter kunt u een uitgebreide gebruiksinstructie terugvinden.

Hier zijn enkele richtlijnen voor het gebruik van Malarone bij preventie:

 • Preventieve inname begint meestal één tot twee dagen vóór het betreden van een malariagebied;
 • Volwassenen wordt doorgaans één tablet per dag aanbevolen, bij voorkeur op hetzelfde tijdstip en met voedsel om de absorptie te optimaliseren;
 • Het gebruik moet doorgaan gedurende het volledige verblijf in het risicogebied en vier weken nadat het gebied is verlaten.

En dit zijn algemene instructies voor het gebruik van Malarone als behandeling bij een actieve infectie:

 • Bij een actieve malariabesmetting wordt Malarone vaak voorgeschreven als onderdeel van de behandelingsstrategie;
 • De dosering en duur van de behandeling variëren afhankelijk van de ernst van de infectie en de individuele gezondheidstoestand.

In beide gevallen geldt:

 • Malarone wordt meestal met voedsel ingenomen om de absorptie te bevorderen en maagklachten te verminderen;
 • Bij het missen van een dosis moet deze zo snel mogelijk worden ingenomen, maar het vermijden van dubbele doses is cruciaal.

Mogelijke bijwerkingen van Malarone

Zoals elk medicijn kan Malarone bijwerkingen veroorzaken. Deze zijn over het algemeen mild en van voorbijgaande aard. Toch is het wel van belang om u bewust te zijn van mogelijke bijwerkingen en deze te bespreken met uw arts. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht vinden van mogelijke bijwerkingen. Dit zijn enkele veelvoorkomende bijwerkingen:

 • Gastro-intestinale bijwerkingen, zoals misselijkheid, braken, diarree en buikpijn zijn veelvoorkomende bijwerkingen van Malarone;
 • Neurologische reacties, zoals duizeligheid en hoofdpijn, behoren tot de gemelde neurologische bijwerkingen. Meestal gaat het dan om milde klachten;
 • Huidreacties: uitslag en jeuk behoren tot mogelijke huidgerelateerde bijwerkingen;
 • Algemeen onwelzijn: vermoeidheid en slaapstoornissen zijn enkele van de minder vaak voorkomende bijwerkingen.

Het is belangrijk op te merken dat ernstige bijwerkingen zeldzaam zijn en dat de voordelen van malariapreventie en -behandeling doorgaans opwegen tegen de risico’s van mogelijke bijwerkingen.

Malarone: malariabestrijder

Malarone, met de unieke combinatie van atovaquon en proguanil, staat centraal in de wereld van malariapreventie en -behandeling. Door gericht in te grijpen in de levenscyclus van de malariaparasiet, biedt Malarone een effectieve bescherming tegen deze ernstige infectieziekte. Het correcte gebruik van Malarone, in overeenstemming met preventieve en behandelingsrichtlijnen, is cruciaal voor een veilig en doeltreffend resultaat. Bij twijfel of bij het ervaren van bijwerkingen is het altijd aan te raden om professioneel medisch advies in te winnen voor een veilig gebruik van Malarone.

Voorzorgsmaatregelen

Het voorkomen van malaria omvat verschillende voorzorgsmaatregelen, en het is belangrijk om advies in te winnen bij een medisch professional of reisadviseur voor specifieke aanbevelingen op basis van jouw bestemming en gezondheidstoestand. Naast antimalariamedicatie zoals Malarone worden de volgende maatregelen aanbevolen:

 • Gebruik muggenwerende materialen. Draag lange mouwen, lange broeken en gesloten schoenen, vooral tijdens de schemering en de nacht wanneer muggen actiever zijn. Gebruik insectenwerende middelen op blootgestelde huid en kleding. Kies voor slaapplaatsen met muggenwerende voorzieningen, zoals muskietennetten en airconditioning;
 • Vermijd blootstelling aan muggenbeten. Vermijd buitenactiviteiten tijdens de piekuren van muggenactiviteit. Gebruik muggenwerende middelen op kinderen en pasgeborenen, en zorg voor bescherming tijdens slaaptijden;
 • Kleding en uitrusting behandelen. Behandel kleding, sokken en slaapzakken met insectenwerende middelen of koop vooraf geïmpregneerde kleding. Vermijd stilstaand water in de buurt van accommodaties, omdat dit muggenbroedplaatsen kan zijn;
 • Herken malariasymptomen op tijd. Leer de symptomen van malaria, zoals koorts, koude rillingen, spierpijn en vermoeidheid, en zoek onmiddellijk medische hulp als je symptomen opmerkt, zelfs als je antimalariamiddelen hebt ingenomen.

Onthoud dat het nemen van voorzorgsmaatregelen tegen malaria essentieel is, vooral in gebieden waar malaria endemisch is. Het is ook belangrijk om uzelf op de hoogte te stellen van de specifieke malariarisico’s op uw bestemming, aangezien deze kunnen variëren.

Malarone bijsluiter

Meer informatie: Malariapillen kopen

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.