Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Atovaquon-Proguanil

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Atovaquon-Proguanil
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Atovaquon?

Atovaquon-Proguanil, ook bekend onder de merknaam Malarone, is een combinatiemedicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de preventie en behandeling van malaria. Met de opkomst van online apotheken overwegen steeds meer mensen om hun medicijnen digitaal aan te schaffen. Ook Atovaquon-Proguanil is verkrijgbaar via gecertificeerde online apotheken.

 • Dosering: Malariatabletten
 • Prijs Atovaquon-Proguanil (incl. online consult): € 46,50

Online kopen van Atovaquon-Proguanil

Het online kopen van Atovaquon-Proguanil biedt reizigers en anderen die malaria willen voorkomen de mogelijkheid om het medicijn eenvoudig en snel te verkrijgen zonder een fysieke apotheek te bezoeken. U hoeft de deur dus niet uit voor een consult of het oppikken van medicatie bij de apotheek. Dit kan veel tijd schelen en maakt het bestelproces een stuk efficiënter en gemakkelijker.

Dit kost Atovaquon-Proguanil online

De kosten van Atovaquon-Proguanil kunnen variëren tussen verschillende online apotheken. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken en te kijken naar eventuele kortingen of aanbiedingen. Houd ook rekening met eventuele consultkosten als er online medisch advies nodig is. In sommige gevallen zitten die consultkosten al inbegrepen in de totaalprijs. Atovaquon-Proguanil is onder de merknaam Malarone online beschikbaar voor een prijs vanaf 46,50 euro, inclusief verzendkosten en medisch consult.

Zo bestelt u Atovaquon-Proguanil online

Wilt u dit geneesmiddel online bestellen? Doorloop dan de volgende stappen:

 1. Selecteer bij de online apotheek van uw keuze het juiste geneesmiddel, de dosering en verpakking;
 2. Er zal worden gevraagd naar een recept. Dit kunt u uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan volgt er een online medische vragenlijst;
 3. In de vragenlijst geeft u meer informatie over onder andere u medische geschiedenis en over verdere medicatie die u gebruikt;
 4. Op basis van de gegeven informatie beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag;
 5. Is de arts akkoord? Dan krijgt u de medicatie snel en discreet thuisbezorgd.

Online bestelproces Atovaquon-Proguanil

Veilig online medicatie bestellen

Veiligheid staat voorop bij het online kopen van medicijnen. Kies altijd voor gerenommeerde en gecertificeerde online apotheken. Die certificering kunt u controleren door op de website te klikken op het groen-witte keurmerk. U komt dan op een overheidswebsite, waarop vermeld staat welke vergunningen de desbetreffende apotheek heeft. Controleer ook of de website beveiligd is (https://) en lees beoordelingen van andere gebruikers om de betrouwbaarheid te verifiëren.

Veilig online betalen voor Atovaquon-Proguanil

Online apotheken bieden meestal verschillende betaalmethoden aan, zoals iDeal, creditcards, bankoverschrijvingen en elektronische portemonnees. Het is belangrijk om een veilige betaalmethode te kiezen en erop te letten dat persoonlijke gegevens tijdens het betalingsproces worden beschermd.

Betaalmethodes Atovaquon-Proguanil

De werking van Atovaquon

Malaria wordt veroorzaakt door een steek van een besmette mug. Hierbij komt de malariaparasiet in het bloed terecht. Atovaquon/Proguanil werkt preventief door de parasiet in het bloed te doden. Bent u al geïnfecteerd? Dan zal het middel de al aanwezige parasieten in het bloed ook doden. Bij malaria geldt wel dat voorkomen beter is dan genezen. Om muggensteken te voorkomen is het van belang dat u een insectenwerend middel smeert op onbedekte huid. Daarnaast kan het helpen om kleding te dragen die licht van kleur is en die het lichaam zoveel mogelijk bedekken. Slaap onder een klamboe en zorg bij voorkeur voor horren voor de ramen van uw kamer.

Gebruiksaanwijzing Atovaquon

Het middel Atovaquon kan gebruikt worden als preventief middel, bij volwassenen en bij kinderen die minimaal 40 kg wegen. Ter behandeling van malaria kan het ingezet worden bij volwassenen en kinderen die minimaal 11 kg wegen. Bij het voorschrijven van dit middel zal uw arts uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Ook in de bijsluiter vindt u hier meer informatie over. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

 • De dagelijkse dosering voor volwassenen is een keer per dag een tablet;
 • Voor kinderen die minder dan 40 kg wegen is er een lichtere variant van dit middel beschikbaar;
 • Gebruikt u dit middel om malaria te voorkomen? Dan dient u 1 of 2 dagen voor vertrek naar het risicogebied te starten met het gebruik. Gebruik de medicatie dagelijks tijdens uw gehele verblijf en stop pas 7 dagen na terugkomst uit het risicogebied;
 • Is dit middel voorgeschreven ter behandeling van malaria? Dan is de gebruikelijke dosis vier tabletten per dag, gedurende 3 dagen achter elkaar.

Mogelijke bijwerkingen van dit middel

Door het gebruik van Atovaquon kunt u bijwerkingen ervaren. Krijgt u plotseling last van ernstige huiduitslag met blaarvorming? Neem dan direct contact op met een arts. Verder zijn er bijwerkingen die zeer vaak voorkomen, zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid en diarree.

Atovaquon-Proguanil bijsluiter

Veelgestelde vragen en antwoorden over Atovaquon-Proguanil

Als u dit geneesmiddel online gaat bestellen, is de kans groot dat u nog vragen heeft over het bestelproces of over de gebruiksaanwijzing van het middel. Raadpleeg de arts of apotheker als u vragen heeft over het gebruik. Of kijk in de bijsluiter voor een uitgebreide handleiding en een overzicht van mogelijke bijwerkingen. Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden over Atovaquon-Proguanil.

Atovaquon-Proguanil is een combinatiemedicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de preventie en behandeling van malaria, veroorzaakt door bepaalde parasieten die door muggen worden overgedragen.

Atovaquon-Proguanil werkt door de groei van de malariaparasieten te remmen in het lichaam, waardoor de infectie wordt voorkomen of behandeld.

Niet iedereen kan Atovaquon-Proguanil veilig gebruiken. Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde medische aandoeningen moeten dit met hun arts bespreken.

Het wordt meestal aanbevolen om ongeveer 1 à 2 dagen voor het betreden van een malariagebied te beginnen met het innemen van het medicijn en door te gaan tijdens het verblijf en een bepaalde tijd na het verlaten van het gebied.

Neem de vergeten dosis in zodra u eraan denkt. Als het echter bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en hervat het normale schema.

Informeer uw arts over alle medicijnen, inclusief vrij verkrijgbare en kruidensupplementen, die u gebruikt. Er kunnen namelijk interacties optreden tussen medicijnen. Uw arts kan beoordelen of daar in uw geval sprake van kan zijn.

Het is over het algemeen veilig om matig alcohol te drinken, maar bespreek dit altijd met uw arts, vooral als u andere medicijnen gebruikt.

Enkele mogelijke bijwerkingen zijn maagklachten, misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Raadpleeg uw arts als deze bijwerkingen aanhouden of ernstig worden.

Ja, Atovaquon-Proguanil is vaak beschikbaar bij online apotheken, maar zorg ervoor dat u dit doet bij betrouwbare en gecertificeerde websites.

Het kan nodig zijn om het medicijn gedurende een bepaalde periode na het verlaten van een malariagebied te blijven gebruiken. Volg altijd de aanbevelingen van uw arts op.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Atovaquon-Proguanil