Malariapillen of malariatabletten

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Malariapillen of malariatabletten kopen
Categorie
Wij laten zien:

Malariapillen of  -tabletten kopen – Waar kan dit?

Reis je naar een gebied waar malaria veel voorkomt? Dan is het aan te raden om malariapillen te gebruiken. Deze pillen zijn verkrijgbaar op recept en te bestellen via de online apotheek.

  • Vorm: pillen en tabletten
  • Prijs Malariapillen (incl. online consult): vanaf € 49,25

Reizen naar Afrika

Malaria komt voornamelijk voor in Afrika. U kunt de ziekte krijgen wanneer u wordt gestoken door een mug die een bepaalde parasiet bij zich draagt. Er zijn vijf soorten parasieten waarvan u malaria kunt krijgen. De plasmodium falciparum en plasmodium vivax zijn de meest voorkomende. Na een steek van een besmette mug komen deze parasieten in de bloedbaan terecht. Via deze weg bereiken ze de lever, waar ze blijven zitten tot ze geslachtsrijp zijn. Als de parasieten die fase bereikt hebben, komen ze weer in de bloedbaan terecht. Daar worden de rode bloedcellen geïnfecteerd, waardoor ze een soort kraamkamer worden voor nieuwe parasieten.

Na een paar dagen barsten de geïnfecteerde bloedcellen open, waarna een heleboel nieuwe parasieten in de bloedbaan terecht komen. Zonder behandeling loopt dit proces in 86 procent van de gevallen dodelijk af. Bij een infectie is het daarom van groot belang dat deze snel behandeld wordt. Daarnaast zijn er malariatabletten en -pillen beschikbaar die een preventieve werking hebben. Deze kunnen geslikt worden om de kans op het krijgen van malaria flink te verkleinen.

Soorten malariapillen

Er zijn verschillende preventieve malariamedicijnen beschikbaar, zoals Malarone (met de werkzame stoffen proguanil en aatovaquon), Lariam (met mefloquine) en Doxycycline. De werkzame bestanddelen tussen deze middelen verschillen. Hoe goed de werking van de middelen zijn hangt ook af van om welke soort malaria het gaat. Soms zijn parasieten resistent voor bepaalde middelen, waardoor deze dus niet langer bruikbaar zijn. Uw arts kan op basis van uw reisbestemming het beste bepalen welk middel voor u het meest geschikt is. Houd er rekening mee dat met sommige middelen al gestart moet worden voordat u op reis gaat. Zo moeten Chloroquine en Mefloquine al een tot twee weken voordat de reis begint ingenomen worden. Na thuiskomst dienen de malariatabletten overigens ook nog een tijd gebruikt worden. Hoe lang dit moet verschilt per middel. Zo kunt u met Malarone stoppen na zeven dagen na thuiskomst, terwijl Chloroquine nog vier weken gebruikt moet worden.

Niet alleen medicatie

De kans op het krijgen van malaria wordt kleiner wanneer u preventieve middelen gebruikt, maar verdwijnt niet helemaal. Daarom is het belangrijk dat u niet alleen malariamedicatie gebruikt, maar ook andere voorzorgsmaatregelen treft. Gebruik een goed insectenwerend middel om prikken te voorkomen. Slaap ’s nachts onder een klamboe (muskietennet) en houdt overdag ook uw armen en benen zoveel mogelijk bedekt. Op deze manier krijgen de muggen minder kans om te steken en verkleint u de kans op het krijgen van malaria. Gaat u op reis en wilt u malariatabletten aanschaffen? Met een recept kunt u deze bestellen via de online apotheek. Een gekwalificeerd arts beoordeelt dan de aanvraag. Is de bestelling akkoord? Dan krijgt u deze snel en discreet thuisbezorgd.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Malariapillen of malariatabletten