Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lariam

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Lariam kopen
Categorie
Wij laten zien:

Lariam, ook wel bekend onder de generieke naam mefloquine, is een antimalariamiddel dat wordt gebruikt om malaria te voorkomen en te behandelen. Gaat u deze medicatie gebruiken? Dan is het belangrijk om meer te weten over het juiste gebruik, de werking en de mogelijke bijwerkingen van dit middel.

 • Dosering: 250 mg Mefloquine
 • Prijs Lariam (incl. online consult): 8 pillen – € 68,99

De werking van Lariam

Lariam behoort tot de klasse van antimalariamiddelen en werkt door de groei van de malariaparasiet in het lichaam te remmen. De werkzame stof, genaamd mefloquine, dringt de parasiet binnen en vertraagt de productie van stoffen die essentieel zijn voor de parasiet om te overleven. Hierdoor kan de parasiet niet verder groeien en zich vermenigvuldigen, waardoor de verspreiding van malaria wordt voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen tegen malaria

In tropische landen is het belangrijk om rekening te houden met malaria. U kunt ziek worden als u door een mug wordt besmet met een parasiet. De meeste muggen in de tropen hebben deze parasiet, waardoor het extra belangrijk is om voorzorgsmaatregelen te treffen. Komt de parasiet in uw bloed terecht? Dan zal deze zich via het bloed in de lever nestelen. Daar groeien de parasieten uit en als ze volwassen zijn verplaatst een deel zich naar de rode bloedcellen. Hierdoor gaan de rode bloedcellen kapot en ontstaat een aanval van malaria. Blijven er parasieten in de lever achter? Dan kunnen deze weken tot zelfs maanden later een nieuwe aanval van malaria veroorzaken. U krijgt dan last van een grieperig gevoel, hoge koorts en koude rillingen. Er zijn verschillende soorten malaria en de ernst hangt af van welke soort u heeft opgelopen. Goede behandeling blijft in alle gevallen noodzakelijk. Beter nog is malaria voorkomen. Draag daarom na zonsondergang in de tropen altijd bedekkende kleding en gebruik antimuggenmiddelen, zoals DEET. Ook slapen onder een klamboe wordt geadviseerd.

De gebruiksaanwijzing van Lariam

Deze medicatie is alleen beschikbaar op doktersvoorschrift. Schrijft de arts een recept voor u uit? Dan zal hij of zij u ook uitleggen hoe u het middel dient te gebruiken. Heeft u vragen over het gebruik? Vraag het dan aan uw arts of apotheker. Overigens kunt u Lariam ook bestellen via een erkende online apotheek. Daarvoor vult u een korte medische vragenlijst en op basis daarvan beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag. Na akkoord kunt u medicatie bestellen, die u vervolgens krijgt thuisbezorgd. Let bij de medicatie in ieder geval op de volgende instructies:

 • Gebruikt u Lariam preventief? Het wordt vaak voorgeschreven als preventieve maatregel voor mensen die naar gebieden reizen waar malaria voorkomt. Meestal start het gebruik al voordat u wordt blootgesteld aan malaria, vaak al een of twee weken voordat u naar het risicogebied reist;
 • In gevallen van actieve malaria-infectie kan Lariam worden voorgeschreven als onderdeel van een behandelingsplan. De dosering en duur van de behandeling zijn afhankelijk van de ernst van de infectie en de individuele gezondheidstoestand;
 • De dosering van Lariam wordt bepaald door een arts en is gebaseerd op factoren zoals leeftijd, gewicht en medische geschiedenis;
 • Het is van cruciaal belang om de voorgeschreven dosering strikt te volgen en niet af te wijken zonder overleg met een arts;
 • Lariam wordt meestal met voedsel ingenomen om de absorptie te verbeteren en maagklachten te verminderen;
 • Het is belangrijk om Lariam consistent in te nemen, zelfs als je je goed voelt, om volledige bescherming te waarborgen.

Mogelijke bijwerkingen van Lariam

Het gebruik van Lariam kan gepaard gaan met verschillende bijwerkingen, variërend van mild tot ernstig. Enkele veelvoorkomende bijwerkingen zijn:

 • Neurologische bijwerkingen. Sommige mensen ervaren neurologische bijwerkingen zoals duizeligheid, evenwichtsstoornissen en slaapstoornissen. In zeldzame gevallen kan dit leiden tot ernstige aandoeningen zoals hallucinaties;
 • Gastro-intestinale bijwerkingen. Misselijkheid, braken en diarree zijn veelvoorkomende bijwerkingen. Deze kunnen mild zijn maar moeten worden gemeld aan een arts als ze aanhouden;
 • Psychologische effecten. Lariam is geassocieerd met psychologische bijwerkingen zoals angst, depressie en veranderingen in stemming. In zeldzame gevallen kunnen deze effecten ernstig zijn;
 • Huidreacties zoals huiduitslag en jeuk kunnen voorkomen;
 • Cardiovasculaire reacties. In zeldzame gevallen zijn cardiovasculaire reacties gemeld, dus mensen met een voorgeschiedenis van hartproblemen moeten extra voorzichtig zijn.

Het is belangrijk om alle bijwerkingen met uw arts te bespreken. In sommige gevallen kan het nodig zijn om over te schakelen naar een alternatief antimalariamiddel, afhankelijk van de individuele reactie op Lariam.

Veilig gebruik

Lariam is een effectief medicijn voor malariapreventie en behandeling, maar het gebruik ervan moet worden begeleid door een zorgverlener. Het is van vitaal belang om alle instructies van uw arts op te volgen, bijwerkingen te monitoren en onmiddellijk medische hulp in te roepen als er zorgen zijn. Reizigers naar malariagebieden moeten ook aanvullende maatregelen nemen, zoals het gebruik van insecten werende middelen en beschermende kleding, om het risico op malaria te verminderen.

Meer informatie: Malariapillen kopen

Lariam bijsluiter

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.