Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Moxonidine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Moxonidine
Categorie
Wij laten zien:

Er is sprake van een hoge bloeddruk, wanneer het bloed met te veel kracht door de aderen stroomt. Meestal geeft dit geen klachten, maar het verhoogt wel de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten. Het is daarom van belang dat geprobeerd wordt de bloeddruk weer te verlagen. Dit kan onder andere met medicatie, zoals Moxonidine.

  • Dosering: Moxonidine 0.4 mg / 0.3 mg / 0.2 mg
  • Prijs Moxonidine (incl. online consult): vanaf € 35,25

De werking van Moxonidine

Om de bloeddruk te verlagen, zal eerst gekeken worden naar mogelijke wijzigingen in leefwijze. Gezonder eten en meer bewegen kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan een verlaging van de bloeddruk. Geeft dit onvoldoende resultaat? Dan kan de arts bepaalde medicatie voorschrijven, zoals ACE-remmers, calciumblokkers en plasmiddelen. Werken ook deze medicijnen onvoldoende, of mag u deze medicatie niet gebruiken? Dan kan Moxonidine voorgeschreven worden, eventueel in combinatie met een andere bloeddrukverlager. Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat de zenuwen in de wand van de bloedvaten geremd worden. Deze zenuwen zorgen ervoor dat de aderen op spanning blijven. Door dit effect te remmen worden die aderen wijder en slapper, waardoor het bloed makkelijker stroomt. Gevolg hiervan is dat de bloeddruk daalt.

Zo gebruikt u Moxonidine

Gaat u deze medicatie gebruiken? Dan zal uw arts u uitleggen hoe u het dient in te nemen en in welke dosering. Voor vragen over het gebruik kunt u ook uw apotheker raadplegen. Of kijk in de bijsluiter voor uitgebreide instructies. Meestal gelden in ieder geval de volgende aanwijzingen voor gebruik:

  • De startdosering is doorgaans een tablet van 0,2 mg, in te nemen in de ochtend;
  • De arts kan besluiten om na drie weken de dosering te verhogen naar 0,4 mg per dag. Deze dosering mag u in een keer innemen, maar u kunt deze ook over twee innames per dag verspreiden. Heeft deze verhoging onvoldoende effect? Dan kan de arts na nog drie weken de dosering verhogen naar 0,6 mg. Deze dosering moet wel verdeeld worden over twee inneemmomenten per dag;
  • De maximale dosering Moxonidine is 0,6 mg per dag;
  • Heeft u een verminderde nierfunctie? Dan is de maximale dagelijkse dosering 0,4 mg en de startdosering 0,2 mg;
  • Wilt u stoppen met de medicatie? Doe dit dan niet in een keer, maar verminder de dosering langzaam over een periode van twee weken;
  • Neem de medicatie in met een glas water;
  • Vermoed u te veel van dit geneesmiddel te hebben ingenomen? Overleg dan direct met een arts. Symptomen van een overdosis zijn onder andere slaperigheid, hoofdpijn en bewusteloosheid;
  • Bent u een dosering vergeten? Neem deze dan alsnog in zo gauw u hieraan denkt, behalve als het al bijna tijd is voor de volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosering in om de vergeten dosis in te halen.

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Bij het gebruik van Moxonidine kunt u onder meer last krijgen van duizeligheid, hoofdpijn, slaapstoornissen en misselijkheid. Zorg er ook voor dat uw arts op de hoogte is van uw medische historie. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk niet of minder geschikt. Vertel uw arts ook welke medicijnen u verder gebruikt, zodat hij of zij kan beoordelen of er sprake kan zijn van een ongewenste wisselwerking.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen