Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Micardis

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Micardis
Categorie
Wij laten zien:

Heeft u een te hoge bloeddruk? De arts kan u dan medicatie voorschrijven, zoals Micardis. Door dit middel dagelijks te gebruiken, verkleint u de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten.

  • Dosering: 40 mg – 80 mg
  • Prijs Micardis (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Micardis

De werkzame stof in Micardis is telmisartan. Deze stof is een zogeheten angiotensine-II-blokker. De stof blokkeert de lichaamseigen stof angiotensine-II. Deze lichaamseigen stof beïnvloedt de spanning van de spiertjes rondom de bloedvaten. Door het gebruik van Micardis vermindert die spanning, waardoor de bloedvaten wijd en ontspannen blijven. Het gevolg daarvan is dat het bloed makkelijker door de aderen stroom en de bloeddruk daalt. Een angiotensine-II-blokker heeft nog een effect: de bloeddruk wordt namelijk ook lager doordat de nieren door de blokker meer zou uitscheiden via de urine.

Die verlaging van de bloeddruk is van belang als die te hoog is, omdat een te hoge bloeddruk uiteindelijk kan leiden tot hart- en vaatziekten. Overigens wordt een hoge bloeddruk vaak eerst behandelt met een bètablokker en plastabletten. Wanneer deze combinatie te weinig effect heeft, kunnen in veel gevallen ACE-remmers voorgeschreven worden. Maar wanneer u niet goed tegen ACE-remmers kunt, is een middel zoals Micardis een prima alternatief.

De gebruiksaanwijzing van Micardis

De arts zal u uitleggen hoe u Micardis dient te gebruiken wanneer hij of het u voorschrijft. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. In de bijsluiter staat ook een volledige gebruiksinstructie. Meestal gelden de volgende instructies:

  • De dosering van de medicatie zal door uw arts vastgesteld worden. Pas de dosering niet zomaar zelf aan;
  • Het is van belang dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt, omdat medicijnen een ongewenste wisselwerking kunnen hebben. Uw arts kan beoordelen of daar in dit geval sprake van kan zijn;
  • Zorg ervoor dat uw arts uw medische historie kent. Bij sommige aandoeningen is dit middel namelijk minder of helemaal niet geschikt;
  • Neem de medicatie bij voorkeur in tijdens het ontbijt. Door een vast tijdstip te kiezen verkleint u de kans op het vergeten van de medicatie;
  • Als u start met deze medicatie, kunt u tijdelijk last hebben van duizeligheid. Heeft u hier veel last van? Dan kunt u de medicijnen in plaats van ’s ochtends ook ’s avonds innemen, zodat u er minder last van heeft;
  • Slaat de medicatie aan? Dan is de kans groot dat u de medicatie lang zult moeten gebruiken.

Bijsluiter Micardis

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicijnen gebruikt, kunt u naast het gewenste effect ook ongewenste effecten bemerken. Lees voor het eerste gebruik daarom de bijsluiter goed door, zodat u weet wat u kunt verwachten. Schakel direct medische hulp in wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie, zoals huiduitslag of zwelling van mond of keel. Verder kunnen bij het gebruik van Micardis bijwerkingen optreden zoals maagdarmklachten (bijvoorbeeld diarree, winderigheid en overgeven), vermoeidheid en een zwak gevoel. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Mogelijk is er andere medicatie beschikbaar waarbij u minder last van bijwerkingen ervaart.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen