Irbesartan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Irbesartan
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Irbesartan?

Behandeling van kwalen kan in sommige omstandigheden erg lastig zijn. Zo kunnen onderliggende aandoeningen reden zijn dat een middel niet ingezet kan worden. En wanneer u andere medicatie gebruikt kan er een ongewenste wisselwerking ontstaan. Uw arts zal dan extra voorzichtig zijn met het voorschrijven van medicatie. Irbesartan is een middel dat ook ingezet kan worden bij onderliggende aandoeningen, zoals een verminderde nierfunctie.

  • Dosering: 150 mg
  • Prijs Irbesartan (incl. online consult): vanaf € 61,50

Waarvoor wordt Irbesartan gebruikt?

Als u diabetes type 2 heeft kunt u ook te maken hebben met een hoge bloeddruk. Die bloeddruk kan een negatief effect hebben op de nieren en zelfs leiden tot een verminderde nierfunctie. Is hiervan sprake, dan kan de arts besluiten om het geneesmiddel Irbesartan voor te schrijven. Dit middel is een angiotensine-2 receptorantagonist. Angiotensine-2 is een lichaamseigen stof, die zich verbindt aan receptoren in onze bloedvaten. Het gevolg daarvan is dat de vaten zich vernauwen en de bloeddruk stijgt. Irbesartan verhindert dat de angiotensine-2 zich hecht aan de receptoren. Zo wordt dus ook voorkomen dat de bloedvaten zich vernauwen en als gevolg daarvan blijft de bloeddruk laag. De nierfunctie zal hierdoor ook minder snel afnemen.

Hoe gebruikt u dit geneesmiddel?

Uw arts zal u vertellen hoe u dit middel dient te gebruiken. Het is belangrijk dat u die aanwijzingen goed opvolgt, want onjuist gebruik kan leiden tot mindere resultaten. In het algemeen geldt voor Irbesartan het volgende voorschrift:

  • Slik de tabletten heel door, met wat water;
  • De tabletten kunnen ingenomen worden met wat voedsel, maar dit mag ook zonder voedsel;
  • Slik de medicatie dagelijks rond hetzelfde tijdstip;
  • Stop niet zomaar met dit medicijn, maar overleg dit altijd met uw arts;
  • Bij een hoge bloeddruk is de aanbevolen dosis 150 mg, 1 keer per dag. De dosering mag later verhoogd worden tot maximaal 300 mg;
  • Als u een hoge bloeddruk heeft en diabetes type 2 in combinatie met een nierziekte is de aanbevolen dagelijkse dosis 300 mg.

Bijwerkingen Irbesartan

Houd er rekening mee dat u bij gebruik van dit geneesmiddel net als bij het gebruik van andere medicijnen last kunt krijgen van bijwerkingen. Zo kunt u last krijgen van duizeligheid, een ziek gevoel, braken en vermoeidheid. Heeft u zeer veel last van bijwerkingen, of ervaart u ernstige symptomen, zoals ademhalingsproblemen of zwelling van keel of mond? Schakel dan direct een arts in.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen