Felodipine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Felodipine kopen
Categorie
Wij laten zien:

Felodipine tabletten met verlengde afgifte bevatten het werkzame bestanddeel Felodipine, een soort geneesmiddel dat een calciumkanaalblokker wordt genoemd. Dit type geneesmiddel werkt in op de bloedvaten. (NB: Felodipine is ook verkrijgbaar zonder merknaam, d.w.z. als generiek geneesmiddel.)

  • Dosering: Felodipine 5 & 10 mg / Felodipine 2.5, 5 & 10 mg
  • Prijs Felodipine (incl. online consult): tabletten – vanaf € 52,00

Waarvoor wordt het gebruikt?

  • Hoge bloeddruk (hypertensie).

(Felodipine wordt ook gebruikt voor de behandeling van angina – de merken van Felodipine gekoppeld aan het einde van deze pagina zijn in licentie gegeven voor dit gebruik.)

Hoe werkt het?

De Felodipine tabletten met verlengde afgifte bevatten het werkzame bestanddeel Felodipine, een soort geneesmiddel dat een calciumkanaalblokker wordt genoemd. Dit type geneesmiddel werkt in op de bloedvaten. (NB: Felodipine is ook verkrijgbaar zonder merknaam, d.w.z. als generieke geneeskunde.)

Felodipine werkt door het vertragen van de beweging van calcium door de spiercellen die zich in de wanden van de bloedvaten bevinden. Het doet dit door het blokkeren van ‘calciumkanalen’ in deze spiercellen. Calcium is nodig voor de spiercellen om ze te laten samentrekken, dus door ze calcium te ontnemen, zorgt Felodipine ervoor dat de spiercellen zich ontspannen.

Felodipine werkt specifiek op de spiercellen in de wanden van de slagaders, waardoor ze ontspannen. Hierdoor kunnen de slagaders in het lichaam verbreed worden, een effect dat twee belangrijke toepassingen heeft.

Het ontspannen en verwijden van de kleine slagaders in het lichaam vermindert de weerstand waartegen het hart moet duwen om het bloed rond het lichaam te pompen. Dit vermindert de druk in de bloedvaten. Felodipine kan daarom worden gebruikt om de hoge bloeddruk te verlagen.

Felodipine bijsluiter

Hoe neem ik het in?

  • Felodipinetabletten worden één keer per dag ingenomen, ’s morgens. De voorgeschreven dosis hangt af van hoe goed uw bloeddruk onder controle is. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen. Deze worden afgedrukt op het doseeretiket dat uw apotheker op de verpakking van het geneesmiddel heeft aangebracht.
  • Felodipinetabletten moeten in hun geheel worden ingeslikt met een drankje water. Ze mogen niet gebroken, geplet of gekauwd worden.
  • De tabletten kunnen worden ingenomen op een lege maag of bij een lichte maaltijd. U dient de tabletten niet in te nemen bij een maaltijd met een hoog vetgehalte, omdat dit de absorptiesnelheid van felopidin kan beïnvloeden.
  • U moet geen grapefruitsap drinken terwijl u dit geneesmiddel inneemt, omdat het het niveau van Felodipine in uw bloed kan verhogen en zo de kans op bijwerkingen kan verhogen.
Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.