Felodipine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Felodipine kopen
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Felodipine?

Felodipine is een medicijn dat wordt gebruikt om hoge bloeddruk (hypertensie) te behandelen. Hieronder vindt u belangrijke informatie over het online kopen van Felodipine en het bestelproces. Ook geven we u antwoord op veelgestelde vragen over dit geneesmiddel en de online aanschaf hiervan.

 • Dosering: Felodipine 5 & 10 mg / Felodipine 2.5, 5 & 10 mg
 • Prijs Felodipine (incl. online consult): tabletten – vanaf € 52,00

Zo makkelijk koopt u Felodipine online

Wellicht bent u eraan gewend om medicatie aan te schaffen via een lokale apotheek. Ten opzichte van die lokale apotheek heeft de online apotheek echter veel voordelen. U hoeft voor medicatie bijvoorbeeld niet eens de deur meer uit. U bestelt simpelweg online en laat de medicatie thuisbezorgen. Bestellen kunt u doen op elk gewenst tijdstip, waarbij u niet langer rekening hoeft te houden met openingstijden van een lokale aanbieder. Dit geeft veel flexibiliteit.

Dit kost Felodipine online

Als u online op zoek gaat naar dit geneesmiddel, zal opvallen dat er prijsverschillen zijn. Prijzen verschillen namelijk per aanbieder, maar ook per verpakking of merk. Het is dus de moeite waard om prijzen te vergelijken. We adviseren u om daarbij wel te letten op verschil in weergave van prijzen. De ene aanbieder kan namelijk een prijs voor alleen de medicatie tonen, terwijl de andere aanbieder een totaalprijs laat zien, inclusief alle bijkomende kosten. Felodipine is online beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 57,95 euro.

Simpel online bestelproces

Online medicatie bestellen is niet ingewikkeld. Het volgende stappenplan kan ondersteunend zijn wanneer u nog weinig ervaring heeft met online bestellen:

 1. Ga naar de aanbieder van uw keuze;
 2. Selecteer de juiste medicatie en voeg die toe aan het winkelmandje;
 3. Door uw gegevens in te vullen en te betalen rond u het bestelproces af;
 4. Houd er rekening mee dat bij receptplichtige medicatie om een recept zal gevraagd worden. U kunt dit uploaden. Heeft u nog geen recept? Bij sommige aanbieders is er de mogelijkheid om een medische vragenlijst in te vullen. Hierin geeft u meer informatie over uw medicijngebruik en uw medische historie;
 5. Een gekwalificeerd arts beoordeelt uw aanvraag;
 6. Na akkoord wordt de medicatie direct naar u verzonden.

Online bestelproces Felodipine

Veilig online bestellen? Dit is ons advies!

Online medicatie bestellen is veilig, zolang u let op de volgende zaken:

 • Wilt u meer weten over de kwaliteit of klantvriendelijkheid van een aanbieder? Bekijk dan eens recensies van andere gebruikers. Hier kunt u veel informatie uithalen;
 • Het is belangrijk dat de website van de online apotheek goed beveiligd is, omdat u persoonlijke gegevens deelt. Check de veiligheid, bijvoorbeeld door te kijken of er voor de websitenaam in de browser https vermeld staat en niet alleen http;
 • Er is een speciale website van de overheid waar u de vergunningen van medicijnaanbieders kunt controleren: aanbiedersmedicijnen.nl. Ziet u op de website van de aanbieder een groen-wit logo staan? Dan kunt u hierop klikken en komt u direct op de juiste pagina terecht.

Online betalen voor medicatie

Nog een voordeel van online apotheken: ze bieden vaak meerdere betaalmethoden. Hierdoor zit er altijd een methode tussen die u goed kent. Let ook bij het betalen goed op dat er sprake is van een beveiligde verbinding.

Betaalmethodes Felodipine

Waarvoor wordt het gebruikt?

 • Hoge bloeddruk (hypertensie).

(Felodipine wordt ook gebruikt voor de behandeling van angina – de merken van Felodipine gekoppeld aan het einde van deze pagina zijn in licentie gegeven voor dit gebruik.)

Hoe werkt het?

De Felodipine tabletten met verlengde afgifte bevatten het werkzame bestanddeel Felodipine, een soort geneesmiddel dat een calciumkanaalblokker wordt genoemd. Dit type geneesmiddel werkt in op de bloedvaten. (NB: Felodipine is ook verkrijgbaar zonder merknaam, d.w.z. als generieke geneeskunde.)

Felodipine werkt door het vertragen van de beweging van calcium door de spiercellen die zich in de wanden van de bloedvaten bevinden. Het doet dit door het blokkeren van ‘calciumkanalen’ in deze spiercellen. Calcium is nodig voor de spiercellen om ze te laten samentrekken, dus door ze calcium te ontnemen, zorgt Felodipine ervoor dat de spiercellen zich ontspannen.

Felodipine werkt specifiek op de spiercellen in de wanden van de slagaders, waardoor ze ontspannen. Hierdoor kunnen de slagaders in het lichaam verbreed worden, een effect dat twee belangrijke toepassingen heeft.

Het ontspannen en verwijden van de kleine slagaders in het lichaam vermindert de weerstand waartegen het hart moet duwen om het bloed rond het lichaam te pompen. Dit vermindert de druk in de bloedvaten. Felodipine kan daarom worden gebruikt om de hoge bloeddruk te verlagen.

Felodipine bijsluiter

Hoe neem ik het in?

 • Felodipinetabletten worden één keer per dag ingenomen, ’s morgens. De voorgeschreven dosis hangt af van hoe goed uw bloeddruk onder controle is. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen. Deze worden afgedrukt op het doseeretiket dat uw apotheker op de verpakking van het geneesmiddel heeft aangebracht.
 • Felodipinetabletten moeten in hun geheel worden ingeslikt met een drankje water. Ze mogen niet gebroken, geplet of gekauwd worden.
 • De tabletten kunnen worden ingenomen op een lege maag of bij een lichte maaltijd. U dient de tabletten niet in te nemen bij een maaltijd met een hoog vetgehalte, omdat dit de absorptiesnelheid van felopidin kan beïnvloeden.
 • U moet geen grapefruitsap drinken terwijl u dit geneesmiddel inneemt, omdat het het niveau van Felodipine in uw bloed kan verhogen en zo de kans op bijwerkingen kan verhogen.

Veelgestelde vragen over Felodipine en de veilige online aanschaf ervan

Bij vragen over het gebruik van dit geneesmiddel raden we aan uw arts of apotheker te raadplegen. Of kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van algemene gebruiksinstructies. Ook kunt u daarin meer lezen over mogelijke bijwerkingen. Heeft u een vraag? Raadpleeg dan ook onderstaande vragen inclusief beantwoording.

Felodipine behoort tot de groep geneesmiddelen die bekend staat als calciumkanaalblokkers. Het werkt door de bloedvaten te ontspannen, waardoor de bloeddruk daalt.

Volg de instructies van uw arts voor het juiste gebruik van Felodipine. Neem de voorgeschreven dosis in zoals voorgeschreven.

Voor dit geneesmiddel heeft u een doktersvoorschrift nodig. Heeft u dit nog niet? Dan is het bij sommige online aanbieders mogelijk om een online medische vragenlijst in te vullen. Op basis van de door u gegeven informatie beoordeelt een arts vervolgens uw aanvraag.

De prijzen van dit geneesmiddel kunnen per aanbieder verschillen. Felodipine is verkrijgbaar voor een totaalprijs vanaf 57,95 euro.

Online medicijnen bestellen is veilig, zolang u let op veiligheidszaken. We adviseren u bijvoorbeeld om alleen medicatie aan te schaffen via erkende aanbieders, zodat de kwaliteit gewaarborgd is.

U krijgt de bestelde medicatie thuisbezorgd in discrete verpakking. Vanaf de buitenkant is dus niet te zien dat u medicijnen hebt besteld.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer hoofdpijn, duizeligheid, opvliegers en zwelling van de enkels. Raadpleeg uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart.

Gebruik Felodipine zoals voorgeschreven door uw arts. Stop niet met de behandeling tenzij uw arts dit adviseert.

Bewaar Felodipine bij kamertemperatuur, buiten het bereik van kinderen.

Vertel uw arts over alle andere medicijnen die u gebruikt, inclusief recept- en vrij verkrijgbare medicijnen, voordat u Felodipine gebruikt. Uw arts kan beoordelen of er sprake kan zijn van een wisselwerking.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.