Chloortalidon

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Chloortalidon
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Chloortalidon?

Chloortalidon is een diureticum, ook bekend als een plaspil. Het geneesmiddel wordt gebruikt voor de behandeling van hypertensie (hoge bloeddruk) en oedeem (vochtophoping). Het werkt door de uitscheiding van overtollig zout en water uit het lichaam te bevorderen. Chloortalidon is alleen verkrijgbaar op doktersvoorschrift. Heeft u geen recept? Dan is het soms wel mogelijk om de medicatie aan te schaffen via een gecertificeerde online apotheek, waarbij ook een recept wordt verstrekt.

 • Dosering: begindosering is 12,5 mg per dag
 • Prijs Chloortalidon (incl. online consult): vanaf € 49,25

Online kopen Chloortalidon

Het online kopen van medicatie biedt veel voordelen. Het bespaart bijvoorbeeld veel tijd. U hoeft geen doktersconsult te regelen, daarvoor tijd vrij te maken en vervolgens tijd te gebruiken voor een bezoek aan de fysieke apotheek. Daarnaast hoeft u hierdoor niet de deur uit. U kunt de medicatie online aanvragen, de aanvraag wordt afgehandeld en u krijgt de medicatie vervolgens thuisgestuurd. Prettig en helemaal fijn wanneer u veel last heeft van klachten die het lastig maken om het huis te verlaten.

Online prijzen Chloortalidon

De prijs van Chloortalidon kan variëren. Het is onder andere afhankelijk van de dosering, de verpakkingsgrootte en de online apotheek. Het is belangrijk om medicijnen alleen bij erkende apotheken te kopen om de kwaliteit en juiste dosering te waarborgen. Ziet u de medicatie tegen lage kosten bij een niet-gecertificeerde apotheek. Dan wordt afgeraden om deze aan te schaffen, omdat de veiligheid en kwaliteit niet gewaarborgd kan worden. Prijzen tussen gecertificeerde online apotheken kunnen overigens ook verschillen. Dit kan deels te maken hebben met de manier waarop de prijzen worden weergegeven. Soms wordt in de prijs alleen de medicatie meegenomen, terwijl in andere gevallen ook de verzendkosten en de kosten van een eventueel medisch consult inbegrepen zijn. Via onze partnerapotheek kunt u dit medicijn kopen vanaf 49,25 euro.

Online bestellen Chloortalidon – een stappenplan

Wist u dat u medicatie online in een paar simpele stappen kunt bestellen? Het enige dat u hoeft te doen is het volgende:

 1. Kies een online apotheek die gereguleerd en betrouwbaar is. Controleer beoordelingen en certificaten. De vergunningen van een website kunt u heel eenvoudig zelf controleren. Klik op het groen-witte logo dat op de website staat en u komt terecht op een website van de overheid. Hier kunt u de vergunningen checken;
 2. Selecteer de gewenste dosering en hoeveelheid Chloortalidon en plaats uw bestelling door het online formulier in te vullen;
 3. Heeft u nog geen recept? Dan wordt u waarschijnlijk gevraagd om een medische vragenlijst in te vullen, soms in combinatie met een online consult;
 4. Na de betaling van uw bestellen beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag;
 5. Is de arts akkoord? Dan wordt de bestelling in orde gemaakt en krijgt u deze snel thuisgestuurd.

Online bestelproces Chloortalidon

De werking van Chloortalidon

Chloortalidon helpt het lichaam om meer vocht af te voeren. Vochtophopingen kunnen ontstaan door verschillende aandoeningen, waaronder een verhoogde bloeddruk en hartproblemen. Chloortalidon kan ook worden voorgeschreven als u nierstenen heeft, waarbij er een verhoogd calciumgehalte in de urine zit. Onder invloed van de medicatie kunnen de nieren meer zout uitscheiden. Dit zout neemt vocht met zich mee, waardoor het te veel aan vocht afgevoerd kan worden via de urine. Wanneer u deze medicatie gebruikt zult u daardoor merken dat u wat vaker moet plassen. Als de hoeveelheid vocht in de aderen afneemt, daalt de bloeddruk. De verlaging verkleint de kans op het krijgen van een beroerte.

Zo gebruikt u Chloortalidon

In de bijsluiter kunt u terugvinden hoe u deze medicatie dient te gebruiken. Meer informatie over het gebruik kunt u ook krijgen via uw arts en uw apotheker. Doorgaans zal de arts bij het voorschrijven van de medicatie ook uitleggen wat de gebruiksinstructies zijn. Over het algemeen gelden in ieder geval de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • Volg wat betreft dosering altijd het voorschrift van uw arts. Over het algemeen is de begindosering bij een verhoogde bloeddruk 12,5 mg per dag. Deze dosering kan verhoogd worden tot maximaal 50 mg per dag;
 • Bij hartproblemen is de begindosering doorgaans 25 mg per dag. Aanpassingen naar 12,5 tot 50 mg zijn mogelijk;
 • De startdosering bij vochtophoping is 12,5 tot 25 mg per dag, met een mogelijke verhoging tot maximaal 50 mg per dag;
 • Wordt de medicatie gebruikt door een kind? Dan bepaalt de arts de dosering aan de hand van het lichaamsgewicht en de aard van de aandoening;
 • Neemt u de medicatie een keer per dag of een keer per twee dagen? Dan kunt u de doses het beste ’s morgens bij het ontbijt innemen. Een vast moment op de dag verkleint de kans dat u een dosering vergeet;
 • Denkt u te veel van dit middel te hebben ingenomen? Schakel dan direct medische hulp in. Symptomen van overdosering zijn onder meer slaperigheid, een verlaagde bloeddruk, misselijkheid en spierkrampen.

Chloortalidon bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Net als bij andere medicijnen, kunt u ook bij het gebruik van Chloortalidon bijwerkingen ervaren. Een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen kunt u vinden in de bijsluiter. Niet iedereen krijgt er last van, maar het is aan te raden om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Zo weet u wat u mogelijk kunt verwachten. Een zelden voorkomende bijwerking van dit geneesmiddel is een tekort aan kalium. Hierdoor kunt u klachten krijgen zoals spierzwakte, zware vermoeidheid en heftige buikklachten.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Chloortalidon

Bij vragen over dit geneesmiddel, kunt u een arts of apotheker raadplegen. Bij het voorschrijven van dit middel zal de arts ook meer informatie geven over gebruik en dosering. In de bijsluiter vindt u een volledig overzicht van gebruiksinstructies en mogelijke bijwerkingen. Het is dus aan te raden om de bijsluiter al voor het eerste gebruik goed door te lezen. Kijk ook eens in onderstaande lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

De dosering kan variëren. Volg het voorschrift van uw arts nauwkeurig.

De effecten kunnen binnen enkele weken optreden. Heeft u het idee geen effect te bemerken? Overleg dan met uw arts. Stop niet zomaar met de medicatie.

Mogelijke bijwerkingen omvatten duizeligheid, spierkrampen en verhoogde urineproductie. Bespreek bijwerkingen met uw arts en zoek bij ernstige bijwerkingen direct medische hulp.

Overleg met uw arts als u zwanger bent of zwanger wilt worden. Het gebruik van diuretica tijdens zwangerschap vereist medisch toezicht.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Het gaat dan niet alleen om medicatie op recept, maar ook om vrij verkrijgbare medicatie en supplementen. Uw arts kan beoordelen of er risico is op een wisselwerking.

Beperk inname van kaliumrijke voedingsmiddelen en supplementen. Volg het advies van uw arts.

Matig alcoholgebruik is meestal acceptabel, maar bespreek dit met uw arts.

Neem de vergeten dosis in zodra u eraan denkt, maar neem nooit een dubbele dosering om een vergeten dosis in te halen. Raadpleeg uw arts bij twijfel.

Bij gebruik van dit middel is het belangrijk dat de bloeddruk regelmatig gecontroleerd wordt. Volg het schema dat uw arts aanbeveelt voor regelmatige bloeddrukcontroles.

Bespreek eventuele lever- of nieraandoeningen met uw arts voor het voorschrijven van Chloortalidon.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.