Norimode is een medicijn dat wordt voorgeschreven wanneer hinder van diarree wordt ondervonden. In dat geval kan met behulp van dit medicijn de hinder minder groot worden. Het wordt vooral voorgeschreven bij chronische diarree. Het verlicht dan de symptomen omdat het snelwerkend en langwerkend is. Door dit middel te gebruiken beweegt de ontlasting minder snel door de darmen waardoor de diarree minder kans krijgt. Wel is het dan belangrijk om het op de juiste wijze te gebruiken. Zo kan het optimale effect van het medicijn worden ervaren. Let hier dus altijd goed op bij dit middel.
- Dosering: 2 mg. loperamidehydrochloride
- Prijs Norimode (incl. online consult): 30 tabletten – € 47,75
Wat zijn de bijwerkingen van Norimode?
Hoofdpijn, misselijkheid, verstopping en winderigheid komen in ongeveer 10 procent van de gevallen voor wanneer Norimode gebruikt gaat worden. Bijwerkingen die minder vaak ervaren worden zijn bijvoorbeeld duizeligheid, slaperigheid, buikpijn, braken en indigestie. Ook uitslag wil weleens voorkomen. Wanneer dit het geval is, is het van belang om goed op te letten. Het kan dan zo zijn dat er een allergische reactie gaat volgen. Dit komt dan voort uit overgevoeligheid voor de werkzame stof in het medicijn. Dit betekent dat er direct gestopt moet worden en de arts ingeschakeld moet worden.
Hoe is Norimode te gebruiken?
Het gebruik van Norimode gaat door middel van het innemen van tabletten. Dit kan bij acute diarree worden gedaan door deze onmiddellijk in te nemen bij het opspelen van de klachten. Neem dan direct twee tabletten in. Bij chronische diarree is het innemen van twee tabletten per dag op regelmatige basis de manier om de klachten te behandelen. Na enkele dagen kan gestopt worden met de medicijnen. Wanneer de ontlasting meer vast wordt kan deze dosering worden aangepast. Blijf dit daarom ook voortdurend goed in de gaten houden.
Werkzame stoffen
De stof die actief is in Norimode is loperamidehydrochloride. Deze stof werkt op de darmen en zorgt dat deze langzamer werken. Zo zal de ontlasting langzamer door de darmen bewegen en is de kans op diarree een flink stuk kleiner. Dit komt doordat de ontlasting in de darmen meer de kans krijgt om harder te worden. Daardoor kunnen de lastige klachten afnemen.