Dioralyte

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Dioralyte
Categorie
Wij laten zien:

Bij diarree kan Dioralyte een snelle behandeling zijn om uitdroging tegen te gaan. Als er sprake is van acute diarree raakt u meer vloeistoffen kwijt dan dat er binnenkomen. Hierdoor kan uitdroging heel snel plaatsvinden en gevaarlijk zijn. Dit geneesmiddel beval elektrolyten, waarmee extra snelle hydratatie plaatsvindt. Dioralyte wordt vaak meegenomen door reizigers, om eventuele voedselvergiftiging snel tegen te kunnen gaan. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Via de online apotheek kunt u een medische vragenlijst invullen. Op basis van deze informatie kan een arts beoordelen of dit middel voor u geschikt is. Na akkoord kunt u direct een bestelling plaatsen en deze heeft u doorgaans de eerstvolgende werkdag al in huis.

 • Dosering: .5g glucose, 470mg sodium chloride, 300mg kaliumchloride en 530mg disodium
 • Prijs Dioralyte (incl. online consult): 20 Sachetten – € 46,89

Beschrijving

Dioralyte wordt geproduceerd door farmaceutisch bedrijf Sanofi. Het is een orale oplossing in poedervorm, en kan gebruikt worden om uitdroging ten gevolge van diarree te voorkomen. Daarnaast vult het de vochthuishouding in het lijf aan door middel van zouten en glucose. Door de elektrolyten in de medicatie worden die belangrijke bestanddelen extra goed oor het lichaam opgenomen. Zo gaat deze drinkbare oplossing dehydratatie tegen.

Symptomen acute diarree

Bijna iedereen heeft wel eens last van acute diarree. Symptomen hiervan zijn frequentere, waterige ontlasting. In veel gevallen is er ook sprake van braken, maagpijn en misselijkheid. Diarree kan worden veroorzaakt door bacteriën, door virussen en door parasieten in besmette etenswaren. Dit laatste komt vaak voor in minder ontwikkelde landen en als er eten wordt geserveerd wanneer het niet goed doorbakken of niet vers is. Daarom nemen backpackers vaak dit middel mee op reis. Als er klachten ontstaan kan er dan snel actie worden ondernomen.

Gevolgen langdurige diarree

In de meeste gevallen verdwijnt diarree binnen een paar dagen vanzelf weer. Het heeft dan weinig invloed op de gezondheid. Toch zullen dan al essentiële mineralen niet snel genoeg aangevuld worden, waardoor u uitdroging kunt ontwikkelen. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat het lijf vloeistoffen nodig heeft om huid, ogen, gewrichten en het verteringsstelsel te kunnen laten functioneren. Als er sprake is van een vloeistoftekort zult u zich dorstig, gedesoriënteerd en sloom voelen. Daarnaast zal de urine donker van kleur zijn en zult u waarschijnlijk minder vaak hoeven te plassen. Als er sprake is van langdurige uitdroging kan dit zelfs leiden tot toevallen, hersenschade en uiteindelijk tot overlijden.

Acute diarree behandelen

Het is begrijpelijk wanneer u in de eerste fasen van diarree bepaalde voeding mijdt. Het is echter wel belangrijk om te blijven proberen vaste voeding te eten zo gauw u merkt dat dit weer mogelijk is. Voorkom daarnaast uitdroging door regelmatig kleine slokjes water te drinken. Daarnaast kan de inzet van orale hydraterende middelen zoals Dioralyte ondersteunend werken. Hiermee worden de effecten van de diarree minder sterk en worden essentiële elektrolyten snel weer aangevuld. Er zitten diverse actieve ingrediënten in dit middel, waaronder glucose, sodium chloride en disodium hydrogeen citraat. Hiermee worden de zout- en glucoseopname gestimuleerd. Merkt u dat uw lichaam dit medicijn niet goed verdraagt? Raadpleeg dan uw arts.

Gebruiksaanwijzing

Het is altijd belangrijk om voor het eerste gebruik van een geneesmiddel de bijsluiter goed door te lezen. Hierin staat onder meer informatie over de juiste wijze van gebruik en de mogelijke bijwerkingen die het middel geeft. Juist gebruik zorgt ervoor dat de medicatie het maximale resultaat kan bereiken. Daarnaast verkleint het de kans op het krijgen van bijwerkingen.

Over het algemeen geldt voor Dioralyte de volgende gebruiksaanwijzing:

 • Volg altijd de eventuele aanwijzingen van uw arts op;
 • Los Dioralyte op in schoon en vers drinkwater;
 • Maak de oplossing niet te ver van tevoren;
 • Leeg de inhoud van een sachet in het glas;
 • Giet vervolgens 200 ml water in het glas en roer het goed door. Als het poeder goed is opgelost is het water weer helder;
 • Gebruik niet meer dan 200 ml water, omdat dit de medicatie minder effectief maakt;
 • Volwassenen dienen na iedere dunne ontlasting tijdens een diarree aanval 1-2 sachetten te gebruiken.

Kijk in de bijsluiter voor een volledige gebruiksaanwijzing. Heeft u nog vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of uw apotheker.

Bijwerkingen

Net als andere mediatie kan ook dit middel bijwerkingen geven. Het is van belang om hiervan voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel meteen medische hulp in wanneer u symptomen van een allergische reactie herkent. Denk hierbij aan huiduitslag, zwelling van gezicht, oogleden of tong en problemen met de ademhaling. In de bijsluiter vindt u hier meer informatie over.

Bij andere medicatie

Het is van belang dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Dit geldt niet alleen voor voorgeschreven medicatie, maar ook voor vrij verkrijgbare medicatie en kruidensupplementen. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Uw arts kan beoordelen of hiervan sprake kan zijn bij het gebruik van Dioralyte.

Bij andere aandoeningen

Zorg er ook voor dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft of in het verleden heeft gehad. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet of minder geschikt. Zo is dit middel mogelijk niet geschikt als diabetes, leverklachten of nierklachten heeft. Ook wanneer u een laag kalium of zoutarm dieet volgt kan deze medicatie ongeschikt zijn. Heeft u glucosetolerantie? Overleg dan eerst met uw arts voordat u dit middel bestelt. De arts kan dan een goede inschatting maken.

Veelgestelde vragen

Een aantal vaak gestelde vragen over dit middel, inclusief de beantwoording.

Mag ik alcohol drinken als ik dit middel gebruik?

Dioralyte en alcohol hebben zover bekend geen wisselwerking met elkaar. Houd er echter wel rekening mee dat alcohol de symptomen van uitdroging kan verergeren. Het wordt daarom afgeraden om alcohol te gebruiken als u een aanval heeft van acute diarree en als u hier net van herstelt.

Mag ik autorijden als ik deze medicatie gebruik?

Dit middel beïnvloedt de rijvaardigheid niet. Stap echter niet zelf achter het stuur wanneer u ernstige bijwerkingen ervaart. Overleg dan met uw arts.

Kan ik dit middel gebruiken als ik zwanger ben?

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Overleg dan eerst met uw arts of u dit geneesmiddel mag gebruiken.

Kan ik allergisch zijn voor Dioralyte?

Dioralyte bevat de volgende bestanddelen:

 • Glucose;
 • Sodium chloride;
 • Disodium hydrogeen citraat;
 • Potassiumchloride;
 • Saccharin sodium;
 • Silicoondioxide;
 • Het citrusproduct bevat citroen en limoensmaakstoffen;
 • De variant met zwarte bes bevat zwarte bes smaakstoffen.

Gebruik dit geneesmiddel niet wanneer u allergisch bent voor een van bovenstaande ingrediënten.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen