Loperamide

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Loperamide kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Loperamide wordt ingezet om problemen met diarree te behandelen. Dit kunnen allerlei vormen van diarree zijn. Dit varieert van acute diarree tot en met chronische diarree. Dit komt doordat Loperamide een uitwerking heeft op de darmen die ervoor zorgt dat de inhoud langer in de darmen blijft zitten en daardoor de diarree afneemt. Een belangrijk voordeel is dat het medicijn na inname direct begint te werken. Het is ook zo dat het langere tijd werkt, de werking duurt meestal 4 tot 6 uur. Daardoor kunnen veel problemen in het dagelijks leven worden voorkomen.

Wat zijn de bijwerkingen van Loperamide?

Wanneer het gaat over de bijwerkingen van Loperamide is het zo dat deze niet heel snel voorkomen. Wanneer deze wel voorkomen is het wel van belang om hier de juiste aandacht aan te besteden. Dat geldt vooral voor overgevoeligheid, voor het optreden van ernstige darmklachten en in het geval van hartritmestoornissen. Andere bijwerkingen van dit medicijn kunnen zijn: buikpijn, verstopping, braken, sufheid, vermoeidheid, duizeligheid of misselijkheid, een droge mond, hoofdpijn en winderigheid. Houd ook deze klachten in de gaten. Bij langdurige last kan een arts raadplegen slim zijn.

Hoe is Loperamide te gebruiken?

Het gebruik van Loperamide hangt wel in enige mate samen met de klacht die bestreden gaat worden. Het is bijvoorbeeld zo dat bij acute diarree slechts enkele dagen van inname rondom het probleem genoeg zijn. Bij chronische diarree is een meer uitgebreide behandeling nodig. Mogelijk ook met het afbouwen van de dosering bij verbetering. In alle gevallen is het slim om er voldoende bij te drinken. Innemen van de medicijnen kan voor, tijdens of direct na het eten gebeuren. Doe dit ook op vaste momenten om regelmaat te creëren in het gebruik.

Hoe moet u Loperamide bewaren?

Het bewaren van Loperamide moet op een droge plek gebeuren. Dit mag niet te warm en niet te koud gebeuren. Leg de tabletten daarom niet in de zon en bewaar het ook niet in de vriezer. Het is verstandig om het buiten bereik van kinderen te houden. Ook is het belangrijk om de medicijnen altijd in de originele verpakking te bewaren nadat deze is aangebroken.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen