Duspatal

Online Apotheek

Nederland

Duspatal
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Duspatal?

Duspatal is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van darmkrampen en het prikkelbare darm syndroom (IBS). We vertellen u graag meer over het online kopen van Duspatal, de prijs ervan en het proces van online bestellen. Ook beantwoorden we in dit artikel veel veelgestelde vragen.

 • Dosering: Duspatal 200 mg
 • Prijs Duspatal (incl. online consult): vanaf € 39,25

De voordelen van online aanschaf van Duspatal

Duspatal is beschikbaar bij diverse online apotheken. Wellicht bent u eraan gewend om uw medicatie aan te schaffen via een lokale apotheek. Online aanschaf heeft echter diverse voordelen. Ten eerste kunt u het hele proces vanuit huis doen en u hoeft dus niet naar de apotheek toe. In plaats daarvan bestelt u via de browser en krijgt u de medicatie thuisbezorgd. Ten tweede kunt u dag en nacht terecht bij de online apotheken. U hoeft dus niet langer meer rekening te houden met openingstijden. En dan is het vergelijken van prijzen van diverse aanbieders online ook nog eens een stuk eenvoudiger.

De online prijzen van Duspatal

De prijs van Duspatal kan variëren en is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid en de specifieke online apotheek waar het wordt gekocht. Om die reden is het de moeite waard om prijzen te vergelijken. Als u dit doet, is het wel belangrijk dat u de juiste prijzen met elkaar vergelijkt. Online apotheken geven die namelijk niet altijd op dezelfde wijze weer. Soms wordt er een prijs getoond voor alleen de medicatie, waarna pas later in het bestelproces de verdere kosten duidelijk worden. In andere gevallen wordt direct een totaalprijs getoond, waardoor u in een oogopslag weet waar u wat prijs betreft aan toe bent. Onze partnerapotheek biedt dit medicijn aan vanaf vanaf € 39,25.

Online Duspatal bestellen? Dit proces adviseren wij

Het proces van online bestellen van Duspatal is over het algemeen eenvoudig, maar het is nuttig om vooraf helder te hebben welke stappen doorlopen moeten worden. Wij leggen het u graag uit:

 1. Selecteer de juiste medicatie in de juiste dosering en verpakking;
 2. Voeg het product toe aan uw winkelwagen;
 3. Volg de instructies om uw bestelling af te ronden. U moet mogelijk uw verzendgegevens invoeren en een recept uploaden voordat u uw bestelling plaatst. Heeft u nog geen recept? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om een online medische vragenlijst in te vullen;
 4. Een onafhankelijk arts beoordeelt uw aanvraag;
 5. Na akkoord van de arts wordt de medicatie naar u toegestuurd, snel en discreet.

Online bestelproces Duspatal

Veilig online Duspatal bestellen

Er wordt nog weleens gevraagd of online medicatie bestellen wel veilig is. Uit onze onderzoeken blijkt dat dit over het algemeen is, mits u dit doet bij een betrouwbare en gecertificeerde online apotheek. Controleer altijd de vergunningen van de apotheek van uw keuze, zodat u zeker weet dat de aanbieder de betreffende medicatie mag verkopen. Komt u op een website waar u receptplichtige medicatie kunt bestellen zonder recept of het invullen van een medische vragenlijst? Wees dan voorzichtig, want de kans is groot dat u op een niet-legitieme website bent gekomen. Het is de moeite waard om ook ervaringen van andere klanten te lezen, zodat u een beeld krijgt van de betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid van de betreffende aanbieder.

Zo kunt u online betalen voor medicatie

U kunt online doorgaans op verschillende manieren voor de bestelde medicatie betalen. Betaal met iDeal, met een creditcard, of met bijvoorbeeld PayPal. De mogelijkheden verschillen per aanbieder. We raden aan om altijd te kiezen voor een betaalmethode waar u vertrouwt mee bent, zodat u weet hoe het betaalproces doorlopen dient te worden.

Betaalmethodes Duspatal

De werking van Duspatal

De werkzame stof in Duspatal is mebeverinehydrochloride. Deze stof hoort bij de groep medicijnen die aangeduid worden met spasmolytica. Deze hebben effect op de werking van het maagdarmkanaal. Duspatal wordt om die reden voorgeschreven als er sprake is van het prikkelbare darm syndroom. Het voedsel in uw darmen wordt door middel van peristaltische bewegingen door de darmen geduwd. Wanneer de darm verkrampt veroorzaakt dit pijn. Duspatal zorgt ervoor dat de kramp en de pijn afneemt. Veel voorkomende klachten bij het prikkelbare darm syndroom zijn een opgeblazen gevoel, winderigheid, krampen, maagpijn, diarree of juist verstopping en harde of lintvormige ontlasting.

Zo gebruikt u Duspatal

De arts zal u bij het voorschrijven van dit middel uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Voor vragen over het gebruik kunt u ook terecht bij de apotheker, of kijk in de bijsluiter voor meer informatie. Meestal gelden voor Duspatal de volgende instructies voor gebruik:

 • Slik de capsules heel door, met een glas water;
 • Kauw niet op de medicatie en maak de capsules ook niet fijn;
 • Aangeraden wordt om de medicatie dagelijks rond hetzelfde tijdstip in te nemen. Zo verkleint u de kans om een dosering te vergeten;
 • Dit geneesmiddel mag gebruikt worden door volwassenen en door kinderen die ouder zijn dan 10 jaar;
 • De standaard dosering is 1 capsule van 200 mg, twee keer per dag;
 • Neem de medicatie ’s ochtends en ’s avonds in;
 • Heeft u te veel Duspatal ingenomen? Neem dan direct contact op met een arts of ga naar de spoedeisende hulp. Houd de bijsluiter bij de hand, zodat de arts direct kan bekijken om welke medicatie het gaat;
 • Het gebruik van deze medicatie wordt niet aanbevolen als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Overleg in dat geval altijd met uw arts;
 • Medicijnen kunnen een ongewenste wisselwerking hebben met elkaar. Stel uw arts dan ook altijd op de hoogte van andere medicijnen die u gebruikt. Uw arts kan dan beoordelen of u Duspatal veilig kunt gebruiken;
 • Bent u een dosering vergeten? Sla deze dan over en ga gewoon door volgens uw vaste schema. Neem nooit een dubbele dosis om een vergeten capsule te compenseren.

Duspatal bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Wanneer u medicijnen gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit kan gebeuren bij alle medicatie, ook bij Duspatal. Niet iedereen krijgt overigens last van bijwerkingen. Wel is het van belang om voor het eerste gebruik te weten welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Zo kunt u snel actie ondernemen als dat nodig is. Schakel in ieder geval direct medische hulp in als u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie (bijvoorbeeld ademhalingsproblemen en zwelling in mond of keel). Bij het gebruik van Duspatal kunt u onder meer last krijgen van een lichte overgevoeligheidsreactie, waardoor u last krijgt van een jeukerige, rode huid.

Heeft u een vraag over Duspatal? Lees hier onze antwoorden

Wanneer u medicatie krijgt voorgeschreven, zal de arts u instructies geven voor het gebruik. Volg die instructies altijd goed op en raadpleeg bij twijfel de arts of de apotheker. Daarnaast raden we aan om voor het eerste gebruik de bijsluiter door te lezen. Hierin staat meer informatie over bijvoorbeeld het gebruik en over mogelijke bijwerkingen. Zo bent u goed voorbereid. Verder hebben wij hieronder een lijst met veelgestelde vragen verzameld, waarbij we de antwoorden geven.

Duspatal is een geneesmiddel dat werkt door de spieren in de darmen te ontspannen, waardoor darmkrampen worden verminderd.

Duspatal wordt gebruikt voor de behandeling van darmkrampen en het prikkelbare darm syndroom (IBS).

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, diarree en huiduitslag.

Ons advies: gebruik Duspatal zoals voorgeschreven door uw arts. Neem de tabletten in hun geheel in met water, bij voorkeur voor de maaltijd.

Raadpleeg uw arts voordat u Duspatal gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden, omdat de veiligheid van het medicijn tijdens deze periodes niet volledig is vastgesteld.

Wij adviseren om uw arts te raadplegen voordat u Duspatal gebruikt in combinatie met andere medicijnen om mogelijke interacties te voorkomen.

U kunt verlichting van darmkrampen verwachten binnen enkele dagen na het starten van de behandeling met Duspatal.

Vermijd het gebruik van alcohol tijdens het gebruik van Duspatal, omdat dit de bijwerkingen kan verergeren. Neem niet meer dan de voorgeschreven dosis in.

Als u een dosis Duspatal mist, neem het dan zo snel mogelijk in. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Ja, er zijn verschillende alternatieve medicijnen beschikbaar voor de behandeling van darmkrampen en IBS, waaronder andere krampstillende medicijnen en dieet- en levensstijlaanpassingen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.