Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Amaryl

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Amaryl
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Amaryl?

Amaryl is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van diabetes type 2. Het actieve ingrediënt in Amaryl is glimepiride, een sulfonylureumderivaat dat de insulineafgifte stimuleert en de bloedsuikerspiegel helpt reguleren. Wilt u dit geneesmiddel gaan gebruiken? Zorg er dan voor dat u weet welke bijwerkingen u kunt verwachten en wat de gebruiksinstructies zijn.

 • Dosering: 1,2,3,4,6 mg
 • Prijs Amaryl (incl. online consult): vanaf € 39,25

Gebruik van Amaryl

Amaryl wordt voorgeschreven aan mensen met diabetes type 2, om te helpen bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel. Het helpt de alvleesklier om meer insuline te produceren, wat nodig is om glucose in de cellen te brengen.

Online kopen van Amaryl

Amaryl is op recept verkrijgbaar, wat betekent dat u het online kunt kopen als een arts uw geschiktheid heeft beoordeeld. Gecertificeerde online apotheken is er de mogelijkheid om na een online medisch consult het medicijn te bestellen.

Dit kost Amaryl online

De prijs van Amaryl kan variëren, afhankelijk van de dosering en de hoeveelheid tabletten die u bestelt. Online apotheken vermelden duidelijk de prijs van het medicijn, inclusief eventuele verzendkosten. Via onze partnerapotheek kan je dit medicijn aanschaffen vanaf 39,25 euro.

Zo bestelt u Amaryl online

Wilt u medicatie online aanschaffen? Doorloop dan de volgende stappen:

 1. Ga naar de online gecertificeerde apotheek van uw keuze;
 2. Het online aanschaffen van Amaryl omvat meestal het invullen van een medische vragenlijst;
 3. Een gekwalificeerd arts beoordeelt vervolgens uw gezondheidssituatie en geeft, indien geschikt, een recept uit;
 4. Na goedkeuring van de arts wordt het medicijn discreet naar uw huis verzonden.

Online bestelproces Amaryl

Zo kunt u veilig online bestellen

Het online bestellen van Amaryl is over het algemeen veilig, zolang u dit doet bij erkende en gecertificeerde apotheken. Zorg ervoor dat de online apotheek voldoet aan de juiste medische en veiligheidsnormen. U kunt dit checken door op de website te zoeken naar een wit-groen keurmerk, waarop u kunt klikken om te controleren of dit een goede apotheek is. U komt vervolgens terecht op een website van de rijksoverheid, waarop u meer informatie over de betreffende aanbieder kunt vinden.

Online veilig Amaryl betalen

Online apotheken bieden verschillende betalingsmogelijkheden, zoals creditcard, bankoverschrijving of andere elektronische betalingsmethoden. Zo kan betaling met credit- of debetkaart tot de mogelijkheden behoren, maar ook betaling via bijvoorbeeld Paypal is soms mogelijk. Zorg ervoor dat u een veilige betalingsmethode kiest en de instructies van de online apotheek volgt.

Betaalmethodes Amaryl

De werking van Amaryl

Amaryl behoort tot de sulfonylureumderivaten; medicijnen die de bloedsuiker verlagen. Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat de alvleesklier meer insuline afgeeft. Deze insuline is noodzakelijk om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Amaryl wordt pas voorgeschreven wanneer andere maatregelen onvoldoende resultaat geven. De symptomen van suikerziekte kunnen bijvoorbeeld verminderen door het volgen van een bepaald dieet, de hoeveelheid lichamelijk inspanning te verhogen en door gewicht te verliezen. Pas wanneer door deze maatregelen de bloedsuikerspiegel nog niet beheerst wordt, zal Amaryl ingezet worden.

Zo gebruikt u Amaryl

Wanneer de arts u dit geneesmiddel voorschrijft, zal hij of zij ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Voor vragen over het gebruik kunt u ook terecht bij uw apotheek. Ook in de bijsluiter kunt u hier meer over lezen. Meestal gelden voor Amaryl in ieder geval de volgende algemene instructies:

 • Neem de medicatie in vlak voor of tijdens het ontbijt (de eerste hoofdmaaltijd van de dag). Ontbijt u niet? Dan zal de arts aangeven wanneer u het dient in te nemen;
 • Sla geen maaltijden over wanneer u deze medicatie gebruikt;
 • Slik de medicatie in met minimaal een half glas water;
 • Maal de tabletten niet fijn en kauw er ook niet op;
 • De dosering van dit middel hangt af van verschillende zaken, waaronder de resultaten van bloedsuikertesten en van uw conditie. Doorgaans is de startdosering een tabelt Amaryl 1 mg per dag;
 • Als het nodig is kan de arts de dosering een keer per week of een keer per twee weken verhogen;
 • Gebruik nooit meer dan 6 mg Amaryl op een dag;
 • Soms wordt Amaryl voorgeschreven in combinatie met andere medicatie. Uw arts zal dan uitleggen hoe u deze medicijnen het beste kunt combineren;
 • Zijn er veranderingen in uw levensstijl of gewicht? Geef dit dan door aan de arts, zodat hij of zij kan beoordelen of de dosering aangepast moeten worden;
 • Heeft u te veel van dit middel ingenomen? Dan loopt u het risico op hypoglykemie. Om dat te voorkomen dient u direct voldoende suiker in te nemen en een arts te waarschuwen. Wanneer er te laat actie wordt ondernomen kan dit leiden tot gevaarlijke hyperglykemie.

Amaryl bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Bij het gebruiken van medicijnen kunt u te maken krijgen met bijwerkingen. In de bijsluiter van de medicatie kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Amaryl geeft soms zeer ernstige bijwerkingen. Daarom is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten. Zo kunt u als dat nodig is snel medische hulp inschakelen. Zo kan er een abnormale werking van de lever ontstaan, waardoor de huid geel kleurt. Ook kunt u last krijgen van allergische reacties, zoals ademhalingsproblemen en zwelling in mond of keel.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Amaryl

Wilt u Amaryl online bestellen, of heeft u het geneesmiddel al besteld en heeft u vragen over het gebruik? Voor meer informatie over het gebruik kunt u de bijsluiter doorlezen. Ook kunt u vragen over het gebruik stellen aan een arts of apotheker. Hieronder vindt u daarnaast een overzicht van vragen die vaak gesteld worden.

Amaryl is een medicijn dat wordt gebruikt bij de behandeling van diabetes type 2. Het helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen door de alvleesklier te stimuleren meer insuline te produceren.

Neem Amaryl precies in zoals voorgeschreven door uw arts. Meestal wordt het één keer per dag ingenomen, bij voorkeur bij het ontbijt of bij de eerste grote maaltijd.

Als u een dosis Amaryl vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema.

Enkele veelvoorkomende bijwerkingen van Amaryl zijn hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel), gewichtstoename, duizeligheid en maagklachten.

Ja, Amaryl is op recept verkrijgbaar en kan online worden gekocht bij gecertificeerde apotheken na een online medisch consult. Let er wel op dat u de medicatie aanschaft via een betrouwbare aanbieder.

Uw arts zal beoordelen of Amaryl veilig is voor u op basis van uw medische geschiedenis, huidige medicatie en andere gezondheidsfactoren. Om die reden is het belangrijk om uw arts te voorzien val alle benodigde gegevens. Dit kan online doorgaans via een online medische vragenlijst. Informeer uw arts over eventuele allergieën, medische aandoeningen en alle medicijnen die u momenteel gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare en kruidensupplementen.

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om Amaryl te gebruiken tijdens de zwangerschap. Raadpleeg uw arts als u zwanger bent of zwanger wilt worden, of als u borstvoeding geeft. Amaryl kan in de moedermelk terechtkomen, dus overleg met uw arts voordat u Amaryl gebruikt tijdens het geven van borstvoeding.

Vermijd alcohol tijdens het gebruik van Amaryl, omdat dit het risico op hypoglykemie kan verhogen. Wees ook voorzichtig bij het bedienen van machines of autorijden, omdat Amaryl duizeligheid kan veroorzaken.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen