Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Anoro

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Anoro kopen
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Anoro?

Overweegt u om Anoro online aan te schaffen? Bekijk dan van tevoren waar u op moet letten bij het selecteren. Anoro wordt gebruikt voor de behandeling van chronische obstructieve longziekte (COPD). Het is een inhalatiemedicijn dat twee actieve ingrediënten bevat: umeclidinium en vilanterol. Samen werken deze stoffen om de symptomen van COPD te verminderen. Door de luchtwegen te verwijden, wordt de luchtstroom verbeterd, waardoor patiënten gemakkelijker kunnen ademen.

  • Dosering: Anoro 55 microgram/22 microgram 30 doses Inhaler
  • Prijs Anoro (incl. online consult): Inhaler – vanaf € 102,70

Simpel online bestelproces

Anoro is een geneesmiddel dat via de erkende apotheek verkrijgbaar is. Heeft u een recept van een arts? Dan kunt u doorgaans direct online bestellen. Heeft u nog geen recept? Vaak kunt u dan alsnog online bestellen, maar hiervoor zijn dan wel een aantal aanvullende stappen nodig:

  1. Selecteer de gecertificeerde apotheek waar u de medicatie wilt aanschaffen;
  2. Doorgaans wordt tijdens het bestelproces gevraagd om een recept. Is dat er niet? Dan wordt er gevraagd om het invullen van een medische vragenlijst. In deze vragenlijst kunt u onder meer aangeven welke medicatie u verder gebruikt, zodat gecheckt kan worden of er een wisselwerking met andere medicijnen kan ontstaan. Ook zal er gevraagd worden naar uw medische geschiedenis. Het kan namelijk zo zijn dat de medicatie voor u minder of niet geschikt is in verband met aandoeningen die u heeft of heeft gehad;
  3. Na het invullen van de medische vragenlijst bekijkt een gekwalificeerd arts uw aanvraag. Is hij of zij akkoord? Dan kan de medicatie direct besteld en verzonden worden. U heeft de medicatie dan meestal al binnen een paar werkdagen in huis.

Veiligheid voorop

Op internet zijn naast gecertificeerde apotheken ook niet-gecertificeerde apotheken te vinden. Het kan soms lastig zijn om te oordelen onder welke categorie een bepaalde apotheek valt. Gelukkig zijn er dan een aantal zaken waar u op kunt letten. Kijk bijvoorbeeld of er een groen-wit keurmerk op de website staat, waarin staat ‘klik om te controleren of deze website legaal handelt’. Als u hierop klikt, dient u doorverwezen te worden naar een pagina van de rijksoverheid. Hier kunt u zien welke medicatie de betreffende apotheek mag verkopen. Let er daarnaast ook op dat u veilig online kunt afrekenen. Of een website beveiligd is, kunt u onder meer zien aan het webadres in de browser. Begint dat met ‘https’ en niet met ‘http’? Dan is er sprake van een beveiligde verbinding.

Online prijzen van Anoro

Als u online medicatie bestelt, zult u merken dat bepaalde kosten vaak standaard bij de prijs zijn inbegrepen. Denk dan bijvoorbeeld aan verzendkosten, of de kosten van een medisch consult. Voor een totaalbedrag van 102,70 kunt u Anoro al thuisgestuurd krijgen.

Gebruik van Anoro

Dit product wordt gebruikt om symptomen (zoals piepende ademhaling en kortademigheid) veroorzaakt door aanhoudende longziekte (chronische obstructieve longziekte-COPD, waaronder chronische bronchitis en emfyseem) te controleren en te voorkomen. Het beheersen van de symptomen van ademhalingsproblemen helpt u actief te blijven. Deze inhalator bevat 2 medicijnen: umeclidinium en vilanterol. Beide medicijnen werken door het ontspannen van de spieren rond de luchtwegen in de longen, zodat ze zich openen om de ademhaling te vergemakkelijken. Umeclidinium behoort tot een klasse van geneesmiddelen die bekend staan als anticholinergica, en vilanterol is een LABA-medicijn (zie ook het hoofdstuk Waarschuwing). Beide medicijnen staan ook wel bekend als bronchusverwijdende middelen.

Deze medicatie moet regelmatig worden gebruikt om effectief te zijn. Het werkt niet meteen en mag niet worden gebruikt om plotselinge kortademigheid te verlichten. Als er plotselinge ademhalingsproblemen optreden, gebruik dan uw snelverlichtingsinhalator zoals voorgeschreven.

Hoe Anoro Ellipta Blister, met inhalatietoestel, te gebruiken

Lees de Medicatiegids en de productinstructies van uw apotheker voordat u deze medicatie gaat gebruiken en telkens wanneer u een navulling krijgt. Als u vragen heeft, vraag het dan aan uw arts of apotheker.

Inhaleer deze medicatie via de mond zoals voorgeschreven door uw arts, meestal één keer per dag. Open het deksel van de inhalator pas als u klaar bent voor gebruik. Elke keer dat u de afdekking opent, bereidt u een dosis van de medicatie voor. Als u het deksel opent en sluit zonder de medicatie in te ademen, verliest u de dosis. Om te voorkomen dat u een dosis verspilt, sluit u het deksel pas nadat u de medicatie hebt ingeademd. U kunt het geneesmiddel wel of niet proeven/voelen wanneer u inademt. Adem niet uit in het apparaat.

Gebruik deze medicatie regelmatig om er het meeste voordeel uit te halen en elke dag op hetzelfde tijdstip. Gebruik het niet meer dan één keer per dag.

Bijsluiter Anoro

Bijwerkingen

Vergeet niet dat uw arts deze medicatie heeft voorgeschreven omdat hij of zij heeft geoordeeld dat het voordeel voor u groter is dan het risico op bijwerkingen. Veel mensen die deze medicatie gebruiken hebben geen ernstige bijwerkingen.

Vertel uw arts onmiddellijk als u ernstige bijwerkingen heeft, zoals: schudden (tremor), nervositeit, moeilijk/pijnig urineren, spierkrampen/zwakte, meer dorst/urineren. Deze medicatie kan uw bloeddruk verhogen. Controleer regelmatig uw bloeddruk en vertel uw arts of de resultaten hoog zijn.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Anoro

Overweegt u Anoro te gaan gebruiken? Dan is de kans groot dat u nog vragen heeft over het gebruik. De arts zal u instructies verstrekken en ook via de apotheek kan er meer informatie gegeven worden. Daarnaast is het raadzaam om de bijsluiter voor het eerste gebruik goed door te lezen. Hierin staan niet alleen uitgebreide gebruiksinstructies, maar ook meer informatie over mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel. Heeft u een vraag over Anoro? De kans is groot dat u deze vraag, inclusief antwoord, hieronder terugvindt.

Anoro is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van chronische obstructieve longziekte (COPD). Het bevat twee actieve ingrediënten, umeclidinium en vilanterol, die helpen bij het ontspannen van de spieren in de luchtwegen, waardoor de ademhaling wordt vergemakkelijkt.

Anoro wordt voorgeschreven om de symptomen van COPD te verminderen, waaronder kortademigheid, hoesten en benauwdheid. Het helpt de luchtwegen te openen en vergemakkelijkt de ademhaling.

Volg de instructies van uw arts nauwkeurig op. Meestal wordt Anoro eenmaal daags ingenomen via een inhalator. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosis niet te overschrijden.

Als u een dosis hebt gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale schema. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Net als elk medicijn kan Anoro bijwerkingen veroorzaken. Veel voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, keelirritatie en hoesten. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u ernstige bijwerkingen ervaart.

Anoro is doorgaans alleen op recept verkrijgbaar. Het is belangrijk om medicijnen alleen via legitieme kanalen, zoals apotheken, te verkrijgen. Online aankoop zonder recept kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.

Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals ernstige hartproblemen, moeten hun arts op de hoogte stellen. Het is belangrijk om uw arts te informeren over u volledige medische geschiedenis voordat u Anoro gebruikt.

Bewaar Anoro op een koele, droge plaats bij kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de inhalator goed is afgesloten en buiten het bereik van kinderen wordt gehouden.

Bespreek het met uw arts als u zwanger bent, van plan bent zwanger te worden of borstvoeding geeft. Uw arts zal de mogelijke risico’s en voordelen met u bespreken.

Neem onmiddellijk contact op met medische hulpdiensten als u vermoedt dat u een overdosis Anoro hebt ingenomen. Er kunnen ernstige bijwerkingen ontstaan, die onmiddellijke medische aandacht vereisen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.