Femodene

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Femodene kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Femodene, ook wel bekend als femodeen is een medicijn dat het vrouwelijk lichaam in een staat brengt waarin het mogelijk is om zwangerschappen te voorkomen. Dit komt doordat de werkzame stoffen de werking van bepaalde hormonen nabootst. Daardoor lijkt het alsof de eisprong al heeft plaatsgevonden. Wel is het van belang om de combinatiepil dan exact op de voorgeschreven wijze te nemen. Wanneer hiervan wordt afgeweken, dan zal dit als gevolg hebben dat de werking niet langer betrouwbaar is. Dit moet voorkomen worden en daarom is het belangrijk om goed op te letten.

  • Dosering: Ethinylestradiol/Gestodene 30 µg/75 µg
  • Prijs Femodene (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 57,25

Bijwerkingen

Gewichtstoename, buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid, stemmingswisselingen en pijnlijke borsten komen in ongeveer 10 procent van de gevallen voor. Een verandering in de seksdrive, migraine, vergroting van de borsten, het vasthouden van vocht en huidirritatie komen in ongeveer een procent van de gevallen voor. Daarnaast zijn er nog klachten die zelden voorkomen, maar die wel zeer belangrijk zijn om in het oog te houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om problemen met overgevoeligheid, of een beginnende ontwikkeling van borstkanker. Wanneer overgevoeligheid wordt opgemerkt, dan is het vooral belangrijk om direct de inname te stoppen. Een dokter kan dan bekijken wat het best hieraan gedaan kan worden.

Wanneer Femodene niet gebruiken

Femodene gebruiken wordt afgeraden in een aantal situaties. Wanneer een patiënt problemen heeft gehad met bloedstolsels in de benen of longen, of die nu heeft. Wanneer een operatie aanstaande is. Wanneer er hartproblemen bekend zijn of wanneer ooit een hartaanval ervaren is. In het geval van diabetes, hoge bloeddruk of hoog cholesterol. In het geval van migraine met aura. Ook leveraandoeningen, ontstekingen aan de alvleesklier en een geschiedenis met kanker kunnen goede redenen zijn om het gebruik af te raden. In zulke gevallen kan beter worden gekozen voor andere methodes van anticonceptie.

Actieve bestanddelen

Ethinylestradiol en gestodeen, dat zijn de werkzame bestanddelen die in dit middel te vinden zijn. Dit zijn kunstmatige varianten van hormonen die normaal gesproken ook in het vrouwelijk lichaam voorkomen. Door de toevoeging van deze hormonen kan het lichaam in een staat worden gebracht waarbij het lijkt alsof de eisprong heeft plaatsgevonden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.