Katya

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Katya kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het gebruik van het middel Katya wordt toegepast wanneer vrouwen een anticonceptiemiddel nodig hebben. Het is een middel dat valt onder de middelen die als combinatiepil te boek staan. Dit houdt in dat er een combinatie van werkzame stoffen wordt gebruikt om te zorgen dat vrouwen niet zwanger worden. Dit is dan ook de manier waarop het medicijn wordt gebruikt. Er zijn ook enkele andere klachten die kunnen worden bestreden, met name met betrekking tot de menstruatie, maar dit gebeurt zelden. Let wel op de juiste wijze van gebruiken.

  • Dosering: 30µg/75µg Ethinylestradiol/Gestodene
  • Prijs Katya (incl. online consult): 3 maanden – € 57,25

Bijwerkingen van Katya

Katya gebruiken kan betekenen dat er ook bijwerkingen optreden. Al hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Wel is het goed om te weten dat het, wanneer het bijwerkingen betreft, zal gaan om klachten zoals buikpijn, misselijkheid, diarree, braken, hoofdpijn, het vasthouden van vocht, pijnlijke borsten, migraine, stemmingswisselingen, toename of juist afname van het lichaamsgewicht, depressieve stemming of angstgevoelens, jeuk of huiduitslag. Wanneer jeuk of huiduitslag optreden, dan kan dit ook een indicatie zijn dat het gaat om een overgevoeligheid voor de werkzame stoffen. Het is belangrijk om een arts dit te laten bekijken en beoordelen. Mogelijk moet met het gebruik worden gestopt.

Hoe is Katya te gebruiken

Katya wordt in cycli van 8 dagen gebruikt. Een cyclus begint op de eerste dag van een menstruatie. Dan wordt de eerste pil ingenomen. Dit wordt vervolgens dagelijks herhaald op hetzelfde tijdstip. Iedere dag moet één pil, de volgende op de strip, worden ingenomen. Dit duurt 21 dagen. Daarna moet 7 dagen lang geen pil worden ingenomen. Deze 28 dagen samen vormen één cyclus. Na 28 dagen begint het weer opnieuw. Dit wordt volgehouden zolang de zwangerschap voorkomen moet worden. Een pil vergeten te nemen betekent wel direct dat de betrouwbaarheid daalt. In dat geval moet minstens een week gebruikgemaakt worden van andere bescherming naast de pil.

Actieve bestanddelen

Katya bestaat uit twee actieve bestanddelen. Gestodeen en ethinylestradiol komen ook in het vrouwelijk lichaam als hormonen voor. Dit is dan ook de reden waarom het lichaam hier op gelijke wijze op reageert. Door het gebruik van de middelen kan het lichaam in een staat worden gebracht zoals na de eisprong.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen