Logynon

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Logynon kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Logynon staat ook wel bekend als trigynon. Dat neemt niet weg dat het hetzelfde middel betreft. Het is een medicijn dat wordt gebruikt ter anticonceptie. Daardoor is het mogelijk om bij vrouwen zwangerschappen te voorkomen. Het is een zogenaamde combinatiepil, wat betekent dat er meerdere werkzame stoffen zijn die samen zorgen dat de werking wordt verzorgd. Het is zeer belangrijk het medicijn op juiste wijze te gebruiken, dagelijks een pil op hetzelfde tijdstip. Let ook op een aantal andere dingen wanneer het gaat om gebruik van de medicijnen. Dit komt de betrouwbaarheid ervan ten goede.

  • Dosering: Ethinylestradiol/Levonorgestrel
  • Prijs Logynon (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 48,89

Bijwerkingen

Bijwerkingen van Logynon (trigynon) hoeven lang niet altijd op te treden. Er zijn bijwerkingen die vaker voorkomen dan anderen. Zo is het bijvoorbeeld in 10 procent van de gevallen zo dat er klachten als maagpijn, misselijkheid, gewichtstoename, verandering in de eetlust, hoofdpijn en pijnlijke borsten worden ervaren. In veel minder gevallen gaat het om grotere borsten, vocht vasthouden, migraine en een verandering in het libido. Ook komt het soms voor dat irritatie aan de huid, jeuk of roodheid optreedt. In dat geval kan dit wijzen op allergie. Let hier daarom dus goed op.

Wanneer is Logynon niet te gebruiken

Er zijn verschillende redenen om Logynon (trigynon) niet te gebruiken. In de eerste plaats is dit het geval wanneer er reeds sprake is van zwangerschap. Daarnaast zijn er veel medische redenen. Problemen met bloedstollingen zijn hier een voorbeeld van. Ook hartklachten, kanker of een geschiedenis van kanker, leveraandoeningen, ontsteking aan de alvleesklier, diabetes en migraine kunnen redenen zijn om niet tot het gebruik van dit medicijn over te gaan. Daarom is het altijd belangrijk om dit goed aan de arts voor te leggen voorafgaand aan het gebruikt. Dit kan in belangrijke mate bijdragen aan het voorkomen van problemen.

Hoe is Logynon te bewaren

Leg Logynon weg op een droge, donkere plek. Bij voorkeur rond kamertemperatuur en in ieder geval niet warmer dan 25 graden Celsius. Daarnaast is het belangrijk om op de houdbaarheidsdatum te blijven letten. Wanneer deze overschreden wordt is langer bewaren sterk af te raden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen