Femodette

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Femodette kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Femodette wordt gebruikt als anticonceptiemiddel. Het valt onder de middelen die combinatiepillen worden genoemd. Dat betekent dat er twee stoffen worden gebruikt die samenwerken om voor anticonceptie te zorgen. Deze middelen brengen het lichaam in een staat waarbij het lijkt alsof de eisprong al heeft plaatsgevonden. Op die manier is er een goede betrouwbaarheid, van 99 procent, te garanderen. Wel is de juiste manier van gebruiken uiterst belangrijk. Wanneer dit niet gebeurt, dan zal de betrouwbaarheid snel dalen. Het is daarom dus ook zeer belangrijk om hier goed op te letten.

  • Dosering: 20µg/75µg Ethinylestradiol/Gestodene
  • Prijs Femodette (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 60,49

Femodette en bijwerkingen

Er zijn verschillende bijwerkingen aan het gebruik van Femodette te koppelen. Wel is het goed om te weten dat het ook goed mogelijk is dat geen enkele bijwerking ervaren wordt. Is dit wel het geval, dan zal het gaan om bijvoorbeeld: maagpijn, misselijkheid of braken, wisselingen in het lichaamsgewicht, hoofdpijn, last van de borsten of wisselingen in stemming. Ook het vasthouden van vocht in het lichaam komt voor. Daarnaast kunnen huiduitslag en jeuk bijwerkingen zijn. Wanneer deze laatste hevig voorkomen, dan kan dit erop duiden dat er een allergie voor de werkzame stoffen in het middel bestaat.

Hoe is Femodette te gebruiken?

Het gebruik van Femodette luistert zeer nauw. Er moet vanaf de eerste dag van de menstruatie gedurende drie weken iedere dag op hetzelfde tijdstip een pil worden ingenomen. Dit mag absoluut niet vergeten worden. Wanneer een dosis vergeten wordt zakt de betrouwbaarheid direct in. Na drie weken volgt een periode van zeven dagen zonder inname. Daarna begint het weer opnieuw. Deze reeksen van 28 dagen moeten worden volgehouden zolang zwangerschappen voorkomen moeten worden. Het is belangrijk om de pillen op volgorde van de strip in te nemen. Zo kan een dosis vergeten ook minder snel voorkomen. Doe dit met enkele slokken water.

Actieve ingrediënten

In Femodette zitten twee synthetische varianten van vrouwelijke hormonen. Het betreft gestodeen en ethinylestradiol. Daarmee kan het lichaam in de juiste staat worden gebracht om te voorkomen dat zwangerschap ontstaat. De varianten op de hormonen hebben dezelfde uitwerking als de hormonen zelf normaal gesproken zouden hebben op het lichaam.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.