Levocetirizine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Levocetirizine
Categorie
Wij laten zien:

Bij allergische aandoeningen kunnen middelen tegen allergie gebruikt worden. Levocetirizine is een voorbeeld van een middel dat voorgeschreven kan worden. Dit middel wordt onder meer gebruikt tegen hooikoorts en huisstofallergie.

  • Dosering: Levocetirizine 5 mg
  • Prijs Levocetirizine (incl. online consult): vanaf € 39,25

De werking van Levocetirizine

Als er sprake is van een allergische reactie komt er histamine vrij in het lichaam. Die stof zorgt voor de klachten die er bij een allergie opspelen. U krijgt bijvoorbeeld last van niezen, een loopneus of jeuk. Ook jeukende of rode ogen kunnen ontstaan. Daarnaast kan ook de huid reageren. U krijgt bijvoorbeeld jeuk of galbulten. Levocentirizine is een middel dat de werking van histamine blokkeert. Gevolg hiervan is dat de klachten afnemen. Het geneesmiddel kan gebruikt worden bij onder meer hooikoorts, maar ook bij allergieën die niet seizoensgebonden zijn. Een voorbeeld hiervan is huisstofallergie.

Zo gebruikt u Levocetirizine

Wanneer de arts u dit middel voorschrijft, zal hij of zij ook aangeven in welke dosering en hoe u het dient te gebruiken. Met vragen over het gebruik kunt u ook terecht bij de apotheek. Daarnaast bevat ook de bijsluiter een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Meestal gelden de volgende instructies voor gebruik:

  • Dit geneesmiddel is beschikbaar in drank- en in tabletvorm. De tabletten dient u in te nemen met een half glas water;
  • De drank mag u onverdund innemen, door de juiste hoeveelheid op een lepel te spuiten. Het is belangrijk om daarna de spuit schoon te spoelen met water. U mag de drank ook verdunnen in water;
  • Hoe vaak u het middel dient te gebruiken, hangt af van hoe vaak u klachten heeft. Als u dagelijks klachten heeft, mag u het middel dagelijks gebruiken. Heeft u slechts af en toe klachten? Dan kunt u ervoor kiezen de medicatie alleen in te nemen als u een allergische reactie verwacht;
  • Krijgt u last van bijwerkingen, zoals slaperigheid of dufheid? Dan is het aan te raden om de medicatie ’s avonds in te nemen, zodat u minder last heeft van deze klachten;
  • Bent u een dosering vergeten? Neem deze dan alsnog in zo gauw u hieraan denkt, behalve wanneer het al bijna tijd is voor de volgende dosering;
  • Breng uw arts op de hoogte van uw medische historie. In sommige gevallen is deze medicatie namelijk minder of helemaal niet geschikt. Uw arts kan beoordelen of daar in uw geval sprake van is. Zorg ook dat hij of zij weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking met elkaar hebben.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit kan ook gebeuren bij het gebruik van Levocetirizine. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter door, zodat u weet welke mogelijke bijwerkingen u kunt verwachten. Zelden voorkomende bijwerkingen bij dit middel zijn dufheid, slaperigheid en vermoeidheid. Ook hoofdpijn, een droge mond of keel en duizeligheid kunnen voorkomen. Overleg met uw arts wanneer u veel hinder ondervindt van de bijwerkingen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen