Scheriproct

Online Apotheek

Nederland

Scheriproct kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Scheriproct is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van aandoeningen die gerelateerd zijn aan ontsteking en jeuk in het anale gebied. Met de actieve ingrediënten prednison en cinchocaïne biedt Scheriproct een combinatie van ontstekingsremmende en lokale verdovende effecten. Dit uitgebreide artikel verkent waar Scheriproct voor wordt gebruikt, voor wie het geschikt is, de beschikbaarheid zonder recept, het juiste gebruik, mogelijke wisselwerkingen met andere medicijnen, situaties waarin Scheriproct mogelijk minder geschikt is, en de mogelijke bijwerkingen.

  • Dosering: 1,9 mg prednisolon en 5 mg cinchocaïne
  • Prijs Scheriproct (incl. online consult): 1 tube zalf – € 41,49

Bij diverse aandoeningen

Scheriproct wordt voornamelijk voorgeschreven voor aandoeningen die gericht zijn op het anale gebied, waaronder aambeien, waarbij ontsteking, jeuk en pijn optreden als gevolg van vergrote bloedvaten in het rectum en de anus. Het medicijn kan ook worden voorgeschreven voor anale kloven, kleine scheurtjes in het slijmvlies van de anus, die pijn en ongemak veroorzaken. Daarnaast kan het middel worden overwogen bij andere aandoeningen in het anale gebied, als er sprake is van ontsteking, jeuk en pijn. Scheriproct is geschikt voor volwassenen met symptomen van ontsteking en jeuk in het anale gebied. Het kan minder geschikt zijn voor personen met een overgevoeligheid voor een van de ingrediënten van dit middel, of wanneer er sprake is van actieve infecties in het behandelgebied, tuberculose of syfilis.

Zo werkt Scheriproct

Scheriproct is een combinatiemedicijn dat twee actieve bestanddelen bevat: prednison en cinchocaïne. De werking van Scheriproct is gericht op het verminderen van ontsteking, jeuk en pijn in het anale gebied, door middel van twee actieve bestanddelen: corticosteroïden en een verdovende stof. Hieronder wordt uitgelegd hoe de twee actieve bestanddelen van Scheriproct afzonderlijk werken. Prednison behoort tot de klasse van corticosteroïden. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en werkt door de afgifte van ontstekingsmediatoren te remmen. Dit omvat stoffen zoals prostaglandinen, die betrokken zijn bij ontstekingsreacties. Door de ontsteking te verminderen, helpt prednison bij het verminderen van zwelling, roodheid en pijn. Corticosteroïden hebben ook een immunosuppressief effect, wat betekent dat ze het immuunsysteem onderdrukken. Dit is belangrijk bij aandoeningen waarbij een overactief immuunsysteem een rol speelt bij ontstekingen. De tweede stof, cinchocaïne is een lokaal verdovend middel.

Het werkt door het blokkeren van zenuwimpulsen, waardoor de zenuwuiteinden in het behandelde gebied minder gevoelig worden voor pijnprikkels. Dit resulteert in een vermindering van pijn en jeuk in het anale gebied. Naast het verdovende effect heeft cinchocaïne ook een kalmerend effect op de geïrriteerde huid en slijmvliezen. Dit draagt bij aan het verlichten van ongemakken veroorzaakt door aandoeningen zoals aambeien en anale kloven.

Combinatie van werkzame stoffen

Door de combinatie van prednison en cinchocaïne in Scheriproct worden zowel ontstekingsremmende als lokale verdovende effecten bereikt. Dit maakt het medicijn geschikt voor de behandeling van aambeien, anale kloven en andere inflammatoire aandoeningen in het anale gebied waar symptomen zoals ontsteking, jeuk en pijn prominent aanwezig zijn.

Het is belangrijk om Scheriproct volgens de voorschriften van de arts te gebruiken, aangezien het een combinatie van actieve ingrediënten bevat die specifiek gericht zijn op het verlichten van symptomen in het anale gebied. Zoals bij elk medicijn, moet de behandeling worden gevolgd zoals voorgeschreven en moeten mogelijke bijwerkingen worden besproken met een zorgverlener. Scheriproct is geen middel dat zonder recept verkrijgbaar is. Vanwege de specifieke indicaties en de combinatie van actieve ingrediënten, vereist het gebruik ervan zorgvuldige beoordeling door een arts. U kunt hiervoor een recept aanvragen bij een online gecertificeerde apotheek. Op basis van een medische vragenlijst beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag, waarna u direct de medicatie kunt bestellen.

De gebruiksaanwijzing van Scheriproct

Gaat u deze medicatie gebruiken? Uw arts zal u dan uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Volg de instructies van uw arts altijd goed op. Daarnaast kunt u in de bijsluiter een volledige gebruiksaanwijzing vinden. Over het algemeen gelden de volgende instructies:

  • De dosering en duur van de behandeling kunnen variëren afhankelijk van de ernst van de symptomen en de specifieke aandoening;
  • Scheriproct is verkrijgbaar als zalf en als zetpillen. De keuze tussen beide vormen wordt bepaald door de aard van de aandoening en de voorkeur van de arts;
  • Gebruik Scheriproct zoals voorgeschreven, zelfs als symptomen beginnen af ​​te nemen. Het is belangrijk om de volledige voorgeschreven behandelingsduur te voltooien, omdat er anders kans is dat de klachten terugkeren.

Scheriproct kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Zo kan het geneesmiddel het stollende effect van warfarine versterken, wat kan leiden tot een verhoogd risico op bloedingen. En gelijktijdig gebruik van Scheriproct met andere corticosteroïden kan het risico op bijwerkingen vergroten. Het is daarom van essentieel belang om uw arts op de hoogte te stellen van alle medicijnen die u gebruikt om mogelijke wisselwerkingen te beoordelen. Het gaat dan niet alleen om medicijnen op recept, maar ook om vrij verkrijgbare middelen en supplementen. Ook is het belangrijk dat uw arts weet welke aandoeningen u verder heeft. Het gebruik van Scheriproct kan het metabolisme van suikers beïnvloeden, waardoor u als u diabetes hebt extra moet opletten. En corticosteroïden kunnen het immuunsysteem onderdrukken, wat belangrijk is om te overwegen bij personen met verminderde immuunfunctie.

Scheriproct bijsluiter

Bijwerkingen van Scheriproct

Wanneer u deze medicatie gebruikt, kunt u net als bij andere medicatie te maken krijgen met bijwerkingen. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet wat u eventueel kunt verwachten en als dat nodig is snel actie kunt ondernemen. Schakel in ieder geval direct medische hulp in wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie. Symptomen daarvan zijn onder meer zwelling van mond of keel en huiduitslag. Bijwerkingen die kunnen voorkomen bij het gebruik van Scheriproct zijn onder andere huidirritatie, een verhoogde bloedsuikerspiegel en een verhoogd risico op het krijgen van bloedingen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.