Proctofoam HC

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Proctofoam HC kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Proctofoam HC wordt als medicijn gebruikt om zowel inwendige als uitwendige aambeien mee te kunnen behandelen. Daarvoor moet wel een strak schema van aanbrengen worden gevolgd, driemaal gelijk verdeeld over de dag en na elke ontlasting. Het is een medicijn dat slechts kortstondig gebruikt kan worden. Na zeven dagen moet gestopt worden met dit medicijn. Wel moet het zo zijn dat de klachten dan met succes behandeld zijn. Juist gebruik is niet alleen belangrijk voor de werking, maar ook tegen de bijwerkingen. Deze kunnen sterker optreden wanneer het gebruik niet juist is.

  • Dosering: 1% hydrocortisonacetaat en 1% pramocaïnehydrochloride
  • Prijs Proctofoam HC (incl. online consult): 1 spuitbus – € 48,99

Bijwerkingen Proctofoam HC

Er is weinig kans op bijwerkingen van Proctofoam HC. Wel zijn de bijwerkingen zeer divers. Zo kan door de werkzame stoffen in het middel bijvoorbeeld slapeloosheid ontstaan. Ook angst, depressie en lusteloosheid kunnen hieruit voortkomen. Bij het aanbrengen kan een branderig gevoel of juist jeuk ontstaan. Daarnaast bestaat er altijd een kans op overgevoeligheid met een allergische reactie als gevolg. Bij de depressieklachten, maar ook bij de allergische reactie is het slim om direct een arts in te schakelen voor de begeleiding. Let hier dus altijd goed op om zo snel mogelijk te kunnen handelen.

Hoe is Proctofoam HC te gebruiken?

In de meeste gevallen moet de zalf twee tot driemaal per dag worden aangebracht. Daarnaast moet het opnieuw worden aangebracht na de ontlasting. De dit echter niet vaker dan eenmaal per dag, waardoor het totaal op viermaal aanbrengen komt. Let erop dat het altijd uitsluiten op het getroffen gebied wordt aangebracht. De zalf moet in dunne laagjes gesmeerd worden. Wanneer de hoeveelheid te groot is, dan zal dit de bijwerkingen eerder doen voor laten komen. Dit is natuurlijk niet waarom dit middel gebruikt wordt.

Doseringen

  • 1% hydrocortisonacetaat en 1% pramocaïnehydrochloride spuitbus

Hoe bewaren?

Proctofoam HC moet op kamertemperatuur bewaard worden, maar wel altijd op minder dan 25 graden Celsius. Wanneer de mogelijkheid bestaat dat het middel verwarmd wordt door de zon op de bewaarplaats, haal de zalf hier dan weg. Houd het middel ook buiten het zicht en het bereik van kinderen. Houd het daarnaast in de originele verpakking. Zo kunnen er geen misverstanden over het middel ontstaan.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.