Xatral

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Xatral?

Als er sprake is van prostaataandoeningen, kunnen alfa-1-blokkers voorgeschreven worden. Xatral hoort ook tot deze groep medicijnen en kan ingezet worden als er sprake is van een goedaardige prostaatvergroting.

  • Dosering: zoals de arts u voorschrijft
  • Prijs Xatral (incl. online consult): vanaf € 39,25

Zo werkt Xatral

De werkzame stof in Xatral is Alfuzosinehydrochloride. Omdat Xatral gebruikt kan worden voor de behandeling van een goedaardige prostaatvergroting, wordt deze medicatie ook wel aangeduid met de term ‘prostaatpillen’. Bij mannen zit de prostaat net onder de blaas en de plasbuis loopt via de prostaat naar buiten. Door een goedaardige prostaatvergroting kan het spierweefsel in de plasbuis verkrampen, met als gevolg dat de plasbuis nauwer wordt. De werkzame stof in Xatral zorgt ervoor dat het spierweefsel in de blaashals en prostaat ontspant. Gevolg hiervan is dat de urine makkelijker de blaas uit kan stromen en de plasproblemen dus verminderen.

Zo gebruikt u Xatral

Wanneer u dit middel gaat gebruiken, zal uw arts uitleggen hoe het gebruikt dient te worden. Xatral is beschikbaar in verschillende doseringen. Voor Xatral 10 mg geldt doorgaans de volgende gebruiksaanwijzing:

  • Neem tijdens de avondmaaltijd 1 tablet in, met wat water;
  • Slik de medicatie in z’n geheel door;
  • Neem de tablet iedere dag rond hetzelfde tijdstip in;
  • Werkt uw lever minder goed? Overleg dan met uw arts over de dosering.

Voor Xatral 2,5 mg geldt:

  • Neem de medicatie in na de avondmaaltijd, met een glas water;
  • Indien nodig kan de arts besluiten de dosering te verhogen naar 5 mg per dag;
  • Xatral 2,5 mg wordt meestal voorgeschreven voor een langere periode.

In de bijsluiter vindt u meer informatie over het gebruik van deze medicatie. Heeft u vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Mogelijke bijwerkingen Xatral

Wanneer u medicatie gebruikt kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit geldt ook bij het gebruik van Xatral. Zorg ervoor dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van die mogelijke bijwerkingen. Als het nodig is kunt u dan direct actie ondernemen. Doe dit in ieder geval wanneer u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie. Verder kunt u bijwerkingen ervaren zoals zwakheid, hoofdpijn, duizeligheid en slaperigheid. Overleg met uw arts als u veel last heeft van bijwerkingen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.