Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Omnic

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Omnic
Categorie
Wij laten zien:

Omnic (ook wel bekend onder de naam tamsulosine) is een medicijn dat wordt gebruikt om de symptomen van een vergrote prostaat te behandelen. Deze aandoening kan urineproblemen veroorzaken, zoals moeite met urineren, frequente aandrang en zwakke urinestroom. Omnic behoort tot de klasse van geneesmiddelen die alfablokkers worden genoemd en het middel werkt door de spieren in de prostaat en blaashals te ontspannen, waardoor de urinestroom wordt verbeterd.

  • Dosering: Omnic 0.4 mg – 400 mcg
  • Prijs Omnic (incl. online consult): vanaf € 29,00

De werking van Omnic

De prostaat is een klier die bij mannen onder de blaas zit en daar en rond de urinebuis ligt. Bij het ouder worden kan de prostaat groter worden en dat kan leiden tot compressie van de urinebuis en urineproblemen veroorzaakt. Het geneesmiddel Omnic werkt door zich te binden aan specifieke receptoren in de spieren van de prostaat en de blaashals. Dit leidt tot ontspanning van deze spieren, waardoor de urinestroom gemakkelijker wordt en de symptomen van een vergrote prostaat verminderen. Klachten zoals veel plassen, moeilijk kunnen plassen, vaker moeten plassen en nadruppelen verminderen hierdoor

De gebruiksaanwijzing van Omnic

Omnic wordt meestal voorgeschreven in de vorm van langwerkende capsules. Deze capsules dient u een keer per dag in te nemen, bij voorkeur ’s avonds na het eten. Het is belangrijk om de instructies van de arts of zorgverlener nauwkeurig op te volgen en de voorgeschreven dosering niet te overschrijden. Het kan enkele weken duren voordat de volledige effecten van Omnic merkbaar zijn.

Als u na enkele weken geen verbetering in de symptomen opmerkt, raadpleeg dan de arts en stop of wijzig de dosering niet zonder overleg. Zorg er ook voor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt, omdat geneesmiddelen een ongewenste wisselwerking met elkaar kunnen hebben. En breng uw arts ook op de hoogte van uw medische historie. In sommige gevallen kan deze medicatie namelijk niet of minder geschikt zijn.

Mogelijke bijwerkingen

Net als bij elk medicijn kan Omnic bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze ervaart. De meeste bijwerkingen zijn over het algemeen mild en van voorbijgaande aard. Een veelvoorkomende bijwerking van Omnic is duizeligheid. Deze klacht ontstaat doordat door het gebruik van dit middel de bloeddruk kan dalen. Wees daarom extra voorzichtig met gaan zitten of staan, omdat juist op die momenten de duizeligheid kan opspelen. Ook moeheid is een veelvoorkomende bijwerking van dit middel.

Hoofdpijn is een bijwerking die vaak gemeld wordt in de eerste dagen van het gebruik, maar deze klacht is in de meeste gevallen van tijdelijke aard. Verder kunnen ook bijwerkingen zoals ejaculatieproblemen, een verstopte neus of loopneus en maagdarmklachten voorkomen. Herkent u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals zwelling in mond of keel of ademhalingsproblemen? Schakel dan direct medische hulp in. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van gemelde bijwerkingen vinden. Het is daarom aan te raden om de bijsluiter voor het eerste gebruik goed door te lezen, zodat u weet wat u eventueel kunt verwachten en indien nodig bijtijds actie kunt ondernemen.

Omnic bijsluiter

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen