Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Avodart

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Avodart kopen
Categorie
Wij laten zien:

Waarvoor gebruiken artsen Avodart?

Avodart, met de werkzame stof dutasteride, is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van goedaardige prostaathyperplasie (BPH) bij mannen. Met de opkomst van online apotheken overwegen steeds meer mensen om hun medicijnen digitaal aan te schaffen. Dat is een simpel proces, maar het is van belang om daarbij te letten op veiligheid.

 • Dosering: 500µg 0,5 mg dutasteride
 • Prijs Avodart (incl. online consult): 30 Tabletten – € 74,25

Online kopen van Avodart

Het online kopen van Avodart biedt mannen de mogelijkheid om dit medicijn discreet en gemakkelijk vanuit huis te bestellen, zonder de noodzaak van een bezoek aan een fysieke apotheek of een consult bij een arts of specialist. Dit kan bijzonder waardevol zijn voor diegenen die zich mogelijk ongemakkelijk voelen bij het bespreken van prostaatproblemen in persoon, of hier simpelweg geen tijd voor hebben.

Dit kost Avodart online

De kosten van Avodart kunnen verschillen tussen online apotheken. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken en rekening te houden met eventuele kortingen, generieke versies of aanbiedingen die beschikbaar kunnen zijn. Let er ook op hoe de prijzen zijn samengesteld. Soms zitten in de prijs alleen de kosten voor medicatie, maar soms zitten ook de verzendkosten en kosten voor een medisch consult hierbij in. Avodart is online verkrijgbaar voor een totaalprijs vanaf 74,25 euro.

Zo bestelt u Avodart online

Het online bestelproces voor Avodart omvat doorgaans:

 1. het selecteren van de juiste dosering;
 2. het invullen van medische vragenlijsten (indien vereist);
 3. het toevoegen van het product aan het winkelmandje;
 4. na betaling wordt de bestelling beoordeeld door een geregistreerde arts voordat deze wordt goedgekeurd en verzonden.

Online bestelproces Avodart

Veilig online Avodart bestellen

Veiligheid staat voorop bij het online kopen van medicijnen. Het is cruciaal om te kiezen voor erkende online apotheken die voldoen aan de nodige regelgeving. Welke apotheken gecertificeerd zijn kunt u checken op een website van de rijksoverheid: aanbiedersmedicijnen.nl. Controleer verder ook de beveiliging van de website en lees beoordelingen van andere gebruikers om de betrouwbaarheid te verifiëren. Of de website werkt via een beveiligde verbinding, kunt u zien in het webadres. Start dat met https in plaats van http? Dan betekent dit dat er sprake is van een beveiligde verbinding.

Online medicatie betalen

Online apotheken bieden vaak verschillende betaalmethoden aan. Betalen met creditcard is vaak mogelijk, maar ook betaling via iDeal of PayPal kan tot de mogelijkheden behoren. Zorg ervoor dat u een veilige betaalmethode kiest en let erop dat uw persoonlijke gegevens tijdens het betalingsproces worden beschermd door een beveiligde verbinding.

Betaalmethodes Avodart

Avodart-informatie

Voor Avodart is een recept van een dokter nodig. Na het het invullen van een vragenlijst beslist een arts of het medicijn voor u relevant is en of het veilig is om te gebruiken. Vraag bij de online apotheek naar het patiëntenformulier. Na het invullen van het formulier zal een arts de gegevens controleren en eventueel een recept uitschrijven. Er zijn verschillende verpakkingsgroottes verkrijgbaar in de apotheek, met 30 capsules of 60 capsules.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen bij gebruik van Avodart?

Bijna elk medicijn kan bepaalde bijwerkingen veroorzaken. Het gebruik van Avodart kan de volgende bijwerkingen veroorzaken:

 • Verminderd libido
 • Erectiestoornissen
 • impotentie
 • Pijn op de borst
 • Ejaculatiestoornissen
 • feminisering van de borst
 • Allergische reacties kunnen ook optreden bij gebruik van Avodart. Deze omvatten bijvoorbeeld huiduitslag, netelroos of oedeem.

Is Avodart mogelijk zonder recept?

Nee, voor het gebruik van Avodart is altijd een recept nodig. Deze kunt u in overleg via de (online) apotheek aanvragen.

Zwangerschap / borstvoeding / rijvaardigheid / alcohol

Avodart kan alleen door mannen worden ingenomen. Het medicijn is niet bedoeld voor vrouwen. Bovendien mag Avodart niet door kinderen of jongeren worden gebruikt. Deze groepen mensen moeten zelfs capsules vermijden, omdat contact met de huid schadelijk kan zijn. Als dit huidcontact per ongeluk gebeurt, moet het gebied onmiddellijk worden schoongemaakt.

Tijdens de geslachtsgemeenschap tijdens de behandeling moet een condoom worden gebruikt. Volgens sommige onderzoeken is dutasteride zelfs aangetroffen in mannelijk sperma. Wees voorzichtig als uw partner zwanger is of mogelijk zwanger is. Dutasteride verstoort de normale ontwikkeling van de mannelijke baby. Er is zelfs gemeld dat Dutasteride het aantal zaadcellen, de beweeglijkheid van het sperma en het spermavolume vermindert, waardoor uw vruchtbaarheid kan worden beïnvloed.

Het is niet bekend dat het gebruik van Avodart invloed heeft op de rijvaardigheid/het besturen van zware machines.

Bijsluiter Avodart

Veelgestelde vragen en antwoorden over Avodart

Bij vragen over dit geneesmiddel is het raadzaam om uw arts of apotheker te raadplegen. Voor meer informatie over het gebruik van dit middel, of over mogelijke bijwerkingen, kunt u kijken in de bijsluiter. Daarnaast hebben we hieronder een lijst samengesteld met veelgestelde vragen, met daarbij de beantwoording.

Avodart bevat dutasteride en wordt gebruikt voor de behandeling van goedaardige prostaathyperplasie (BPH) bij mannen.

Dutasteride vermindert de grootte van de vergrote prostaat door de werking van het hormoon dihydrotestosteron (DHT) te blokkeren.

Individuele resultaten variëren, maar merkbare verbeteringen in BPH-symptomen kunnen doorgaans enkele maanden op zich laten wachten.

Nee, Avodart is een receptplichtig medicijn en vereist goedkeuring van een arts voor aankoop. Wordt dit geneesmiddel aangeboden, zonder dat er wordt gevraagd om een recept of medisch consult? Wees dan extra voorzichtig, want waarschijnlijk bent u dan terecht gekomen bij een apotheek die niet gecertificeerd is.

Avodart is verkrijgbaar in verschillende doseringen, maar de gangbare dosering is 0,5 mg per capsule.

Mensen met een bekende allergie voor dutasteride moeten hun arts raadplegen voordat ze Avodart gebruiken.

Stop niet met het innemen van Avodart zonder overleg met uw arts, ook niet als de symptomen verbeteren.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt om mogelijke interacties te voorkomen.

De duur van het gebruik van Avodart wordt bepaald door uw arts op basis van uw gezondheidstoestand. Het is belangrijk om regelmatig met uw arts te overleggen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen