Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Proscar

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Proscar kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Proscar, met als werkzaam bestanddeel finasteride, is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van aandoeningen van de prostaat. Als u dit geneesmiddel gaat gebruiken, is het van belang dat u weet wat de gebruiksinstructies zijn en welke bijwerkingen het middel kan geven.

  • Dosering: Proscar  5 mg finasteride eenmaal daags
  • Prijs Proscar (incl. online consult): 28 Tabletten – € 72,10

De werking van Proscar

Proscar wordt voornamelijk voorgeschreven voor de behandeling van goedaardige prostaathyperplasie (BPH). BPH is een aandoening waarbij de prostaat vergroot raakt. Het werkzame bestanddeel, finasteride, werkt door de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron (DHT) te remmen. Door het verlagen van DHT-niveaus helpt Proscar de prostaatomvang te verminderen en de symptomen van BPH te verlichten. Proscar is geschikt voor mannen met gediagnosticeerde goedaardige prostaathyperplasie. Het is niet bedoeld voor vrouwen of kinderen. Er is beperkte informatie beschikbaar over de effectiviteit en veiligheid van Proscar bij mannen jonger dan 18 jaar. Proscar is niet zonder recept verkrijgbaar is. Het bevat een actief bestanddeel dat specifieke medische evaluatie vereist voordat het wordt voorgeschreven.

Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Maak dan een afspraak met uw arts of doe een aanvraag via een gekwalificeerde online apotheek. Bij zo’n apotheek beoordeelt een gekwalificeerd arts uw aanvraag op basis van een medische vragenlijst. U dient dan onder meer aan te geven welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen namelijk een ongewenste wisselwerking met elkaar hebben. Dit kan onder meer gebeuren bij het gebruik van alfablokkers. Soms wordt Proscar juist in combinatie met zo’n alfablokker voorgeschreven, omdat dit nog meer effect kan hebben. Gebruikt u warfarine (een antistollingsmiddel)? Dan zijn in ieder geval extra regelmatige controles noodzakelijk, omdat finasteride de stollingstijd kan verlengen. Ook dient u uw medische historie te vermelden. Bij sommige aandoeningen kan dit middel namelijk niet of minder geschikt zijn.

De gebruiksaanwijzing van Proscar

Gaat u deze medicatie gebruiken? Lees dan voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door en volg de aanwijzingen van uw arts goed op. Heeft u vragen over het gebruik? Stel deze dan aan uw arts of uw apotheker. De gebruikelijke dosering van Proscar is één tablet van 5 mg per dag. Het wordt aanbevolen om de tabletten op hetzelfde tijdstip in te nemen, met of zonder voedsel. De behandeling met Proscar is vaak langdurig, en het kan enkele maanden duren voordat de symptomen van BPH verbeteren. Stoppen met het gebruik van Proscar kan leiden tot hervatting van de prostaatgroei en bijbehorende symptomen. Werkt de medicatie? Dan is de kans dus groot dat u deze blijvend moet gebruiken. Merkt u na enkele maanden nog geen verbetering? Overleg dan met uw arts. Verder is het van belang dat u de medicatie dagelijks rond hetzelfde tijdstip inneemt. Zo behoudt u een consistente blootstelling aan het middel, waardoor het beter zijn werk kan doen.

Proscar bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen Proscar

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor dit geneesmiddel. Hoewel Proscar effectief is bij het verminderen van de symptomen van BPH, komen bijwerkingen soms ook voor. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met:

  • Seksuele problemen. Sommige mannen kunnen verminderd libido, erectiestoornissen of ejaculatiestoornissen ervaren. Deze bijwerkingen zijn meestal omkeerbaar bij stopzetting van het medicijn;
  • Vergroting van de borst. Een klein percentage mannen meldt borstgevoeligheid of vergroting van de borstklieren. Het is belangrijk om deze symptomen onmiddellijk met een arts te bespreken;
  • Allergische reacties. In zeldzame gevallen kunnen allergische reacties optreden, zoals huiduitslag, jeuk en zwelling van het gezicht of de lippen. Onmiddellijke medische hulp is in dit geval noodzakelijk. Stop met het gebruik van de medicatie en schakel direct een arts in;
  • Veranderingen in de enzymen in de lever. Proscar kan leiden tot veranderingen in leverenzymen. Regelmatige controle door een arts is belangrijk.

Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht van de bijwerkingen. Het is belangrijk om eventuele bijwerkingen onmiddellijk met een arts te bespreken, en patiënten moeten regelmatig worden gecontroleerd tijdens het gebruik van Proscar. Proscar kan een effectieve behandeling zijn voor mannen met goedaardige prostaathyperplasie, maar het is belangrijk om te onthouden dat individuele reacties kunnen variëren. Het gebruik is dus geen garantie voor genezing, en de mogelijke bijwerkingen moeten zorgvuldig worden afgewogen. Voor een optimaal resultaat moet u de aanwijzingen van hun arts opvolgen en regelmatig overleggen over de voortgang. Heeft u twijfels over het middel of over het gebruik? Raadpleeg dan altijd uw arts.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen