Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dutasteride

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Dutasteride
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Dutasteride?

Dutasteride is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van goedaardige prostaathyperplasie (vergrote prostaat) en mannelijke kaalheid. We geven meer informatie over het online kopen van Dutasteride, de prijs ervan en het online bestelproces. Ook vindt u onderaan dit artikel een lijst met veelgestelde vragen en onze beantwoording daarvan.

 • Dosering: Dutasteride 0.5 mg 30 Capsules
 • Prijs Dutasteride (incl. online consult): vanaf € 49,25

Dit zijn volgens ons de voordelen van online aanschaf Dutasteride

Dutasteride is op recept verkrijgbaar en kan worden gekocht bij verschillende online apotheken. Bent u gewend uw medicatie op te halen bij een lokale apotheek? Het is de moeite waard om eens een online apotheek te proberen, omdat het online bestellen van medicatie diverse voordelen heeft. Zo kunt u de medicatie op ieder gewenst moment bestellen en hoeft u niet langer rekening te houden met openingstijden van de lokale apotheek. Dit kan ook tijd besparen, omdat dit een ritje naar de apotheek scheelt en soms zelfs een consult bij de arts. In sommige gevallen kan medicatie online namelijk zonder recept aangevraagd worden, met behulp van een online medische vragenlijst.

Dit kost Dutasteride online

Online kunt u gemakkelijk en snel de prijzen van diverse aanbieders vergelijken. De prijs van Dutasteride kan variëren en is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid en de specifieke online apotheek waar het wordt gekocht. Het is dus de moeite waard om prijzen te vergelijken. We raden wel aan om daarbij goed te kijken naar de prijzen bij verschillende aanbieders, omdat die op verschillende manieren weergegeven kunnen worden. Soms wordt bijvoorbeeld een prijs voor alleen de medicatie getoond, terwijl bij andere aanbieders een totaalprijs, inclusief verzendkosten en kosten voor een eventueel medisch consult, getoond wordt. Bestelbaar via onze partnerapotheek vanaf € 49,25.

Online medicatie bestellen? Gebruik ons handige stappenplan

Het proces van online bestellen van Dutasteride is over het algemeen eenvoudig. Gebruik het volgende handige stappenplan:

 1. Ga naar de online apotheek van uw keuze;
 2. Selecteer de gewenste verpakking en voeg het product toe aan uw winkelwagen;
 3. Volg de instructies om de bestelling af te ronden;
 4. Bij receptplichtige medicatie zal om een recept gevraagd worden. Dit kunt u uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om een online medische vragenlijst in te vullen;
 5. Een gekwalificeerd arts beoordeelt uw aanvraag;
 6. Na akkoord van de arts krijgt u de medicatie snel en discreet thuisgestuurd.

Online bestelproces Dutasteride

Veilig online bestellen? Dit zijn onze tips

Over het algemeen is het veilig om Dutasteride online te bestellen, mits u dit doet bij een betrouwbare en gecertificeerde online apotheek. Gebruik de volgende tips:

 • Check de vergunningen van de apotheek. Dit kunt u doen via een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl. Hier kunt u de vergunningen van de betreffende apotheek inzien;
 • Het kan nuttig zijn om beoordelingen van andere klanten door te lezen, zodat u zichzelf een beeld kunt vormen van klanttevredenheid en betrouwbaarheid;
 • Controleer ook de beveiliging van de website van de aanbieder. Is er bijvoorbeeld sprake van een beveiligde verbinding, te zien aan https voor de websitenaam?

Betalen voor Dutasteride

Online apotheken accepteren meestal verschillende betaalmethoden, zodat er altijd een methode tussen zit die bij u past. Kies bijvoorbeeld voor betaling via creditcard, iDeal, PayPal of bankoverschrijving.

Betaalmethodes Dutasteride

De werking van Dutasteride

Het geneesmiddel Dutasteride is een anti-androgeen. Dit type medicatie zorgt ervoor dat de werking van het geslachtshormoon testosteron vermindert. Als er sprake is van een vergrote prostaat kan dit middel voorgeschreven worden, omdat het ervoor zorgt dat plasproblemen verminderen. Binnen drie tot zes maanden zal het effect hiervan merkbaar moeten worden. Overigens zal vaak eerst gekeken worden naar verandering van leefregels. Zo kunnen de klachten verergeren wanneer u ’s avonds veel drinkt, of juist te weinig drinkt waardoor verstopping ontstaat. Ook dat kan namelijk leiden tot plasproblemen. Daarnaast helpen bekkenbodemoefeningen en lichaamsbeweging soms ook om de klachten te verminderen.

Zo gebruikt u Dutasteride

Gaat u deze medicatie voor het eerst gebruiken? Volg altijd de aanwijzingen van uw arts goed op. Daarnaast kunt u meer informatie over het gebruik vinden in de bijsluiter en u kunt uw apotheker om informatie vragen. Over het algemeen gelden voor Dutasteride de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • Deze medicatie mag op ieder moment van de dag ingenomen worden. Kies bij voorkeur wel een vast tijdstip, bijvoorbeeld in de ochtend. Zo’n vast tijdstip vermindert namelijk de kans dat u een dosering vergeet;
 • Bent u toch een dosering vergeten? Neem deze dan alsnog in, behalve als het minder dan acht uur duurt voordat u de volgende tablet dient in te nemen. Sla in dat geval de vergeten dosering over en ga verder volgens het vaste schema;
 • Merkt u effect van de medicatie? Dan mag u het langdurig blijven gebruiken. Doorgaans geeft de medicatie binnen drie tot zes maanden verbetering. Merkt u na zes maanden nog geen effect? Overleg dan weer met uw arts;
 • Deze medicatie heeft geen effect op uw reactievermogen. U mag dus gewoon autorijden of zware machines besturen wanneer u Dutasteride gebruikt;
 • Wilt u stoppen met de medicatie? Dat kan op ieder willekeurig moment. Houd er wel rekening mee dat de klachten kunnen terugkomen wanneer u stopt.

Dutasteride bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Wanneer u medicijnen gebruikt, kunt u te maken krijgen met bijwerkingen. Dit kan ook gebeuren bij het gebruik van Dutasteride. Overigens krijgt niet iedereen hier last van. Wel is het goed om voor het eerste gebruik te weten welke mogelijke bijwerkingen u kunt verwachten. Zo kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel in ieder geval met spoed medische hulp in wanneer u symptomen heeft van een ernstige allergische reactie (zoals zwelling in mond of keel en ademhalingsproblemen). Verder kunt u bij het gebruik van Dutasteride te maken krijgen met bijwerkingen zoals impotentie, verminderde zin om te vrijen en problemen bij het klaarkomen. In de eerste maanden kunt u last hebben van duizeligheid, pijnlijke tepels en borstgroei. Deze klachten moeten na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen.

Vragen over Dutasteride? We geven de antwoorden

Bij vragen over het gebruik van Dutasteride, kunt u uw arts of apotheker raadplegen. Uw arts zal bij voorschrijven van de medicatie ook uitleg geven over het gebruik. Bij vragen kunt u ook kijken in de bijsluiter, want daarin vindt u alle informatie over dit middel terug. Daarnaast hebben wij een lijst met veelgestelde vragen samengesteld, inclusief beantwoording.

Dutasteride is een geneesmiddel dat werkt door de omzetting van testosteron in dihydrotestosteron (DHT) te remmen, wat helpt bij de vermindering van prostaatvergroting en haaruitval bij mannen.

Dutasteride wordt gebruikt voor de behandeling van goedaardige prostaathyperplasie (vergrote prostaat) en mannelijke kaalheid.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere verminderd libido, erectiestoornissen, borstvergroting en verminderd volume van het ejaculaat.

Gebruik Dutasteride zoals voorgeschreven door uw arts. Neem de tabletten oraal in, meestal eenmaal per dag, met of zonder voedsel.

Dutasteride is alleen goedgekeurd voor gebruik bij mannen en mag niet worden gebruikt door vrouwen, vooral niet tijdens zwangerschap of borstvoeding, vanwege het risico op aangeboren afwijkingen bij mannelijke foetussen.

Raadpleeg uw arts voordat u Dutasteride gebruikt in combinatie met andere medicijnen om mogelijke interacties te voorkomen.

U kunt verbetering van uw symptomen binnen enkele weken tot maanden na het starten van de behandeling met Dutasteride opmerken, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld.

Vermijd het verpletteren of breken van Dutasteride tabletten, omdat dit het risico op blootstelling aan de werkzame stof kan vergroten. Draag ook geen verpletterde of gebroken tabletten als u zwanger bent of zwangere vrouwen aanraakt.

Als u een dosis Dutasteride mist, neem het dan zo snel mogelijk in. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Ja, er zijn verschillende alternatieve medicijnen beschikbaar voor de behandeling van goedaardige prostaathyperplasie en mannelijke kaalheid, maar Dutasteride is een populaire keuze vanwege zijn effectiviteit en gemakkelijke dosering.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen