Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Itraconazol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Itraconazol?

Itraconazol bevat de werkzame stof itraconazol. Deze stof kan ingezet worden ter behandeling van diverse soorten schimmelinfecties.

  • Dosering: 100 mg
  • Prijs Itraconazol (incl. online consult): vanaf € 59,50

Waarvoor kan Itraconazol gebruikt worden?

De arts kan dit middel in diverse situaties voorschrijven. Heeft u te maken met schimmelinfecties van nagels, mond, huid, inwendige organen, vagina of de huid daar omheen? Dan zou dit middel ingezet kunnen worden. De werkzame stof in de medicijn is itraconazol. Deze stof gaat de schimmels te lijf en verzwakt deze, waarna het eigen immuunsysteem daarna de resten kan opruimen. Het is belangrijk dat uw arts weet welke medicijnen u verder gebruikt en wat uw medische voorgeschiedenis is. In sommige gevallen is dit middel namelijk niet of minder geschikt. Heeft u bijvoorbeeld te weinig maagzuur? Dan kan het zijn dat Itraconazol minder goed werkt. Dit kunt u voorkomen door het middel in te nemen met een koolzuurhoudende, zure drank (zoals cola). Gebruikt u medicatie die uw maagzuur neutraliseert? Slik dan eerst Itraconazol en wacht daarna minimaal 2 uur met het middel tegen maagzuur.

Zo gebruikt u Itraconazol

Uw arts zal u vertellen hoe u dit middel het beste in kunt nemen. Ook bij uw apotheker kunt u met vragen hierover terecht. In de bijsluiter staat een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen voor gebruik:

  • Neem dit geneesmiddel in tijdens of net na de maaltijd;
  • Slik de capsules zonder te kauwen door;
  • Neem de medicatie in met wat water of een andere vloeistof;
  • De dosering van dit middel hangt af van de soort schimmel die u heeft en op welke plek deze zich bevindt.

Mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Dit geldt ook voor Itraconazol. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet wat u kunt verwachten. Herkent u de symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of huiduitslag? Schakel dan direct medische hulp in. Verder zijn bijwerkingen zoals een verdoofd gevoel, lichtgevoeligheid, wazig zien, tuitende oren en symptomen van gehoorverlies gemeld. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts of apotheker.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen