Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gyno-Daktarin

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Het medicijn Gyno-Daktarin bestrijdt schimmels en gisten. Een goed voorbeeld is candida. Het wordt daarom gebruikt om vaginale schimmelinfecties mee te bestrijden. Wanneer het middel op de juiste manier gebruikt wordt, dan zal binnen enkele dagen merkbaar zijn dat de klachten zoals jeuk en afscheiding afnemen. Wel moet er dan goed worden opgelet met het gebruik. De juiste methode zorgt ervoor dat het herstel een stuk sneller kan gaan. Wanneer dit echter op de juiste manier, zoals voorgeschreven, wordt gedaan, dan zal het gemakkelijk zijn om de problemen terug te dringen.

  • Dosering: Gyno-Daktarin 20 mg miconazolnitraat crème
  • Prijs Gyno-Daktarin (incl. online consult): 1 tube – € 47,75

Bijbehorende bijwerkingen van Gyno-Daktarin

Gyno-Daktarin heeft een bijwerking die niet direct met de fysieke gezondheid te maken heeft. Het kan het rubber van condooms laten scheuren. Pas hier dus mee op. Andere bijwerkingen die met enige regelmaat voorkomen zijn jeuk, branderig gevoel of irritatie vlak na het aanbrengen en hoofdpijn tijdens het gebruik. Klachten die minder vaak voorkomen zijn: pijn of krampen tijdens de menstruatie en buikpijn of misselijkheid. In alle gevallen is het goed om op te letten of de klachten wegtrekken, is dit niet het geval dan moet de arts erbij gehaald worden.

Hoe Gyno-Daktarin te gebruiken

Gyno-Daktarin kan worden voorgeschreven in de vorm van crème of capsules. Wanneer de crème gebruikt wordt, dan is hier een speciale applicator voor nodig. De capsules kunnen met de hand worden ingebracht. Bij voorkeur gebeurt dit vlak voor het slapen gaan en niet tijdens de menstruatie voor de best mogelijke werking. In het geval van de capsules moet dit in een korte kuur van drie dagen. De kuur met de crème zal iets langer duren. Zo’n twee weken. Voor goede bestrijding is het van belang de hele kuur af te maken.

Actieve stoffen in Gyno-Daktarin

Het medicijn Gyno-Dakatarin draait om Miconazol. Dit is de werkzame stof die de schimmels bestrijdt. Miconazol komt ook in andere vormen voor, dus het is wel belangrijk om op te letten dat de juiste variant wordt aangeschaft om schimmelinfecties aan de vagina te behandelen. Miconazol gaat niet goed samen met de antistollingsmiddelen fenprocoumon of acenocoumarol. Wanneer medicijnen met deze stoffen gebruikt worden is het belangrijk om even met de dokter te overleggen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen