Ropinirol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Ropinirol
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Ropinirol?

Het geneesmiddel Ropinirol behoort tot de dopamine-agonisten. Deze groep geneesmiddelen werken net zoals als de lichaamseigen stof dopamine. Ropinirol kan ingezet worden voor de behandeling van de ziekte van Parkinson.

  • Dosering: zoals uw arts heeft voorgeschreven
  • Prijs Ropinirol (incl. online consult): vanaf € 49,00

Zo werkt Ropinirol

Ropinirol heeft dezelfde werking als dopamine. Dopamine komt van nature voor in ons brein. Ropinirol kan ingezet worden bij de ziekte van Parkinson, omdat de oorzaak van deze ziekte een tekort aan dopamine in het brein is. Of de behandeling zo effectief mogelijk te laten zijn moet het middel wel in combinatie met andere medicatie gebruikt worden. Verder kan dit middel ook gebruikt worden om symptomen van Restless Legs Syndrome (rusteloze benen) te verminderen. Bij dit syndroom heeft u een onbedwingbare neiging om de benen te bewegen. Daarbij kunt u ook last hebben van een prikkend, brandend of tintelend gevoel, juist op momenten van rust. Deze symptomen verminderen wanneer u gaat lopen of bewegen, maar hierdoor kunnen natuurlijk slaapproblemen ontstaan. Ropinirol kan verlichting bieden. ‘

Zo gebruikt u Ropinirol

Gaat u dit geneesmiddel gebruiken? Uw arts zal u dan uitleggen hoe u dit aanpakt. Heeft u vragen over het gebruik? Stel deze dan aan de arts, uw apotheker of kijk in de bijsluiter voor meer informatie. Doorgaans gelden de volgende voorschriften:

  • Slik de tabletten heel door, met wat water;
  • U mag deze medicatie met of zonder voedsel innemen;
  • Als u de medicatie inneemt met wat voedsel, verkleint u de kans om last te krijgen van misselijkheid;
  • De standaard startdosering bij de ziekte van Parkinson is 0,25 mg Ropinirol, drie keer per dag, gedurende een week. Daarna wordt de dosering geleiding verhoogd, tot het maximale effect bereikt is;
  • De standaard startdosering bij Restless Legs Syndrome wordt door uw arts bepaald. Neem de medicatie een keer per dag in, steeds rond hetzelfde tijdstip. Doorgaans wordt aangeraden om het middel ongeveer 3 uur voor het slapengaan in te nemen.

Mogelijke bijwerkingen Ropinirol

Krijgt u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of huiduitslag? Schakel dan direct medische hulp in. Tijdens het gebruik van dit middel kunt u ook andere bijwerkingen ervaren. Vaak voorkomend zijn misselijkheid, flauwvallen, duizeligheid en slaperigheid. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen