Neupro

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Neupro
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Neupro?

Last van rusteloze benen? Wanneer er sprake is van het Restless Legs Syndrome kan de arts Neupro voorschrijven.

 • Dosering: zoals door uw arts is voorgeschreven
 • Prijs Neupro (incl. online consult): vanaf € 55,25

Zo werkt Neupro

In het geneesmiddel Neupro zit een werkzame stof die behoort tot de dopamine-agonisten; rotigotine. In onze hersenen speelt dopamine een belangrijke rol bij bewegen. De stof fungeert dan als boodschapper die ervoor zorgt dat de juiste punten geactiveerd worden. Bij het Restless Legs Syndrome is er sprake van een onrustig gevoel in de armen of benen. U kunt ’s nachts wakker worden van de drang om te bewegen. Door die verstoring van de nachtrust voelt u zich ook overdag slaperig. Neupro kan helpen bij het tegengaan van de symptomen van dit syndroom, waardoor de drang om te bewegen vermindert en u beter kunt slapen.

Zo gebruikt u dit geneesmiddel

Neupro wordt geleverd in pleisters. Wanneer uw arts deze voorschrijft, zal hij of zij ook uitleggen hoe u de pleisters dient te gebruiken. Ook in de bijsluiter kunt u hier meer informatie over vinden. Over het algemeen gelden de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • De pleisters zijn beschikbaar in doseringen van 1 mg/24 uur, 2 mg/24 uur en 3mg/24 uur. De startdosering is doorgaans 1 mg/per 24 uur;
 • Na de eerste week kan de dosering als dat nodig is wekelijks met 1 mg verhoogd worden, totdat de ideale combinatie is bereikt;
 • Houd rekening met een maximale dosering van 3 mg per dag;
 • De pleisters dienen op de huid aangebracht te worden;
 • Verwijder eerst de oude pleister, voordat u een nieuwe aanbrengt;
 • Plak iedere dag een nieuwe pleister, op een ander stukje huid;
 • Wissel dagelijks rond hetzelfde tijdstip van pleister;
 • Plak de pleister op schone, droge, onbeschadigde huid op schouder, bovenarm, buik, zij, dij of heup;
 • Plak niet twee keer binnen 14 dagen een pleister op hetzelfde stuk huid, omdat dit kan leiden tot huidirritatie.

Mogelijke bijwerkingen Neupro

Wanneer u medicatie gebruikt, kunt u bijwerkingen ervaren. Dit kan ook voorkomen bij het gebruik van Neupro. Lees voor het eerste gebruik daarom goed de bijsluiter door, zodat u weet welke bijwerkingen er mogelijk zijn. Bij zeer ernstige bijwerkingen is het van belang dat u direct medische hulp inschakelt. Verder kunt u te maken krijgen met bijwerkingen zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en huidirritaties.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen