Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Scopoderm

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Scopoderm kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Scopoderm wordt ingezet om misselijkheid en braken te voorkomen. Daarom is het een goed medicijn om te gebruiken tegen bijvoorbeeld reisziekte en zeeziekte. Ook is het een goed medicijn om te gebruiken in de palliatieve zorg. Wanneer slijm in de longen niet meer goed op te hoesten is, dan kan dit medicijn hulp bieden. Afhankelijk van de klacht die moet worden bestreden kan het gebruik enigszins variëren. Let daar daarom dan ook goed op om er zeker van te zijn dat de juiste doelen met het medicijn bereikt worden.

  • Dosering: Scopoderm Hyoscine hydrobromide 1,5 mg scopolamine
  • Prijs Scopoderm (incl. online consult): 2 pleisters – € 46,75

Mogelijke bijwerkingen Scopoderm

De belangrijkste bijwerkingen van Scopoderm komen flink wat gevallen voor. Het kan bij een derde tot de helft van de gebruikers van dit medicijn voorkomen dat een droge mond wordt ervaren. Dit komt door een verminderde speekselaanmaak. Patiënten die aan het syndroom van Sjögren lijden kunnen merken dat de klachten verergeren. Opvallend is dat door de verminderde speekselaanmaak in sommige gevallen dit middel wordt gebruikt om mensen met een overmatige speekselaanmaak te behandelen. Dit is echter niet gebruikelijk. In sommige gevallen kan sufheid, slaperigheid of wazig zien ook optreden.

Hoe is Scopoderm te gebruiken?

Scopoderm wordt vaak in de vorm van een pleister voorgeschreven. Het gaat dan om de scopolamine pleister. Deze moet voorzichtig uit de verpakking worden gehaald en aan de rand vastgehouden worden. Plak de pleister achter het oor. Dit moet 15 tot 6 uur voor de reis gebeuren. Daar kan deze vervolgens drie dagen blijven zitten. Is de reis korter, dan kan de pleister ook eerder worden verwijderd. Moet er na drie dagen nog altijd gereisd worden, dan moet een schone pleister achter het andere oor worden opgeplakt. Na twee pleisters is het lichaam enige tijd geschikt om te reizen zonder pleisters.

Werkzame stoffen in Scopoderm

Scopolamine is het actieve bestanddeel dat in dit middel te vinden is. Het werkt tegen misselijkheid. Vaak kan het ook slim zijn om de pleister te combineren met andere stoffen die tegen reisziekte werken. Zeker in het begin kan dit aan te raden zijn. Na enige tijd zal de pleister zelf voldoende zijn om het actieve bestanddeel in het lichaam over te brengen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen