Metosyn

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Metosyn kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Metosyn als medicijn wordt gebruik om huidaandoeningen mee te behandelen. Klachten die het betreft zijn bijvoorbeeld psoriasis en eczeem. Met de zalf kan worden gezorgd dat de reactie van de ontsteking wordt afgeremd. Dat betekent dus dat de symptomen minder heftig zullen worden. Aan de hand daarvan kan dan vervolgens het herstel van de huid daadwerkelijk plaatsvinden. Door middel van het gebruik van het middel wordt de prikkel in het lichaam die gegeven wordt minder heftig waardoor dus ook de reactie minder hevig is.

  • Dosering: 0,05% fluocinonide zalf of crème – 4 keer per dag
  • Prijs Metosyn (incl. online consult): 25 – 100 gram – vanaf € 76,49

Bijwerkingen van Metosyn

Bijwerkingen van Metosyn zijn er in verschillende vormen. Vooral irritatie van de huid op de plek van aanbrengen wil nog weleens voorkomen. In de meeste gevallen trekt dit snel weg. Soms gaat het om een wat langdurigere reactie. Dan is het belangrijk om de arts dit even te laten bekijken. Een toename van acne, of meer last van irritaties rondom de mond kunnen ook soms voorkomen. Op sommige plekken kan overmatige haargroei ontstaan. Daarnaast is er altijd een mogelijkheid dat er overgevoeligheid voor het medicijn bestaat. Dit komt tot uiting in een allergie. Jeuk, huiduitslag en zwellingen kunnen hier uitingen van zijn.

Gebruik en dosering

Metosyn wordt geleverd in de vorm van zalf. Die zalf moet in kleine hoeveelheden driemaal of viermaal per dag op de betreffende plekken op de huid worden aangebracht. Op het moment dat de klachten minder hevig worden kan een dosis minder worden gebruikt om zo langzaam maar zeker het gebruik af te bouwen. Het is wel belangrijk de doses zo goed mogelijk over de dag te verdelen en de vaste tijdstippen te blijven aanhouden. Dit komt de snelheid van het genezen sterk ten goede. Het is belangrijk om de zalf in matige hoeveelheden te gebruiken.

Wat zit er in Metosyn?

Metosyn is ontwikkeld aan de hand van een corticosteroïde. Het betreft fluocinonide. Dit is een synthetische variant van een lichaamseigen stof die als bijnierschorshormoon bekendstaat. Door dit middel te gebruiken kan de stof de bacteriën die de ontsteking veroorzaken doden waardoor de ontsteking zal afnemen in hevigheid. Dit is al snel merkbaar.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.