Betnelan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Betnelan
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Betnelan?

Betnelan is een medicijn dat wordt gebruikt voor diverse aandoeningen, waaronder ontstekingsziekten van de huid. Wilt u dit middel gebruiken? Weet dan dat het niet alleen bij fysieke apotheken, maar ook bij online apotheken aangeschaft kan worden.

 • Dosering: creme
 • Prijs Betnelan (incl. online consult): vanaf € 39,25

Waarom Betnelan online kopen?

Het online aankopen van medicijnen biedt veel gemak. Wat is er nu makkelijker dan bestellen vanuit huis en vervolgens de medicatie ook nog thuisgestuurd krijgen? U hoeft er dus zelf de deur niet meer voor uit. Zelfs voor een doktersconsult hoeft u uw huis niet te verlaten. Met behulp van een online medische vragenlijst kan een gekwalificeerd arts namelijk ook uw online aanvraag beoordelen. Genoeg redenen dus om te kiezen voor gemak!

Dit kost Betnelan online

Benieuwd naar de online prijzen van Betnelan? Die prijzen kunnen verschillen per apotheek, dus het is de moeite waard om te vergelijken. Let bij het vergelijken wel op: soms wordt de prijs voor alleen de medicatie weergegeven, terwijl bij andere apotheken de prijs inclusief verzendkosten en eventueel medisch consult zichtbaar is. Vergelijk prijzen en zoek naar kortingen of aanbiedingen om de meest kostenefficiënte optie te vinden. Online verkrijgbaar vanaf 39,25 euro.

Online bestellen in een paar stappen

Wilt u Betnelan online bestellen? Dan hoeft u slechts een kort proces te doorlopen:

 1. Kies in de online apotheek van uw keuze de medicatie die u wilt en de juiste dosering;
 2. Vul uw persoonlijke gegevens in;
 3. Bij receptplichtige medicatie, zoals Betnelan, wordt gevraagd om een recept te uploaden. Heeft u nog geen recept? Vul dan de online medische vragenlijst in;
 4. Een gekwalificeerd arts beoordeelt vervolgens uw bestelling;
 5. Na akkoord van de arts krijgt u de medicatie discreet thuisbezorgd.

Online bestelproces Betnelan

Zo bestelt u Betnelan veilig online

Veiligheid is van cruciaal belang bij online medicijnkopen. Selecteer erkende online apotheken die voldoen aan regelgeving. De overheid geeft speciale vergunningen af aan winkels die medicatie mogen verkopen. Deze vergunningen kunt u zelf online checken. Het wordt afgeraden om bij niet-gecertificeerde apotheken medicatie te kopen, omdat daar veiligheid niet gegarandeerd is. Controleer ook of de website beveiligd is en lees eventueel beoordelingen van andere gebruikers om de betrouwbaarheid te bevestigen.

Veilig medicatie betalen

Online apotheken bieden vaak diverse betaalmethoden aan. Betaal bijvoorbeeld met creditcard, PayPal, of via iDeal. Kies altijd een veilige betaalmethode en let erop dat persoonlijke gegevens tijdens het betalingsproces worden beschermd door een beveiligde verbinding.

Betaalmethodes Betnelan

De werking van Betnelan

De werkzame stof in Betnelan is betamethason. Dit is een bijnierschorshormoon (ook wel corticosteroïde genoemd) dat ontstekingsremmend werkt op de huid. Het kan niet alleen ingezet worden bij huidontstekingen, maar ook om schilfering en zwelling te verminderen. Ook kan het voorgeschreven worden bij jeuk op de huid. Bijnierschorshormonen zijn er in verschillende sterkten. Betamethason is een sterk werkende soort en kan hierdoor bij veel huidaandoeningen ingezet worden. Betnelan wordt voornamelijk voorgeschreven bij psoriasis, jeuk, lichtovergevoeligheid, eczeem en LE (Lupus Erythematodes).

Zo gebruikt u Betnelan

Gaat u Betnelan gebruiken? Dit kan alleen op doktersvoorschrift. Als de arts u deze medicatie voorschrijft zal hij of zij u ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. In de bijsluiter kunt u ook een gebruiksaanwijzing vinden. Heeft u nog vragen over het gebruik? Dan kunt u deze stellen aan de arts of apotheker. Meestal gelden in ieder geval de volgende voorschriften voor gebruik:

 • Zorg dat u de juiste hoeveelheid Betnelan aanbrengt op de huid. Het mag niet te dik aangebracht worden, maar ook niet te dun;
 • Breng de medicatie aan met een vinger, en was deze vinger daarna grondig met zeep. Draag eventueel een plastic handschoen tijdens het aanbrengen;
 • Volwassenen mogen niet meer dan 100 gram crème per week gebruiken. Gebruikt u meer? Dan loopt u meer kans op het krijgen van bijwerkingen;
 • Vermijd gebruik vlak bij de ogen. Krijgt u het in uw oog? Spoel uw oog dan direct grondig met water;
 • Zorg dat uw huid in het eerste half uur na aanbrengen van de crème niet in aanraking komt met water, want dan spoelt het er weer af;
 • Doorgaans is de startdosering een of twee keer per dag een dunnen laag crème op de aangedane huid. Nemen de klachten af? Dan is een keer per dag aanbrengen voldoende;
 • Aangeraden wordt om regelmatig een paar dagen niet te smeren, omdat dit de werking van de medicatie ten goede komt. Gebruik het bijvoorbeeld vier dagen wel, en drie dagen niet;
 • Meestal wordt Betnelan voorgeschreven in combinatie met een vette crème. Deze vette crème voorkomt dat de huid geïrriteerd raakt.

Betnelan bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Net als andere medicatie kan ook Betnelan bijwerkingen geven bij gebruik. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Gebruikt u de medicatie en herkent u symptomen van een ernstige allergische reactie, zoals ademhalingsproblemen of zwelling van mond of keel? Staak dan direct het gebruik en schakel medische hulp in. Verder kan deze medicatie ervoor zorgen dat u een huidinfectie niet direct herkent, omdat de medicatie de symptomen hiervan maskeert. Dit kan er toe leiden dat de infectie zich ongemerkt verder kan verspreiden. Gebruik de medicatie daarom niet op plekken op de huid waar sprake is van een infectie, zoals bij gordelroos, een koortslip of voetschimmel.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Betnelan

Als u medicatie voor het eerst gaat gebruiken, is het advies om de bijsluiter goed door te lezen. Hierin vindt u meer informatie over bijvoorbeeld het gebruik en over mogelijke bijwerkingen. Wanneer u daar van tevoren van op de hoogte bent, kunt u als dat nodig is snel actie ondernemen. Schakel direct een arts in wanneer u tekenen herkent van een allergische reactie. Volg ook altijd de aanwijzingen van uw arts goed op, omdat juist gebruik de kans op maximaal effect vergroot. Kijk hieronder voor een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Betnelan is een corticosteroïde dat wordt gebruikt bij ontstekingsziekten van de huid.

De snelheid van de werking kan variëren afhankelijk van de aandoening en de toedieningsvorm. Raadpleeg uw arts voor specifieke informatie.

Mogelijke bijwerkingen omvatten huidirritatie, dunner worden van de huid en veranderingen in huidskleur. Bespreek zorgen met uw arts.

Raadpleeg uw arts als u zwanger bent of zwanger wilt worden voordat u Betnelan gebruikt. Ook als u borstvoeding geeft, is het belangrijk om het gebruik met uw arts te bespreken.

De behandelingsduur wordt bepaald door uw arts. Volg het voorgeschreven behandelingsplan.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt om mogelijke interacties te voorkomen.

Betnelan heeft geen bekende verslavende eigenschappen bij normaal gebruik volgens voorschrift.

Overmatig alcoholgebruik kan de kans op bijwerkingen vergroten. Raadpleeg uw arts voor persoonlijk advies.

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla dan de vergeten dosis over. Raadpleeg uw arts bij twijfel.

Lees de bijsluiter goed door en volg alle instructies van uw arts op. Meld eventuele bijwerkingen aan uw arts.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen