Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Codeïne

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wij laten zien:

Wat is Codeïne?

Codeïne is een medicijn dat wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verlichten van pijn en hoest. Als u overweegt Codeïne online te kopen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over het proces, de prijzen en mogelijke vragen over het geneesmiddel. Daarom vertellen wij u hier graag meer over.

 • Dosering: Codeïne 15 mg
 • Prijs Codeïne (incl. online consult): tabletten – vanaf € 70,20

Codeïne online kopen? Dit zijn volgens ons de voordelen!

Er zijn meerdere redenen om codeïne online aan te schaffen. Ten eerste bent u bij gecertificeerde online apotheken verzekerd van een veilige aanschaf. Verder is het ook erg prettig dat u de hele procedure online kunt doorlopen, zonder dat u naar een fysieke apotheek hoeft, of naar een arts voor een consult. Vaak kunt u namelijk via de online apotheek een medische vragenlijst invullen om een recept te verkrijgen. Dit betekent dat u geen tijd vrij hoeft te maken voor een bezoek aan een arts of fysieke apotheek. Vooral als u veel last heeft van symptomen zoals pijn en hoest is dit natuurlijk een pluspunt.

In 5 simpele stappen Codeïne online kopen

Codeïne online aanschaffen is heel simpel. Volg ons stappenplan en voor u het weet heeft u uw bestelling in huis:

 1. Bestel Codeïne in de juiste hoeveelheid en dosering bij de online apotheek van uw keuze;
 2. Vul uw persoonlijke gegevens in en upload als hierom gevraagd wordt een recept;
 3. Als u nog geen recept heeft, kunt u in de meeste gevallen een medische vragenlijst invullen. Hierin vermeld u onder meer welke aandoeningen u heeft of heeft gehad en welke medicijnen u momenteel gebruikt;
 4. Een arts beoordeelt uw bestelling op basis van de door u verstrekte gegevens;
 5. Na akkoord van de arts wordt de medicatie direct naar u toegestuurd.

Online bestelproces Codeïne

Veilig online medicatie aanschaffen? Wij geven u tips!

Online aanschaf van medicatie kan een grote stap zijn, wanneer u gewend bent om medicijnen alleen bij een fysieke apotheek aan te schaffen. Met behulp van de volgende adviezen weet u zeker dat u veilig uw medicatie aanschaft:

 • Koop alleen bij gecertificeerde online apotheken. U kunt de vergunningen van de apotheek zelf checken via een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl;
 • Bekijk beoordelingen van andere gebruikers om de betrouwbaarheid van de website te beoordelen;
 • Kijk ook na of de website gebruikmaakt van een beveiligde verbinding. Dit kunt u bijvoorbeeld zien aan het websiteadres. Staat voor het adres https in plaats van http? Dan mag u ervan uitgaan dat er via een beveiligde verbinding wordt gewerkt.

Online prijzen voor Codeïne

Codeïne is verkrijgbaar vanaf 70,20 euro. Let wel op het volgende: online zoeken naar medicatie is handig wanneer u snel prijzen wilt vergelijken. Via de diverse online apotheken zijn deze snel vindbaar. Let er wel op dat de weergegeven prijzen niet altijd op dezelfde wijze worden weergegeven. Soms wordt alleen de prijs voor de medicatie getoond. In andere gevallen worden in de weergegeven prijs ook verzendkosten en een medisch consult meegenomen.

Betaalmogelijkheden voor online bestellingen

Let ook bij het online betalen van medicatie op of er sprake is van een beveiligde verbinding. Staat er bijvoorbeeld een slotje voor of achter de websitenaam? Maak alleen gebruik van erkende betaalmethoden, zoals creditcard of iDeal. Wees daarnaast alert op verdachte betaalmethoden en deel nooit onnodige persoonlijke informatie.

Betaalmethodes Codeïne

Bijwerkingen van het medicijn

Codeïne kent verschillende bijwerkingen. De belangrijkste daarvan is verstopping of obstipatie. Hier kan iets aan gedaan worden door het dagelijks dieet hierop aan te passen. Dit betekent dat vooral vezelrijk voedsel gegeten moet worden. Andere bijwerkingen die vaak voorkomen zijn sufheid, vermoeidheid, slaperigheid en een verminderd reactievermogen. Bij het ervaren van deze klachten is het verstandig om op te passen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld met autorijden of het doen van huishoudelijk werk. In sommige gevallen kan het probleem andere pijnklachten maskeren waardoor deze ongemerkt verergeren. Pas hier dus goed op.

Waar wordt voor gebruikt Codeïne

Codeïne heeft als werkzame bestanddeel codeïnefosfaat en is een zo genoemde opioïde pijnstiller. Het kan voor verschillende klachten worden voorgeschreven, waaronder:

 • griep
 • spit
 • hoofdpijn
 • menstruatiepijn
 • gewrichtspijn
 • verkoudheid en aanhoudende kriebelhoest
 • reumatische pijn
 • pijn na een operatie

Codeïne wordt een opiaat genoemd, ook wel een 3-monomethylether van morfine. Het is een alkaloïde medicijn dat gevonden wordt in opium in concentraties tussen 0,7% tot 3,0%.

Hoe is Codeïne te gebruiken?

Codeïne is te krijgen in tabletten en drank. In beide gevallen is het zo dat deze het best werken op een lege maag. Wat echter wel zeer belangrijk is, is dat de dosering zoals die is voorgeschreven absoluut niet overschreden mag worden. Het middel wordt over het algemeen maar tijdelijk gebruikt. Wanneer de pijnklachten of hoestklachten door herstel afnemen, is het medicijn niet meer nodig. Een uitzondering hierop is het gebruik bij chronische pijn. In dat geval kan het zo zijn dat het wel langdurig gebruikt moet worden om de klachten te behandelen.

Actieve ingrediënten in Codeïne

Het actieve bestanddeel is Codeïne, daarom dat er in het geval van een combinatie met andere pijnstillers ook altijd wordt aangegeven dat het een middel met Codeïne is. Dit is een stof die pijnstillend werkt en de prikkel om te hoesten kan dempen. Het zorgt ervoor dat de prikkels van zowel pijn als hoest niet in de hersenen aankomen en daardoor dus geen reactie volgt.

Codeïne bijsluiter

Veelgestelde vragen en antwoorden over Codeïne

We vertellen u graag meer over dit geneesmiddel, zodat u weet hoe u dit op een verantwoorde manier kunt gebruiken. Allereerst is het belangrijk dat u altijd de instructies van de arts goed opvolgt. Juist gebruik vergroot de kans op het bereiken van het maximale effect en het vermindert de kans op bijwerkingen. Heeft u na het lezen van onderstaande lijst met veelgestelde vragen nog vragen? Raadpleeg dan uw arts of apotheker.

De dosering varieert en hangt onder meer af van de klachten. Raadpleeg uw arts voor een passend advies.

Ja, bijwerkingen kunnen voorkomen. Gemelde bijwerkingen zijn onder andere verstopping, slaperigheid en misselijkheid. Lees de bijsluiter of raadpleeg uw arts voor meer informatie.

Ons advies: raadpleeg uw arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft. In de meeste gevallen kan dit geneesmiddel incidenteel veilig gebruikt worden, maar gebruik het in ieder geval niet vlak voor de bevalling.

De snelheid werking kan variëren. Bespreek dit met uw arts voor realistische verwachtingen.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruik, zodat uw arts kan beoordelen of er kans is op een wisselwerking.

Ons advies is Codeïne alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts.

Volg de bewaarinstructies op de verpakking, of vraag uw apotheker naar de gebruiksinstructies.

Neem de gemiste dosis zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Overleg eventueel met uw arts.

Bespreek eventuele zorgen met uw arts en volg de voorgeschreven instructies van de arts nauwkeurig op.

Raadpleeg uw arts, apotheker of betrouwbare medische bronnen voor uitgebreide informatie over Codeïne. In de bijsluiter kunt u alle belangrijke informatie terugvinden.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.