Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Metoclopramide

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Metoclopramide kopen
Categorie
Wij laten zien:

Het middel metoclopramide wordt gebruikt om misselijkheid en braken te bestrijden. Dat doet het door het deel in de hersenen dat dit aanstuurt te beïnvloeden. Daardoor kan het medicijn worden gebruikt bij chemotherapie, radiotherapie en bijvoorbeeld misselijkheid en braken als gevolg van migraine. Dit kan zowel voor volwassenen als voor kinderen gelden. Om die reden is het wel ook belangrijk om goed te weten hoe het medicijn genomen moet worden. Zo kan er optimaal effect van ervaren worden. Dit kan gelukkig gemakkelijk voor elkaar worden gekregen.

  • Dosering: Metoclopramide 10 mg
  • Prijs Metoclopramide (incl. online consult): tabletten – vanaf € 68,00

Wanneer metoclopramide niet gebruiken?

Metoclopramide kan in verschillende gevallen bruikbaar zijn, maar er zijn ook situaties waarin het niet bruikbaar is. Het gaat dan bijvoorbeeld om gevallen van allergie voor één van de stoffen in het medicijn. Ook problemen met het maagdarmkanaal, zoals bloedingen of een scheur, zijn een reden om het middel niet te nemen. Epilepsie, een gezwel aan de bijnier, ziekte van Parkinson, abnormale pigment bloedwaarden, of onwillekeurige spierspasmen kunnen allemaal een reden zijn om het middel niet in te nemen. Wanneer deze kennis bestaat, is het belangrijk hier iets mee te doen. Dit voorkomt problemen bij gebruik.

Hoe is metoclopramide te gebruiken?

Het gebruik van metoclopramide als medicijn moet driemaal per dag worden herhaald. Het gaat dan om een enkelvoudige dosis. De drie momenten moeten goed over de dag worden verspreid. De medicijnen worden altijd in kuurvorm voorgeschreven. Daarbij duurt de kuur nooit langer dan vijf dagen. Deze kan wel korter duren. Maak in alle gevallen de kuur in het geheel, zolang als voorgeschreven, af. Het innemen moet minimaal zes uur na of voor de volgende dosis. Dit kan worden gedaan met enkele slokken water, maar het mag bij behoefte ook met wat voedsel worden gedaan. Dit zorgt ervoor dat de werking van het medicijn optimaal zal zijn onder alle omstandigheden

Actieve bestanddelen

Metoclopramide is ook de naam van de werkzame stof in dit medicijn. Het is een zogenaamd anti-emeticum. Het staat ook wel bekend als metoclopramidemonohydrochloride monohydraat. Deze stof zorgt ervoor dat het deel in de hersenen dat braken en misselijkheid aanstuurt wordt beïnvloed waardoor dit tegengegaan wordt.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.