Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Primperan drank

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Primperan drank
Categorie
Wij laten zien:

Chemotherapie en radiotherapie kunnen misselijkheid en braken veroorzaken. Om dit te voorkomen kan een geneesmiddel zoals Primperan voorgeschreven worden.

 • Dosering: volgens doseringstabel
 • Prijs Primperan drank (incl. online consult): vanaf € 49,25

De werking van Primperan drank

Primperan drank behoort tot de anti-emetica. De werkzame stof in het middel is metoclopramide. Deze stof heeft invloed op het deel van de hersenen dat van invloed is op misselijkheid en braken. Om die reden kan het in verschillende situaties voorgeschreven worden. Heeft u chemotherapie of radiotherapie? Dan kan de arts Primperan voorschrijven om braken en misselijkheid te voorkomen. Soms kan het ook bij andere oorzaken van misselijkheid of braken worden voorgeschreven, bijvoorbeeld wanneer u migraine heeft met deze klachten. Primperan drank kan voorgeschreven worden in combinatie met pijnstillers, om het effect nog verder te vergroten. Ook kinderen mogen Primerpan drank gebruiken, wanneer bij chemotherapie andere medicatie tegen misselijkheid en braken onvoldoende werkt.

Zo gebruikt u Primperan drank

Schrijft de arts u deze medicatie voor? Dan zal hij of zij ook uitleggen hoe u het dient in te nemen. Voor vragen hierover kunt u ook de apotheker raadplegen. Daarnaast staat in de bijsluiter een volledige gebruiksaanwijzing. Meestal gelden de volgende voorschriften voor gebruik:

 • Primperan drank is voor oraal gebruik;
 • Bij volwassenen is de aanbevolen dosering 10 mg per keer, maximaal drie keer herhaald;
 • Gebruik de medicatie maximaal vijf dagen;
 • De juiste dosering voor kinderen wordt berekend aan de hand van het lichaamsgewicht. De maximale dosering per 24 uur is 0,5 mg/kg lichaamsgewicht;
 • De verpakking bevat een pipet waarmee u de juiste dosis Primperan drank kunt afmeten;
 • Zet de pipet in de drank en krijg vervolgens de juiste dosering door de pipet op te trekken tot het juiste maatstreepje (mg);
 • Spoel de pipet goed met water na iedere toediening;
 • Het is belangrijk om overdosering te voorkomen. Heeft u overgegeven? Houd dan toch een minimale tijdsinterval van zes uur aan tussen twee doseringen;
 • Het is van belang dat uw arts uw medische historie kent, omdat deze medicatie soms niet of minder geschikt is. Bij nier- en leveraandoeningen dient de dosering bijvoorbeeld meestal verlaagd te worden;
 • Zorg er ook voor dat uw arts weet welke medicijnen u verder gebruikt. Het gaat dan niet alleen om voorgeschreven middelen, maar ook om vrij verkrijgbare medicatie en supplementen. Medicijnen kunnen namelijk een wisselwerking hebben, die gevolgen kunnen hebben voor de werking. Uw arts kan beoordelen of daar in uw geval sprake van kan zijn.

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicijnen gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Ook bij Primperan drank kan dit gebeuren, maar niet iedereen krijgt hier last van. Wel is het aan te raden om voor het eerste gebruik op de hoogte te zijn van de mogelijke bijwerkingen. Lees hiervoor de bijsluiter goed door. Vaak tot zeer vaak voorkomende bijwerkingen zijn slaperigheid, oncontroleerbare bewegingen (bijvoorbeeld tics of spiertrekkingen), neerslachtigheid, een daling van de bloeddruk en diarree.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Primperan drank