Buccastem M

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Buccastem M kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Om misselijkheid te behandelen kan Buccastem M een goed middel zijn. Dit wordt dan ook vaak door artsen voorgeschreven. Dit is bijvoorbeeld het geval bij patiënten die flinke last hebben van misselijkheid rondom migraineaanvallen. In zulke gevallen kan dit medicijn zorgen dat de klachten in ieder geval op het gebied van misselijkheid worden teruggedrongen. Vaak wordt het voorgeschreven van wanneer blijkt dat andere middelen niet goed werken. In dat geval kan dit medicijn vaak nog wel zorgen dat er minder klachten ervaren worden. Om die reden wordt het medicijn vooral bij ernstige klachten gebruikt.

  • Dosering: 3 milligram Prochlorperazine Maleate
  • Prijs Buccastem M (incl. online consult): 8 tabletten – € 47,75

Heeft Buccastem M bijwerkingen?

Als het gaat over de bijwerkingen van Buccastem M, dan gaat het over diverse klachten die heel af en toe kunnen voorkomen. Omdat het een smelttablet betreft die onder de lip gelegd moet worden, kan het gebeuren dat het tandvlees gaat irriteren. In hele zeldzame gevallen kunnen er bloedproblemen optreden. Andere problemen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met de spieren. Er kan spierpijn ontstaan en in sommige gevallen kan het om ongecontroleerde bewegingen gaan. Ook stijfheid komt weleens voor. Let ook op wanneer er overgevoeligheid blijkt te bestaan. In dat geval moet direct gestopt worden.

Hoe is Buccastem M te gebruiken?

Het gebruik van Buccastem M is eigenlijk heel gemakkelijk. Het betreft een tablet die vanzelf smelt, de zogenaamde smelttablet. Deze moet onder de bovenlip worden gelegd waarna deze binnen enkele minuten volledig smelt. Daardoor krijgt het medicijn zijn werking. Er kunnen één tot twee tabletten per dag worden gebruikt. Doe dit echter niet langer dan twee dagen achtereen. Het is vooral belangrijk om al deze richtlijnen exact te volgen. Dit betekent dus ook dat het medicijn niet in het geheel moet worden ingeslikt. Dit vermindert de werking en helpt bijwerkingen in de hand.

Actieve bestanddelen

Het actieve bestanddeel van Buccastem M is prochloorperazine. Dit is een stof die behoort tot de zogenaamde fenothiazinen. Het is een antidopamine. Daardoor kan het de werking van het braakcentrum in het lichaam beïnvloeden en op die manier zorgen dat de klachten zullen afnemen. De braakneigingen en misselijkheid die bij migraine komen kijken worden dan onderdrukt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.