Minipil

Wij laten zien:

Bijbehorende medicijnen

Waarom kies ik voor een minipil?

Het gebruik van een minipil wordt gedaan door vrouwen die niet zwanger willen worden. Ook kan het helpen bij het bestrijden van problemen met de menstruatie, bijvoorbeeld menstruatiepijnen. Het is belangrijk om goed op te letten bij het gebruik van deze middelen. Ze werken immers anders dan andere pillen die voor anticonceptie worden gebruikt. Het is echter ook zo dat dit anderzijds juist een aantal voordelen met zich meebrengt. Door juist gebruik is de minipil een goede optie voor vrouwen om de problemen aan te kunnen pakken.

Zwangerschap voorkomen

Anticonceptiemiddelen zoals de minipil worden over het algemeen in eerste instantie genomen om te voorkomen dat zwanger geraakt kan worden. In het geval van een minipil komt dit door de kunstmatige variant van progesteron die in deze middelen verwerkt zit. Daardoor kan het vrouwelijk lichaam in een staat worden gebracht waarin het normaal gesproken door progesteron wordt gebracht. Zo kan bijvoorbeeld sperma moeilijker door het baarmoederslijm dringen. Dit is een belangrijke reden waarom deze medicatie goed kan werken. Dit brengt echter wel mogelijk allerlei bijwerkingen met zich mee.

Pijnlijke menstruatie

Een bijwerking van de minipil kan ook juist een reden zijn om het middel te gebruiken. Het is namelijk zo dat de werkzame stoffen in deze middelen ook de menstruatie kunne beïnvloeden. Dit kan positief uitpakken. Wanneer immers flinke hinder van hevige of pijnlijke menstruatie wordt ondervonden, dan kan dit mogelijk worden afgeremd door deze pillen. Een voordeel is dan ook dat het voor deze middelen zowel bij zwangerschap als bij menstruatieproblemen zo is dat deze dag na dag worden gebruikt, zonder dat er een stopweek aan te pas hoeft te komen.

Betrouwbaarheid

Over het algemeen wordt gesteld dat de minipil in het geval van anticonceptie iets minder betrouwbaar is dan andere middelen. Dit komt door het ontbreken van oestrogeen in deze middelen. In het geval van de behandeling van menstruatiepijn hoeft dit echter natuurlijk geen enkel probleem te zijn. Daarom is het zelfs vaker zo dat het middel wordt gebruikt voor de behandeling van menstruatieklachten.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.