Euthyrox

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Euthyrox
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Euthyrox?

Euthyrox is een geneesmiddel dat levothyroxine bevat en wordt gebruikt voor de behandeling van hypothyreoïdie (een te traag werkende schildklier) en andere schildklieraandoeningen. In dit artikel geven we u belangrijke informatie over het online kopen van Euthyrox, de prijs ervan, en het online bestelproces. Ook geven we antwoord op veelgestelde vragen over dit middel en over de online aanschaf ervan.

 • Dosering: 25, 50, 75, 88, 100, 112, 125, 137, 150, 175 en 200 microgram levothyroxinenatrium
 • Prijs Euthyrox (incl. online consult): 12 zetpillen of zalf – vanaf € 39,25

De voordelen van online aanschaf

Het is de moeite waard om de mogelijkheden van online aanschaf van Euthyrox te bekijken. Online aanschaf biedt namelijk een aantal voordelen ten opzichte van aanschaf via de lokale apotheek. Het is bijvoorbeeld veel gemakkelijker om prijzen te vergelijken. Daarnaast blijkt uit ons onderzoek dat mensen het waarderen dat ze voor medicatie niet langer de deur uit hoeven. U bestelt medicatie eenvoudig online en krijgt deze vervolgens thuisbezorgd. Dit bespaart ook nog eens tijd, want u hoeft geen rekening meer te houden met reis- en wachttijden bij de lokale apotheek.

Online prijzen van Euthyrox

Online prijzen van Euthyrox kunnen verschillen. Het is daarom de moeite waard om prijzen te vergelijken. Variatie kan onder andere ontstaan door verschillen in dosering of verpakking. Daarnaast verschillen de prijzen per aanbieder.

In zes stappen online medicatie bestellen

Het proces van online bestellen van Euthyrox is meestal eenvoudig. U doorloopt simpelweg de volgende ze stappen:

 1. Selecteer bij de door u uitgekozen aanbieder de juiste dosering en hoeveelheid Euthyrox;
 2. Voeg het product toe aan uw winkelwagen;
 3. Volg de instructies om uw bestelling af te ronden. U moet mogelijk uw verzendgegevens invoeren en een geldig recept uploaden voordat u uw bestelling plaatst;
 4. Heeft u nog geen recept? Dan is het bij sommige aanbieders mogelijk om een online vragenlijst in te vullen. Daarin wordt onder meer informatie gevraagd over uw medische geschiedenis en uw medicijngebruik;
 5. Een gekwalificeerd arts controleert uw aanvraag en bekijkt of de medicatie inderdaad voor u geschikt is;
 6. Na akkoord van de arts wordt de medicatie naar u verzonden.

Online bestelproces Euthyrox

Zo bestelt u veilig online Euthyrox

Het is essentieel om Euthyrox alleen te kopen bij betrouwbare online apotheken om de echtheid en kwaliteit van het medicijn te waarborgen. U kunt hiervoor de volgende controles uitvoeren:

 • Check op de website van de overheid aanbiedersmedicijnen.nl of de door u gekozen aanbieder over de juiste vergunningen beschikt;
 • Lees beoordelingen van andere klanten, om een beeld te krijgen van de betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid van de aanbieder;
 • Let op de veiligheid op de website van de aanbieder. Is er bijvoorbeeld sprake van een beveiligde verbinding? We raden af om gegevens te delen via een open wifi-netwerk, omdat uw gegevens dan makkelijk in verkeerde handen kunnen vallen.

Zo betaalt u online voor medicatie

Online apotheken accepteren verschillende betaalmethoden, waardoor u een betaalmethode kunt kiezen die u goed kent. Betaal bijvoorbeeld met iDeal, via PayPal, of betaal met een creditcard. Volg de instructies van de aanbieder goed op, zodat u zeker weet dat de betaling op de juiste wijze wordt voltooid.

Betaalmethodes Euthyrox

De werking van Euthyrox

In het geneesmiddel Euthyrox zit de stof levothyroxine. Onze schildklier maakt eigen hormonen aan, maar wanneer dit niet of onvoldoende gebeurt kan Euthyrox ingezet worden. De werkzame stof levothyroxine heeft namelijk een vergelijkbare werking en kan daardoor gebruikt worden bij verschillende aandoeningen. Een voorbeeld hiervan is hypothyreoïdie. Bij deze aandoening maakt de schildklier te weinig hormonen aan en Euthyrox kan dan zorgen voor een aanvulling van hormonen. Er kan ook sprake zijn van hyperthyreoïdie. Dan maakt de schildklier juist te veel hormonen aan. In dat geval krijgt u niet alleen Euthyrox voorgeschreven, maar ook medicatie die de werking van de schildklier kunnen onderdrukken. Wanneer de schildklier hierdoor geen hormonen meer aanmaakt, neem Euthyrox de werking van de schildklier over. Ten slotte kan dit middel ook voorgeschreven worden als er sprake is van een vergrote schildklier.

Wanneer kunt u Euthyrox niet gebruiken?

Euthyrox kan in veel gevallen ingezet worden, maar hierop zijn uitzonderingen. Zo wordt afgeraden om deze medicatie te gebruiken bij een acuut hartinfarct of als u een plotselinge ontsteking van de hartspier heeft. Er kan ook sprake zijn van een acute aandoening waarbij naast de hartspier ook het weefsel eromheen ontstoken raakt. Ook dan wordt het gebruik van Euthyrox afgeraden.

Werkt uw hypofyse niet goed, functioneert de bijnier onvoldoende of is er sprake van een aandoening die ontstaat door een te veel aan schildklierhormonen? Overleg dan met uw arts of er alternatieven zijn voor Euthyrox, want dit geneesmiddel kan dan niet gebruikt worden. Verder is het belangrijk om altijd uw medische historie met uw arts te bespreken. Soms kan medicatie niet gebruikt worden door aandoeningen uit het verleden. Vertel uw arts ook altijd welke medicatie u verder gebruikt, omdat medicatie een ongewenste wisselwerking kan hebben. Uw arts kan beoordelen of hier in uw geval sprake van kan zijn. Ten slotte dient u dit middel niet te gebruiken als u allergisch bent voor een van de bestanddelen. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht zien van deze bestanddelen.

Hoe gebruikt u Euthyrox?

Als u Euthyrox gaat gebruiken, is het van belang om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen. Ook uw arts zal u meer vertellen over het gebruik van de medicatie. Als u vragen heeft kunt u daarnaast bij uw apotheker terecht. Meestal gelden in ieder geval de volgende instructies:

 • Neem de medicatie in met een half glas water;
 • Slik de medicatie op een nuchtere maag, ongeveer een half uur voor het ontbijt. Zo werkt de medicatie het beste;
 • Eet u veel sojaproducten? Vertel dit dan aan uw arts. Soja kan namelijk de werking van de medicatie beïnvloeden. De arts kan beoordelen of het noodzakelijk is om de dosering te verhogen;
 • Voor kinderen kunt u de medicatie oplossen in een beetje water. Zorg wel dat het kind de medicatie opdrinkt, direct nadat deze is opgelost;
 • De dosering kan verschillen per aandoening. Uw arts zal bekijken wat de juiste startdosering is. Deze kan na verloop van tijd eventueel verhoogd worden. Doorgaans is de dosering ter behandeling van recidief profylaxe 75 tot 200 microgram per dag. Als de medicatie wordt gebruikt bij hypothyreoïdie, als substitutie van het lichaamseigen hormoon? Dan volstaat een dosering van 25 tot 50 microgram per dag. Bij kinderen worden lagere doseringen voorgeschreven.

Euthyrox bijsluiter

Heeft Euthyrox bijwerkingen?

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor Euthyrox. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, want daarin vindt u een overzicht van mogelijke bijwerkingen. Zo kunt u snel actie ondernemen als u tekenen herkent van ernstige bijwerkingen. Stop in ieder geval direct met het gebruik als u tekenen herkent van een ernstige allergische reactie. Symptomen hiervan zijn onder meer ademhalingsproblemen en huiduitslag. Schakel bij deze symptomen direct medische hulp in. Verder kunt u minder ernstige bijwerkingen ervaren, zoals hoofdpijn, menstruatiestoornissen, een onregelmatige of juist snelle hartslag, koorts en pijn op de borst. Over het algemeen geldt dat er meer bijwerkingen worden ervaren bij een hogere dosering. Als u hier veel last van heeft kunt u het beste overleggen met uw arts. Mogelijk kan de dosering verlaagd worden, of is er alternatieve medicatie beschikbaar.

Vragen over het gebruik of de aanschaf van Euthyrox? Wij beantwoorden ze!

We adviseren om bij vragen over het gebruik van dit geneesmiddel een arts of apotheker te raadplegen. Er zijn echter vragen die veel gesteld worden. Wij hebben deze vragen voor u verzameld en beantwoord, zodat u direct de essentiële informatie heeft.

Euthyrox bevat levothyroxine, een synthetisch schildklierhormoon dat wordt gebruikt voor de behandeling van hypothyreoïdie door het aanvullen van het natuurlijke hormoon dat de schildklier niet meer produceert.

Volg de instructies van uw arts voor de juiste dosering en toedieningswijze van Euthyrox.

Ja, Euthyrox is verkrijgbaar via diverse online aanbieders.

Online medicatie bestellen is veilig, als u let op de juiste voorzorgsmaatregelen. Koop bijvoorbeeld geen medicatie bij een aanbieder die bij receptplichtige medicatie niet om een recept of medische vragenlijst vraagt.

Hoelang het duurt voordat u uw medicatie geleverd krijgt, hangt af van de online aanbieder en van de medicatie die u heeft besteld. We raden aan om te informeren bij de aanbieder wanneer u een precieze termijn wilt weten.

Als u online medicatie besteld, wordt deze verzonden in discrete verpakking. Aan de buitenkant kan men dus niet zien wat er in het pakketje zit.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere hartkloppingen, nervositeit, gewichtsverlies, en slaapproblemen. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van gemelde bijwerkingen.

U kunt binnen enkele weken verbetering van uw symptomen verwachten, maar de volledige effecten kunnen enkele maanden duren.

Raadpleeg uw arts voordat u Euthyrox gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, omdat sommige medicijnen een wisselwerking kunnen hebben met Euthyrox.

Voor zover bekend is er geen wisselwerking tussen dit geneesmiddel en alcohol. U kunt tijdens de behandeling dus alcohol drinken, zonder dat dit de werking van Euthyrox beïnvloedt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen