Eltroxin

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Eltroxin
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Eltroxin?

Eltroxin is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van hypothyreoïdie, een aandoening waarbij de schildklier niet genoeg schildklierhormonen produceert. Hieronder vindt u belangrijke informatie over het online kopen van Eltroxin, de prijs ervan, het proces van online bestellen, de veiligheid van online bestellen, beschikbare betaalmethoden en antwoorden op veelgestelde vragen over dit geneesmiddel en over de online aanschaf ervan.

 • Dosering: vanaf 25 microgram per dag
 • Prijs Eltroxin (incl. online consult): vanaf € 39,25

Eltroxin kopen? Dit kan online!

Misschien bent u nog niet gewend om medicatie online aan te schaffen, maar dit is een methode die veel voordelen kent. Ten eerste bespaart online aanschaf vaak veel tijd, omdat u niet langer naar de apotheek hoeft om medicatie te bestellen of op te halen. In sommige gevallen is zelfs een consult bij een arts niet meer nodig, omdat hiervoor online een medische vragenlijst ingevuld kan worden. Dit is niet alleen praktisch omdat u alles vanuit huis kunt regelen, maar het kan ook nog eens veel tijd besparen. Uit ons onderzoek blijkt dat veel mensen die hun medicatie online bestellen erg tevreden zijn over het bestelproces.

Online prijzen van dit geneesmiddel

Als u online op zoek gaat naar Eltroxin, zult u zien dat deze medicatie bij diverse online aanbieders te koop is. De kans is groot dat de prijzen onderling verschillen. Het is dus handig om deze te vergelijken. Let bij het vergelijk wel op de manier waarop de prijzen worden weergegeven, want die weergave verschilt per aanbieder. Sommige aanbieders tonen direct een totaalprijs, terwijl andere aanbieders eerst alleen een prijs voor de medicatie laten zien en pas later aanvullende kosten tonen. Het is belangrijk om de juiste prijsweergave te vergelijken.

Eltroxin online bestellen? Gebruik dit stappenplan

Het proces van online bestellen van Eltroxin is over het algemeen eenvoudig, maar het kan handig zijn om vooraf duidelijk te weten hoe het proces werkt. Over het algemeen werkt het volgende stappenplan erg goed en we adviseren daarom om dit bij de hand te houden:

 1. Ga naar de online apotheek van uw keuze;
 2. Kies de juiste hoeveelheid en dosering Eltroxin en voeg deze toe aan uw winkelmandje;
 3. Voltooi het bestelproces door de gevraagde gegevens in te vullen;
 4. Upload een recept. Heeft u dit nog niet? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om een online vragenlijst in te vullen met medische vragen over bijvoorbeeld uw medicijngebruik en medische geschiedenis;
 5. Een arts beoordeelt uw aanvraag;
 6. Na akkoord van de arts wordt de medicatie naar u toegestuurd.

Online bestelproces Eltroxin

Veilig online bestellen? Dit adviseren wij

Er wordt nog weleens getwijfeld aan de veiligheid van online medicatie bestellen. Dat is bijzonder, want voor veel andere producten gaan mensen ook online. En wanneer u op de juiste zaken let, is het online bestellen van medicatie volledig veilig. Het is belangrijk om Eltroxin alleen te kopen bij erkende online apotheken om de authenticiteit en kwaliteit van het geneesmiddel te waarborgen. Controleer de legitimiteit van de website. Dit kan door te zoeken naar een wit-groen logo op de website van de aanbieder. Klik hierop en u komt direct terecht op een website van de overheid, waar u meer over de vergunningen van de aanbieder kunt lezen. Lees daarnaast beoordelingen van andere klanten en zorg ervoor dat de website beveiligd is voordat u persoonlijke informatie invoert.

Zo betaalt u voor uw online bestelling

Online apotheken accepteren verschillende betaalmethoden, zoals PayPal, creditcard, betaalpas en soms bankoverschrijvingen. Kies de betaalmethode die het beste bij u past en volg de instructies om de betaling te voltooien.

Betaalmethodes Eltroxin

Zo werkt Eltroxin

De werkzame stof in dit geneesmiddel is levothyroxinenatrium. Deze stof werkt op ongeveer dezelfde manier als het schildklierhormoon dat we van nature in ons lijf hebben. Door die hoeveelheid hormonen aan te vullen, kan de schildklier weer harder gaan werken. Het gevolg daarvan is dat er weer meer thyroxine aangemaakt wordt. Levothyroxinenatrium is niet de enige stof in dit middel. Eltroxin bevat ook microkristallijn cellulose (E460), zetmeel, watervrije silica, magnesiumstearaat (E470b) en talk (E553b).

Voor wie is Eltroxin geschikt?

Deze medicatie kan in de meeste gevallen veilig gebruikt worden, maar er zijn situaties waarin u dit beter niet kunt doen. Dit geldt bijvoorbeeld als u allergisch bent voor de werkzame stof, of voor een van de hulpstoffen in dit geneesmiddel. Gebruik deze medicatie ook niet wanneer u:

 • Een overactieve schildklier heeft;
 • Hartproblemen heeft, zoals bepaalde hartaandoeningen, een hartaanval of een ontsteking aan de hartspier;
 • Te langzaam werkende bijnieren heeft.

Eltroxin tijdens de zwangerschap

Wilt u zwanger worden of bent u al zwanger? Overleg dan met uw arts of apotheker of u deze medicatie mag gebruiken. In sommige gevallen zal de dosering aangepast moeten worden. Ook zal tijdens een zwangerschap de schildklierfunctie vaker gecontroleerd worden. Let er ook op dat u tijdens de zwangerschap Eltroxin niet mag gebruiken in combinatie met schildklierremmers.

Eltroxin en alcohol

Het gebruik van alcohol heeft geen invloed op de werking van Eltroxin. U kunt dus alcohol drinken wanneer u deze medicatie gebruikt. Ook heeft de medicatie geen invloed op de rijvaardigheid. U mag dus autorijden wanneer u Eltroxin gebruikt. Stap niet zelf achter het stuur wanneer u veel last heeft van bijwerkingen, die uw rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.

Eltroxin bijsluiter

Zo gebruikt u dit geneesmiddel

Wanneer u deze medicatie krijgt voorgeschreven, zal de arts u uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Voor vragen over het gebruik kunt u ook bij uw apotheker terecht. Lees daarnaast voor het eerste gebruik ook altijd de bijsluiter goed door. Hierin vindt u alle informatie over het gebruik en over mogelijke bijwerkingen.

Over het algemeen gelden voor Eltroxin de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • Neem de medicatie in met een glas water;
 • Eltroxin dient u in te nemen op een nuchtere maag, dus u kunt dit het beste doen voor het ontbijt;
 • Wordt de medicatie gebruikt door een kind? Dan is het belangrijk dat de medicatie minimaal een half uur voor het ontbijt gegeven wordt;
 • Kost het moeite de tabletten door te slikken? Dan mogen ze opgelost worden in een beetje water en vervolgens met nog wat water erbij opgedronken worden;
 • Eet u veel sojaproducten of erg vezelrijk? Dan kan het zijn dat Eltroxin minder goed door het lichaam wordt opgenomen. Het kan nodig zijn dat de dosis dan wordt aangepast. Overleg dit met uw arts;
 • De dosering van deze medicatie hangt af van uw leeftijd. Voor volwassenen tot 50 jaar is de startdosering doorgaans 50 tot 100 microgram per dag. Ouderen van 50 jaar en ouder starten meestal met 50 microgram per dag. Heeft u een hartziekte? Dan is de startdosis meestal 25 microgram per dag. Bij kinderen hangt de dosering niet alleen af van de leeftijd, maar ook van het gewicht en de aandoening waarvoor het middel wordt gebruikt;
 • Bent u een dosering vergeten? Neem deze alsnog in zo gauw u hieraan denkt. Is het al bijna tijd voor de volgende dosering? Sla de vergeten dosis dan over en ga verder volgens de vaste frequentie;
 • Denkt u dat u te veel van deze medicatie in heeft genomen? Neem dan direct contact op met een arts. Neem het doosje van de medicijnen en de bijsluiter mee als u naar het ziekenhuis moet, zodat de arts direct kan zien waar het om gaat.

Mogelijke bijwerkingen Eltroxin

Als u medicatie gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit kan ook gebeuren als u Eltroxin gebruikt. In de bijsluiter kunt u een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen vinden en ook zien hoe vaak ze voorkomen. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer:

 • Toevallen;
 • Een versnelde hartslag;
 • Verhoogde bloeddruk;
 • Hoofdpijn;
 • Nervositeit;
 • Prikkelbaarheid;
 • Slaapproblemen

Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Stop direct met het gebruik van deze medicatie als u kenmerken herkent van een ernstige allergische reactie (bijvoorbeeld ademhalingsproblemen of zwellingen in keel of mond). Schakel dan direct medische hulp in.

Vragen over Eltroxin? Wij beantwoorden ze graag!

Bij het gebruik van medicatie kunnen er vragen zijn over de juiste gebruiksinstructies. Volg de aanwijzingen van uw arts altijd goed op en raadpleeg uw arts of apotheker bij vragen. Daarnaast adviseren we om voor het eerste gebruik de bijsluiter door te lezen. Hierin vindt u alle belangrijke informatie terug. Hieronder hebben we een lijst met veelgestelde vragen verzameld, inclusief beantwoording.

Eltroxin is een synthetisch schildklierhormoon dat de schildklierhormoonspiegels in het lichaam verhoogt bij mensen met hypothyreoïdie. Neem Eltroxin in zoals voorgeschreven door uw arts, meestal eenmaal daags op een lege maag, bij voorkeur ’s ochtends.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer hoofdpijn, hartkloppingen, nervositeit en gewichtsverlies.

Het kan enkele weken duren voordat u verbetering merkt in uw symptomen. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt over de effectiviteit.

Nee, Eltroxin is alleen op recept verkrijgbaar. Wel is het soms mogelijk om een recept te verkrijgen op basis van een online medische vragenlijst. Een arts beoordeelt dan uw aanvraag op basis van de door verstrekte medische gegevens.

Eltroxin is online beschikbaar via diverse aanbieders. Het is de moeite waard om prijzen te vergelijken, maar let ook op zaken zoals klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid.

Ja, online Eltroxin is veilig aan te schaffen, zolang u dit doet bij gecertificeerde aanbieders. U kunt de vergunningen van de aanbieder zelf nakijken via een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl.

Het duurt doorgaans enkele werkdagen voordat u online bestelde medicatie thuisbezorgd krijgt. Levertijden kunnen echter verschillen per aanbieder en per geneesmiddel.

Wij adviseren om uw arts te raadplegen voordat u Eltroxin gebruikt als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.

Vertel uw arts over alle geneesmiddelen en supplementen die u gebruikt, omdat sommige geneesmiddelen de werking van Eltroxin kunnen beïnvloeden.

Raadpleeg uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart of als bijwerkingen aanhouden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen