Valsartan

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Valsartan
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Valsartan?

Heeft u last van een te hoge bloeddruk? De arts kan dan besluiten om het geneesmiddel Valsartan voor te schrijven. Hiermee kan de bloeddruk verlaagd worden.

  • Dosering: zoals de arts voorschrijft
  • Prijs Valsartan (incl. online consult): vanaf € 49,25

Zo werkt Valsartan

Dit middel is een angiotensine II-receptorantagonist. Dit type geneesmiddel helpt bij de behandeling van hoge bloeddruk. De lichaamseigen stof angiotensine II zorgt ervoor dat de bloedvaten in ons lichaam samentrekken. Door dat samentrekken gaat de bloeddruk omhoog. Door de werking van deze stof te blokkeren ontspannen die bloedvaten en gaat de bloeddruk weer omlaag. Valsartan zorgt voor een blokkade van de stof en kan hierdoor ingezet worden voor de behandeling van een hoge bloeddruk. Het is belangrijk dat een te hoge bloeddruk snel wordt behandeld, omdat deze aandoening uiteindelijk kan leiden tot onder meer hart- en vaatziekten. Valsartan kan ook gebruikt worden na een recente hartaanval, om herhaling te voorkomen. Ook in het geval van symptomatisch hartfalen kan het middel ingezet worden.

Zo gebruikt u dit middel

Als uw arts dit middel voorschrijft, zal hij of zij ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Bij vragen over het gebruik kunt u terecht bij uw arts of apotheker. Ook in de bijsluiter kunt u meer informatie terugvinden. De aanbevolen dagelijkse dosering van Valsartan is bij volwassenen 80 mg per dag. Uw arts kan ervoor kiezen om de dosering te verhogen wanneer na verloop van tijd onvoldoende effect blijkt te zijn. Ook kan het middel voorgeschreven worden in combinatie met andere geneesmiddelen, zoals plaspillen. Wordt Valsartan voorgeschreven na een recente hartaanval? Dan wordt meestal met de behandeling gestart 12 uur na de aanval. Er wordt dan gestart met een lage dosering die in de loop van een paar weken verhoogd wordt tot maximaal 160 mg, twee keer per dag.

Mogelijke bijwerkingen Valsartan

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dat geldt ook voor Valsartan. Krijgt u last van ernstige symptomen zoals problemen met ademhalen of slikken, zwelling van mond of keel of huiduitslag? Schakel dan direct medische hulp in. Verder komen een aantal bijwerkingen vaak voor. Het gaat dan om duizeligheid, een verminderde nierfunctie of een lage bloeddruk.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.